E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πώς διαμορφώνεται η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μετά από νέα δημοσκόπηση

Τι απαντούν οι πολίτες για τις μετεκλογικές συνεργασίες, το Σκοπιανό και την μετα-μνημονίων εποχή

Πώς διαμορφώνεται η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μετά από νέα δημοσκόπηση
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 10/3/2018 | 07:58

Σε πανελλαδική έρευνα της Rass για τον τηλεοπτικό σταθμό Action24 αποτυπώνεται η νέα διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν μεταξύ άλλων και για την προοπτική του Σκοπιανού, τις μετεκλογικές συνεργασίες που θα επιθυμούσαν να δουν αλλά και πώς κρίνουν το μέλλον στη μετά-μνημονιών εποχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχεται πρώτη στην προτίμηση των πολιτών με ποσοστό 29,4%. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 19,2%, ενώ τρίτη δύναμη αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 10,2. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,2% και το ΚΚΕ με 6,3%.

Κάτω από το όριο του 3% καταγράφονται η Ένωση Κεντρώων με ποσοστό 2,7% και οι ΑΝΕΛ με 2,5%. Ποσοστό 4,6% δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν άλλο κόμμα, 3,7% επιλέγουν την απάντηση άκυρο ή λευκό και το υπόλοιπο 14,2% κατατάσσεται στην κατηγορία αδιευκρίνιστη ψήφος.

Μετεκλογικές συνεργασίες

Στο ερώτημα «αν μετά τις εκλογές προκύψει ανάγκη συνεργασιών με ποιο κόμμα θα θέλατε να συνεργαστεί το Κίνημα Αλλαγής», η πλειονότητα των ερωτηθέντων -σε ποσοστό 36,5%- απαντούν ότι το κόμμα της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη θα πρέπει να συνεργαστούν με τη ΝΔ. Το 18,7% τάσσονται υπέρ μιας πιθανής συνεργασίας του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ, το 9,4% προκρίνουν συνεργασία της συμμαχίας ΠΑΣΟΚ-Ποταμιού με άλλο κόμμα, 27,4% ζητούν από το Κίνημα Αλλαγής να μην συνεργαστούν με κανένα κόμμα και το υπόλοιπο 10% τοποθετούνται με την επιλογή «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σκοπιανό

Οι προοπτικές για το καυτό ζήτημα του Σκοπιανού είναι δυσοίωνες σύμφωνα με την κυρίαρχη άποψη των ερωτηθέντων. Στο ερώτημα «η λύση που θα προκριθεί για την ονομασία των Σκοπίων, πιστεύετε ότι θα είναι πιο κοντά σε όσα επιδιώκει η Ελλάδα ή σε όσα επιδιώκουν τα Σκόπια;».

Το 57,1% αποκρίθηκαν ότι η λύση που πιθανόν να προκύψει στο ζήτημα της ονομασίας της FYROM θα ικανοποιεί περισσότερο τα συμφέροντα των Σκοπιανών. Το 26,9% θεωρεί ότι πιθανή λύση στο Σκοπιανό θα είναι πιο κοντά σε όσα επιδιώκει η Ελλάδα.

Η ζωή μετά τα μνημόνια

Οι ερωτηθέντες που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν και στο ερώτημα «αν το καλοκαίρι βγούμε από το Μνημόνιο έστω και τυπικά, πιστεύετε ότι θα αλλάξει κάτι στην οικονομική και κοινωνική πολιτική προς όφελος του λαού ή όχι;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απαισιόδοξοι παρουσιάζεται το 75% των ερωτηθέντων απαντώντας «όχι» και «μάλλον όχι», ενώ το 23,9% απαντούν «ναι» και «μάλλον ναι».

Δημοτικότητα αρχηγών

Οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν και στο ερώτημα για την δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών. Πρώτος αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης (41,4% θετικές γνώμες και 47,2% αρνητικές), ενώ δεύτερη δημοφιλέστερη είναι η Φώφη Γεννηματά (36,7% θετικές γνώμες και 44,7% αρνητικές). Ακολουθούν Σταύρος Θεοδωράκης, Δημήτρης Κουτσούμπας, Βασίλης Λεβέντης, Αλέξης Τσίπρας, Πάνος Καμμένος και τελευταίος ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε στον περιφερειακό με 304 χιλιόμετρα και τραβούσε βίντεο για το TikTok!

Χτες

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τον οδηγό και θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες

Νέα ανακοίνωση της ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα ‑ Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια

Χτες

Η ΥΠΑ τονίζει ότι σε όλα τα στάδια της διαχείρισης του περιστατικού «διασφαλίστηκε πλήρως η ασφάλεια των πτήσεων»

Γιώργος Παπαδάκης: Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου για τον θάνατό του

Χτες

Θρήνος για τον αδόκητο χαμό του γνωστού δημοσιογράφου

Ανδραβίδα: Δεν άντεξε την απώλεια του γιου του σε τροχαίο και αυτοκτόνησε

Χτες

Ο 50χρονος δεν άντεξε το βάρος της ανείπωτης απώλειας που κουβαλούσε τους τελευταίους μήνες και αυτοκτόνησε

Πέθανε ο Γιώργος Παπαδάκης

Χτες

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος ύστερα από έμφραγμα

Υπέστη έμφραγμα ο Γιώργος Παπαδάκης

Χτες

Μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Λαϊκό

Αγρότες από όλη την Ελλάδα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις ‑ Σχέδια για 48ωρους αποκλεισμούς δρόμων

Χτες

«Οι δρόμοι δεν είναι δικοί τους, είναι δικοί μας. Τους πληρώνουμε με τη δουλειά και τους φόρους μας» διαμηνύουν

Προβλήματα στο FIR Αθηνών: Ξεκινούν και πάλι οι αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια

Χτες

Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων με μεταθέσεις σε άλλες ημερομηνίες

Απίστευτο: Πόνταρε 30.000 δολάρια στην πτώση του Μαδούρο και έγινε πλούσιος

Χτες

Το «χρυσό» ποντάρισμα για την πτώση του καθεστώς Μαδούρο

Ο «Αϊνστάιν της Wall Street» αποκαλύπτει το μυστικό για να γίνετε πλούσιοι

Χτες

Η συμβουλή του ανθρώπου που ζει τη Wall Street εδώ και 40 χρόνια

ΥΠΑ: Προβλήματα στις επικοινωνίες του FIR Αθηνών ‑ Έχει εκδοθεί NOTAM

Χτες

Για την απόλυτη διατήρηση της ασφάλειας των πτήσεων, προς το παρόν εξυπηρετείται μόνο μέρος των υπερπτήσεων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.