E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πώς λειτουργούσε το «ντελίβερι» ναρκωτικών με έδρα στα Εξάρχεια

Τα συνθηματικά, οι συνήθειες και το εμπόρευμα της εγκληματικής οργάνωσης

Πώς λειτουργούσε το «ντελίβερι» ναρκωτικών με έδρα στα Εξάρχεια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 10/3/2018 | 11:58

Ως τώρα υπήρχε η άποψη ότι οι «γνωστοί- άγνωστοι» κουκουλοφόροι των Εξαρχείων είχαν κηρύξει τον πόλεμο στις «ναρκομαφίες της πλατείας». Μετά τις προχθεσινές συλλήψεις αυτό το σενάριο αποκτά άλλη εξήγηση, καθώς ανάμεσα στους 21 ναρκεμπόρους είναι και δύο αντιεξουσιαστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλα ξεκίνησαν με βάση πληροφορίες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και καταλήξαμε στη συντονισμένη επιχείρηση που έγινε στα Εξάρχεια την Πέμπτη με ειδική συνεργασία ανδρών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου και της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας.

Συνελήφθησαν 13 Αλβανοί, 4 Έλληνες, 2 Γεωργιανοί, ένας Μολδαβός και ένας Βούλγαρος, που αποτελούσαν τον κεντρικό πυρήνα της οργάνωσης, έχοντας μοιράσει συνολικά- σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ.- πάνω από 53 κιλά κάνναβης και ενάμιση τόνο κοκαΐνης ενώ τα κέρδη τους υπολογίζονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Οι ναρκέμποροι είχαν επιλέξει ένα σπίτι στην οδό Ερεσού στα Εξάρχεια, όπου και έκρυβαν τις τεράστιες ποσότητες των ναρκωτικών, όπως επίσης και ακόμη 24 (!!!) σπίτια στο «άβατο» των Εξαρχείων. Το συγκεκριμένο σπίτι είχε επιλεγεί ώστε να είναι κοντά στο πεδίο δράσης τους, να διευκολύνει τη διακίνηση των ναρκωτικών και τον εύκολο και γρήγορο ανεφοδιασμό, άλλα και τη διαφυγή ή απόκρυψη των μελών, σε περιπτώσεις που κάποια αστυνομική υπηρεσία αντιλαμβανόταν τι ακριβώς έκαναν τα μέλη της οργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα «βαποράκια» παραλάμβαναν τα ναρκωτικά και μετέβαιναν στα σημεία - πόστα τους, σε δρόμους πέριξ της πλατείας των Εξαρχείων. Ανάμεσα στα «βαποράκια» ήταν και οι δύο… αντιεξουσιαστές, οι οποίες πήγαιναν στα προκαθορισμένα ραντεβού με τους πελάτες, μετά από τηλεφωνική συνεννόηση είτε πεζοί, είτε με μοτοσυκλέτες, με τρόπο που προσιδίαζε σε… delivery.

Οι δράστες βρίσκονταν σε….πόλεμο με άλλες ναρκομαφίες της περιοχής, σε ένα «παιχνίδι κυριαρχίας» και «ελέγχου» του εμπορίου που γίνεται στο σημείο καθημερινά, επί 24ώρου βάσεως. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως είχαν γίνει το τελευταίο διάστημα αρκετά «ξεκαθαρίσματα λογαριασμών» στην περιοχή, στο πλαίσιο του «πολέμου» των εμπόρων για επικράτηση στην περιοχή.

Μάλιστα, είχαν γίνει και αρκετά περιστατικά τα οποία δεν είχαν καταγγελθεί επισήμως στην ΕΛ.ΑΣ. ώστε να μην προκαλέσουν την προσεκτικότερη έρευνα των αστυνομικών. Oι ναρκέμποροι ήταν σε διαρκή αντιπαράθεση με μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου των Εξαρχείων, με σειρά επεισοδίων, καθώς και περιστατικά όπου οι κακοποιοί βρέθηκαν απέναντι σε κατοίκους της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τα πιο παράξενα στοιχεία της δικογραφίας είναι το γεγονός ότι τα μέλη της συμμορίας χρησιμοποιούσαν ακόμη και τις αστικές συγκοινωνίες για να διακινούν τα ναρκωτικά και να τα μεταφέρουν, καλώντας σε αρκετές περιπτώσεις ταξί αλλά και την…UBER, για να μην εντοπιστούν από τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τα όσα είπαν οι αστυνομικοί στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, οι δράστες συνιστούσαν μία ιδιαίτερα «σκληρή ομάδα». Μάλιστα ο ένας από τους Αλβανούς κακοποιούς είχε σκοτώσει οδηγό ταξί κυψέλη το 2011. Επίσης οι δράστες διέπραξαν 4 ληστείες στα Εξάρχεια και τη Ν. Ιωνία, διάρρηξη στο Γκύζη και κλοπές οχημάτων στο Ιλίον και τα Εξάρχεια.

Η συμμορία είχε και συγκεκριμένα συνθηματικά, στην προσπάθεια που έκαναν τα μέλη της να μην εντοπιστούν από την ΕΛ.ΑΣ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα:

  • για ποσότητες κοκαΐνης χρησιμοποιούσαν τι φράσεις «μισό», «ένα», «ολόκληρο» και «πέτρα»
  • για ποσότητες κάνναβης «μπιτς», «σταφύλι», «πράγμα» ή «πράγματα, «μικρό» ή «μεγάλο», «μπουφάν», «πράσινα παντελόνια»,
  • για ένα κιλό κάνναβης: «μηχανή» ή «μηχανάκι» και «μπλούζα»,
  • για χρήματα σε ευρώ: «λεκ» (αλβανικό νόμισμα) και
  • για χρέος προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών: «γκολ».

Στα πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν 25 έρευνες σε οικίες, «καβάτζες» και λοιπούς χώρους όπου μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχεθήκαν:

  • 23 κιλά κάνναβης,
  • 200 γραμμάρια κοκαΐνη και ποσότητα ηρωίνης,
  • νοθευτικές ουσίες,
  • ζυγαριές ακρίβειας,
  • πιστόλια τύπου « a irsοft»,
  • μαχαίρια και σουγιάδες
  • 2 αυτοκίνητα,
  • 2 μηχανές,
  • 8.500 ευρώ καθώς και
  • πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM.
[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τουρκία: Η σοκαριστική στιγμή που ασανσέρ πολυκατοικίας κατρακυλά επτά ορόφους ‑ Νεκρή νεαρή μητέρα

Σήμερα

Οι απεγνωσμένες προσπάθειες του συζύγου της να την σώσει και το τραγικό τέλος

Πάνος Ρούτσι: «Θα κάτσω εδώ και ας πεθάνω, θα πάω μέχρι τελικής πτώσεως»

Σήμερα

Δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι τέλους, τονίζοντας πως θέλει να μάθει από τι πέθανε ο γιος του

Diddy: Πιέζουν τον Τραμπ για προεδρική χάρη – «Ικετεύω για έλεος, δεν είμαι κακός»

Σήμερα

O ράπερ φέρεται να τον στήριξε στις τελευταίες εκλογές

Πέθανε ο Τζορτζ Χάρντι, ο τελευταίος πιλότος καταδιωκτικού, του θρυλικού «Μαύρου Σμήνους» των ΗΠΑ, που έδρασε στον Β’ ΠΠ

Σήμερα

Το σμήνος «Αεροπόροι Τασκίγκι», αποτελούνταν αποκλειστικά από αφροαμερικανούς και πέτυχε καίρια πλήγματα στη ναζιστική Γερμανία

Diddy: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση για τα αδικήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ‑ Η ποινή του

Σήμερα

Η ποινή που επιβλήθηκε είναι σαφώς βαρύτερη από τους 14 μήνες φυλάκισης που είχε προτείνει η υπεράσπιση, αλλά μικρότερη από την 11ετή κάθειρξη που ζητούσαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς

Βελτιωμένος καιρός σήμερα: Πότε έρχεται νέα κακοκαιρία

Σήμερα

Τι αναφέρουν για τη νέα κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα μας οι Μαρουσάκης και Τσατραφύλλιας

Στο Αιγαίο το Πίρι Ρέις ‑ Απέπλευσε από τη Σμύρνη

Σήμερα

Η Ελλάδα είχε απαντήσει με αντι-NAVTEX

Τραμπ: Η Χαμάς είναι έτοιμη για διαρκή ειρήνη ‑ Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει άμεσα τους βομβαρδισμούς, για ν` απελευθερώσουμε τους ομήρους

Σήμερα

Ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις για λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν, έγραψε στο Truth Social o Αμερικανός πρόεδρος

Καρκινοπαθής πέθανε κάνοντας κλύσματα με καφέ, μέθοδος που υποστήριζε η συνωμοσιολόγος μητέρα της

Χτες

Η ιατροδικαστής σημείωσε ότι η νεαρή γυναίκα επηρεαζόταν από τις δικές της πεποιθήσεις, των γονιών της και ενός οικογενειακού φίλου – όλοι υπέρμαχοι των εναλλακτικών θεραπειών

Νέες δηλώσεις Γεωργιάδη για την υγεία του Πάνου Ρούτσι

Χτες

Αμφισβητεί το ιατρικό ανακοινωθέν και ζητά δημοσιοποίηση εξετάσεων - Ανακοίνωση εξέδωσε το Γενικό Κρατικό Νίκαιας ως απάντηση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.