E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πότε θα πάρουν τους S‑400 οι Τούρκοι

«Η τουρκική πλευρά εξέφρασε την επιθυμία να επιταχύνει την υλοποίηση»

Πότε θα πάρουν τους S‑400 οι Τούρκοι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 12/3/2018 | 19:17

Στις αρχές του 2020 θα αρχίσει να υλοποιείται η συμφωνία για την πώληση των συστημάτων S-400, δήλωσε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία-24», ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου αρμόδιος σε ζητήματα στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας Βλαντίμιρ Κόζιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η τουρκική πλευρά εξέφρασε την επιθυμία να επιταχύνει την υλοποίηση (της συμφωνίας για την πώληση των S-400} και σ' αυτή την περίπτωση βρήκαμε τη βέλτιστη εκδοχή, ανταποκριθήκαμε ώστε να επιταχύνουμε την υλοποίηση της συμφωνίας, η οποία θα αρχίσει να υλοποιείται κάπου στις αρχές του 2020», δήλωσε ο Κόζιν σύμφωνα με δημοσίευμα του TASS, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Εάν μιλάμε για την Τουρκία, εκτιμάμε τη στάση της τουρκικής ηγεσίας, η οποία διακήρυξε επανειλημμένα ότι το εθνικό συμφέρον έχει προτεραιότητα», επεσήμανε ο σύμβουλος του προέδρου, αναφερόμενος στις πιέσεις που ασκεί το ΝΑΤΟ στη Τουρκία, ώστε να μην προχωρήσει στην αγορά των ρωσικών όπλων. Ο Κόζιν επεσήμανε ότι «η συμφωνία υπεγράφη και υλοποιείται».

Κατά την άποψη του συμβούλου του Ρώσου προέδρου, η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία προσέφερε τη δυνατότητα, όπως είπε, «να προσαρμόσουμε πρακτικά όλες τις νέες τεχνολογίες στα μαχητικά Su-35, στα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας μικρού βεληνεκούς, και στα αντιαρματικά συστήματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα όπλα μας έδειξαν την αποτελεσματικότητα τους στη Συρία

Ο σύμβουλος του ρώσου προέδρου, αναφερόμενος στις προσαρμογές αυτές, εξηγεί ότι «είναι άλλο ζήτημα όταν προτείνεις κάτι σε μακέτες και σε προσπέκτους, σε δείγματα, τα οποία έχουν ήδη δοκιμαστεί σε πεδία δοκιμών, και είναι άλλο ζήτημα όταν οι εταίροι σου τα βλέπουν όλα αυτά σε πραγματικές εχθροπραξίες, είναι διαφορετικά πράγματα».

Ωστόσο ο ίδιος διευκρινίζει ότι «δεν είχαμε έναν τέτοιο στόχο, να διαφημίσουμε στη Συρία τα προϊόντα της αμυντικής μας βιομηχανίας, σε έναν πόλεμο που είναι τραγωδία, καταστροφή, αλλά παρόλα αυτά ήμασταν αναγκασμένοι να πάμε εκεί και να χρησιμοποιήσουμε τα πιο σύγχρονα όπλα». «Όλοι οι εταίροι μας το αξιολόγησαν αυτό» και ιδιαίτερα τις δυνατότητες που έχουν τα οπλικά μας συστήματα να ανταποκρίνονται σε δύσκολες κλιματικές συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δυτικές κυρώσεις δυσκόλεψαν τις πωλήσεις όπλων

Ο Κόζιν παραδέχθηκε στη συνέντευξή του αυτή ότι οι δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία περιπλέκουν τις πωλήσεις ρωσικών οπλικών συστημάτων, ωστόσο η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη να εργασθεί σε δύσκολες συνθήκες και συνεχίζει να πουλάει ρωσικά οπλικά συστήματα σε άλλες χώρες , περισσότερα μάλιστα από όσα σχεδίαζε να πουλήσει.

Αναφερόμενος στις κυρώσεις, ο Κόζιν δήλωσε ότι «είναι μια σοβαρή πρόκληση, ένα σοβαρό πρόβλημα, αλλά είναι ένα ζήτημα που ξέρουμε πώς να το αντιμετωπίσουμε». Μάλιστα ο σύμβουλος του ρώσου προέδρου επεσήμανε ότι τα σχέδια που αφορούν τις πωλήσεις όπλων «με κανέναν τρόπο δεν αναπροσαρμόζονται». Για αυτή τη χρονιά κυμάνθηκαν στα ίδια επίπεδα, μάλιστα πέρυσι το σύνολο των παραγγελιών δεν μειώθηκε, ήταν της τάξεως των 45 δισ. δολαρίων, ενώ υπογράφηκαν νέες συμφωνίες ύψους 16 και πλέον δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο όπως είπε «με κανέναν τρόπο δεν μπορούμε να πούμε ότι όλα θα είναι απλά και εύκολα».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία: Η Δυτική Ελλάδα μετρά τις πληγές της

Χτες

Ποιοι δήμοι κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Συγκινητικό βίντεο: Καρέ καρέ η διάσωση αλόγου που είχε «βουλιάξει» σε λασπόνερα στη Φιλιππιάδα

Χτες

Το άτυχο άλογο είχε ακινητοποιηθεί μέσα στα νερά, αδυνατώντας να μετακινηθεί

Παγκράτι: Ελεύθεροι μετά τη δίωξη οι 2 οδηγοί για τον θάνατο 72χρονης ‑ Τραγική φιγούρα η κόρη της

Χτες

Χάθηκε ο μοναδικός άνθρωπος που τη φρόντιζε - Προσωρινά η κοπέλα θα φιλοξενηθεί στο «Αιγινήτειο»

Λουτράκι: «Δεν ξαναμιλάω με δημοσιογράφο» ‑ Έφυγε από εκπομπή η δασκάλα που κατήγγειλε 6χρονο

Χτες

Η συμπεριφορά της δασκάλας προκάλεσε έντονη δυσφορία στους παρουσιαστές της εκπομπής

Τον Δεκέμβριο θα απολογηθούν Τριαντόπουλος και Αγοραστός στην ανακρίτρια για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

Χτες

Μετά το τέλος των απολογιών η δικογραφία θα διαβιβαστεί στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, τα μέλη του οποίου με βούλευμά τους θα αποφανθούν για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων στο εδώλιο του ειδικού δικαστηρίου

«Ο Γουίτκοφ χρειάζεται ψυχίατρο» ‑ Αντιδρούν οι Ευρωπαίοι με το σχέδιο για την Ουκρανία

Χτες

Το αμερικανικό 28-σημείο σχέδιο περιλαμβάνει χρήση των παγωμένων ρωσικών assets με κέρδος 50% για τις ΗΠΑ

Μπενφίκα: Βρέθηκε νεκρός ο αρχηγός των οργανωμένων κοντά στο «Ντα Λουζ»

Χτες

Η είδηση του θανάτου του Σέρτζιο Καετάνο, ηγέτη των «Red Devils» της Μπενφίκα, επισκίασε την πρόκριση των Αετών στους «16» του Κυπέλλου Πορτογαλίας, με την υπογραφή Βαγγέλη Παυλίδη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.