E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων: Γιατί δεν συλλάβαμε τον Σαββίδη

«Η αντίδραση των συναδέλφων μας ήταν απόλυτα σύννομη»

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων: Γιατί δεν συλλάβαμε τον Σαββίδη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 13/3/2018 | 20:10

«Η αντίδραση των συναδέλφων μας ήταν απόλυτα σύννομη και σύμφωνη με το ΠΔ 141/1991 άρθ. 119 παρ. ε», αναφέρει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ) για το γεγονός ότι οι αστυνομικοί δεν συνέλαβαν, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, την ώρα που εισέβαλε οπλισμένος στο γήπεδο της Τούμπας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όλοι αυτοί που κουνάνε το δάχτυλο σήμερα, τι θα έλεγαν αν η σύλληψη του Πρόεδρου της ΠΑΕ οδηγούσε στην εξέγερση μαινομένων οπαδών κατά των αστυνομικών δυνάμεων, με δυσάρεστες συνέπειες; Η αντίδραση των συναδέλφων μας ήταν απόλυτα σύννομη και σύμφωνη με το ΠΔ 141/1991 άρθ. 119 παρ. ε που ορίζει τους κανόνες που πρέπει να τηρούνται κατά τη σύλληψη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΑΥΘ.

Προσθέτει ότι, σύμφωνα με το παραπάνω ΠΔ όταν το πρόσωπο που πρέπει να συλληφθεί βρίσκεται µέσα σε πλήθος, ή κάτω από συνθήκες, ή περιστάσεις που πιθανολογούν την εξέγερση του πλήθους εναντίον των αστυνοµικών πρέπει να αναβάλλεται η σύλληψη.

Επίσης, χαρακτηρίζει την ποινική δίωξη που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης σε βάρος του αστυνομικού για τη μη σύλληψη του κ. Σαββίδη, «επιφανειακή προσέγγιση της βίας και του φανατισμού εντός των γηπέδων», υπογραμμίζει ότι «πλέον ο ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Αστυνομίας εξετάζεται και κριτικάρεται μέσω λαϊκών τηλεδικαστηρίων, χωρίς να συνυπολογίζονται οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για το κοινωνικό σύνολο από κάποια αστυνομική ενέργεια» και ζητά την απόσυρση των αστυνομικών από τα γήπεδα.

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο πάσχει και η λύση πρέπει να είναι ριζική. Αν δεν μπορούν οι πολιτικοί παράγοντες αυτής της χώρας να αλλάξουν και να εφαρμόσουν ένα νέο νομικό πλαίσιο ανάλογο των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, οφείλουν να αποσύρουν τους Έλληνες Αστυνομικούς από τα γήπεδα, και οι ΠΑΕ να υποχρεωθούν εξασφαλίσουν τα ιδιωτικά τους συμφέροντα με ιδία μέσα», καταλήγει η ανακοίνωση.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Χτες

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Χτες

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Χτες

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Χτες

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Χτες

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Χτες

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Χτες

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Χτες

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Χτες

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.