E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Facebook ώρα μηδέν: Εφιάλτης οι αποκαλύψεις για τον Mark Zuckerberg

Βαριές κατηγορίες

Facebook ώρα μηδέν: Εφιάλτης οι αποκαλύψεις για τον Mark Zuckerberg
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 21/3/2018 | 10:37

Το παιδί θαύμα των social media βλέπει το δημιούργημά του, το Facebook, να βρίσκεται και σήμερα στο επίκεντρο ενός σκανδάλου. Οι κατηγορίες; Πληροφορίες για τα προσωπικά δεδομένα 50 εκατομμυρίων χρηστών του κατέληξαν παράνομα στα χέρια της εταιρείας Cambridge Analytica.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εταιρεία του Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε ότι είναι «σοκαρισμένη που εξαπατήθηκε» γα τη χρήση προσωπικών δεδομένων των χρηστών της από την Cambridge Analytica. Τόνισε ότι «κατανοεί τη σοβαρότητα του προβλήματος». Πόσο όμως;

Διορία ως την Δευτέρα για τον Ζάκερμπεργκ
Εξαιτίας του εύρους του σκανδάλου βρετανική κοινοβουλευτική επιτροπή ζήτησε από τον Ζάκερμπεργκ να παρουσιαστεί ενώπιών της για να της δώσει εξηγήσεις, ενώ του έχει δώσει διορία ως τη Δευτέρα για να απαντήσει στο αίτημά της.

«Ερευνούμε κατά πόσο το Facebook ασφάλισε και προστάτευσε τις προσωπικές πληροφορίες στην πλατφόρμα και κατά πόσο, όταν ανακάλυψαν την απώλεια των δεδομένων, ενήργησαν δραστικά και κατά πόσο ήταν ενήμερος ο κόσμος», δήλωσε η Ελίζαμπεθ Ντέναμ, επικεφαλής της Βρετανικής Επιτροπής Πληροφοριών στο ραδιόφωνο του BBC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο νεαρός δισεκατομμυριούχος έχει επίσης κληθεί ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο «θα εξετάσει ενδελεχώς» αυτή «την απαράδεκτη παραβίαση του δικαιώματος στον εμπιστευτικό χαρακτήρα των δεδομένων».

Έρευνα για το Facebook και στις ΗΠΑ
Στις ΗΠΑ οι εισαγγελείς της Νέας Υόρκης και της Μασαχουσέτης έχουν ξεκινήσει έρευνα για το σκάνδαλο.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC), ο κρατικός οργανισμός που είναι αρμόδιος για την προστασία των καταναλωτών και του ανταγωνισμού, επίσης ερευνά την υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η έρευνα της FTC έχει στόχο να επιβεβαιώσει αν το Facebook τήρησε τη δέσμευσή του να ζητεί πρώτα τη σύμφωνη γνώμη των χρηστών του προτού συγκεντρώσει τα προσωπικά τους δεδομένα και τα μοιραστεί με άλλες εταιρείες, αναφέρει η Wall Street Journal.

Στην περίπτωση που η FTC καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης προέβη σε παρατυπίες, ενδέχεται να του επιβάλει πρόστιμο 40.000 δολαρίων για κάθε παραβίαση που θα εντοπίσει, επεσήμανε από την πλευρά της η Washington Post.

Και οι ευρωπαϊκές αρχές αρμόδιες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων ασχολήθηκαν χθες Τρίτη με το θέμα, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκπρόσωπος της οποίας ζήτησε «διευκρινίσεις» από το Facebook.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απολύθηκε ο επικεφαλής της Cambridge Analytica
Στο μεταξύ η Cambridge Analytica ανακοίνωσε χθες την αποπομπή του επικεφαλής της Αλεξάντερ Νιξ. Σε δηλώσεις του που καταγράφηκαν μυστικά από το Channel 4 συζήτησε τρόπους με τους οποίους η εταιρεία μπορεί να βοηθά τους πελάτες της να αλλάξουν την τροπή προεκλογικών εκστρατειών.

«Τα πρόσφατα σχόλια του Νιξ που καταγράφηκαν μυστικά από το Channel 4 και άλλες καταγγελίες δεν εκπροσωπούν τις αξίες της ή τη δράση της εταιρείας και η αποπομπή του αντικατοπτρίζει τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε τις παραβιάσεις αυτές». Με αυτή την δήλωση αποστασιοποιήθηκε το διοικητικό συμβούλιο της Cambridge Analytica.

Αυτές οι δηλώσεις του Νιξ μεταδόθηκαν από το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο. Ο επικεφαλής της Cambridge Analytica εμφανίζεται να απαντά στις ερωτήσεις ενός δημοσιογράφου που τον καταγράφει με κρυφή κάμερα.

Σε αυτό το βίντεο ο Νιξ καμαρώνει για τον ρόλο της εταιρείας του στην προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ. «Διευθύναμε την ψηφιακή του εκστρατεία», τονίζει.

Μάλιστα εξηγεί και το σύστημα ηλεκτρονικής επικοινωνίας που χρησιμοποιεί η εταιρεία, το οποίο φροντίζει να καταστρέφονται τα mails. «Δεν υπάρχει καμία απόδειξη, κανένα γραπτό ίχνος, τίποτα».

Εξάλλου ο Νιξ επισημαίνει στο βίντεο ότι δεν υπάρχει κίνδυνος οι Αμερικανοί κοινοβουλευτικοί να αποκαλύψουν τις δραστηριότητες της Cambridge Analytica. «Είναι πολιτικοί, όχι τεχνικοί. Δεν κατανοούν πώς γίνεται»

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βενετία: Απρόοπτο για τουρίστες, αναποδογύρισε η γόνδολα και έπεσαν στο νερό – Δείτε βίντεο

Σήμερα

Οι τουρίστες σκαρφάλωναν στα κάγκελα για να απεγκλωβιστούν από το κανάλι

Μύκονος: Νεκρός 25χρονος σε ιδιωτική πισίνα σε ξενοδοχείο ‑ Ανασύρθηκε και ένας 23χρονος

Σήμερα

Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ - Ένα ακόμη άτομο φέρεται να βρισκόταν στην ιδιωτική πισίνα και σώθηκε την τελευταία στιγμή

Κίνηση στους δρόμους: Στο «κόκκινο» η Αθηνών – Κορίνθου, από την Κινέτα έως τη Νέα Πέραμο

Σήμερα

Οι εκδρομείς του δεύτερου γκρουπ του Αυγούστου επιστρέφουν στην Αθήνα

Ανδρας ένιωσε χαρά για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες χάρη σε καινοτόμο μέθοδο εγκεφαλικής διέγερσης

Σήμερα

«Δεν είμαι λυπημένος, είμαι απλά χαρούμενος. Δεν ξέρω τι να κάνω με αυτά τα συναισθήματα», είπε ο άνδρας κλαίγοντας σύμφωνα με τον Ziad Nahas, επικεφαλής της μελέτης

Κατερίνη: ΙΧ έπεσε σε γκρεμό στον Ανω Αγιο Ιωάννη – Απεγκλωβίστηκε τραυματισμένη γυναίκα

Σήμερα

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, όπου επιχείρησαν έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα

Πέθανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντάρας

Σήμερα

Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας, γιος του αείμνηστου ηθοποιού Λάμπρου Κωνσταντάρα και πατέρας του επίσης δημοσιογράφου Λάμπρου Κωνσταντάρα, αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας

Βόλος: Με αλεξίσφαιρο και με σκυμμένο το κεφάλι έφτασε στον εισαγγελέα ο συζυγοκτόνος

Σήμερα

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο του Βόλου ο 40χρονος δράστης

Θηριωδία στην Ηλεία: Πέταξαν φόλες ακόμα και μέσα σε αυλές – Τουλάχιστον 10 σκυλιά νεκρά

Σήμερα

Εκτός από αδέσποτα έχασαν τις ζωές τους και δεσποζόμενα σκυλιά μέσα σε σπίτια!

Τραγωδία σε λίμνη: Νεκρός άνδρας από αμοιβάδα που του... έφαγε τον εγκέφαλο

Σήμερα

Ο άτυχος άνδρας στο Μιζούρι των ΗΠΑ έκανε θαλάσσιο σκι το οποίο εκτυλίχθηκε σε τραγωδία

Αποκάλυψη: Είχε απειλήσει με μαχαίρι τον εργοδότη του ο συζυγοκτόνος του Βόλου ‑ Ιστορικό βίας

Σήμερα

Βεβαρυμένο το ιστορικό του 40χρονου - Ήταν βίαιος και οπλοφορούσε

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.