E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Bloomberg: Ο Σαββίδης που μπήκε με όπλο στο γήπεδο, μόλις έγινε δισεκατομμυριούχος

«H συμφωνία που ανακοινώθηκε την Παρασκευή μπορεί να μαλακώσει το «χτύπημα» στον ΠΑΟΚ»

Bloomberg: Ο Σαββίδης που μπήκε με όπλο στο γήπεδο, μόλις έγινε δισεκατομμυριούχος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 21/3/2018 | 18:12

«Αυτή είναι μια εβδομάδα που θα θυμάται ο Ιβάν Σαββίδης», αναφέρει το Bloomberg, σε δημοσίευμα με τίτλο: «Ο Ρώσος με το όπλο που εισέβαλλε σε γήπεδο μόλις έγινε δισεκατομμυριούχος» που αναφέρεται στην εξαγορά της Donskoy Tabak από την Japan Tobacco International.

Το Bloomberg σημειώνει ότι ο ΠΑΟΚ είναι αντιμέτωπος με βαριά πρόστιμα, αλλά η συμφωνία που ανακοινώθηκε την Παρασκευή μπορεί να μαλακώσει το «χτύπημα». Το δημοσίευμα αναφέρεται στο γεγονός ότι η Japan Tobacco Inc. συμφώνησε στην εξαγορά της Donskoy Tabak του κ. Σαββίδη για 1,6 δισ. δολάρια, «ένα υψηλό ποσό σε μια εποχή που η Ρωσία παίρνει μέτρα κατά του καπνίσματος, μεταξύ άλλων της αύξησης φόρου που σχεδιάζει για τα τσιγάρα και την προτεινόμενη απαγόρευση πώλησης σε όποιον έχει γεννηθεί μετά το 2015», σχολιάζει το Bloomberg.

Η μεταβίβαση της εταιρείας αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του 2018 και θα ανεβάσει την περιουσία του Ιβάν Σαββίδη στα 1,6 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg.

Στη συνέχεια το δημοσίευμα κάνει αναφορά στο βιογραφικό του επιχειρηματία και το γεγονός ότι μετά την θητεία του στον στρατό άρχισε να εργάζεται στην καπνοβιομηχανία του Ροστόφ, της οποίας τον έλεγχο απέκτησε το 1993.

«Ο Σαββίδης ξεχώρισε γιατί ήταν πιο επιθετικός και πιο επιτυχημένος ανάμεσα στους Ρώσους παραγωγούς, εξερευνώντας τις διεθνείς αγορές και με την εισαγωγή των τσιγάρων με γεύσεις, από irish coffee, μέχρι ρούμι. Η Donskoy Tabak πουλάει περίπου το 30% των τσιγάρων της σε ξένες χώρες, ανάμεσά τους η Αίγυπτος και η Υπερδνειστερία, μία αποσχιθείσα περιοχή ανάμεσα στην Ουκρανία και την Μολδαβία, σύμφωνα με τον Μαξίμ Κορόλεφ, που είναι επικεφαλής της εταιρείας βιομηχανικών ερευνών Russkiy Tabak.

Η Donskoy Tabak ιδρύθηκε το 1857 και είναι η τέταρτη μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία της Ρωσίας, κατέχοντας το 7% της αγοράς και με κέρδη 278 εκατ. δολάρια πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Japan Tobacco.

Πέρα από αυτή την εταιρεία, ο κ. Σαββίδης έχει και επιχειρήσεις επεξεργασίας κρέατος και συσκευασίας, που τις διαχειρίζεται η μητρική εταιρεία Agrocom Group. Η Atlantis-Pak που του ανήκει είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός πλαστικής συσκευασίας στη Ρωσία, για τις βιομηχανίες παραγωγής κρεάτων και τυριών. Επίσης, έχει τον έλεγχο της RKZ-TAVR- παράγει αλλαντικά- και της Akva-Don, εμφιάλωσης νερού.

Το δημοσίευμα του Blomberg συνεχίζει αναφέροντας ότι ο κ. Σαββίδης συγκεντρώνει περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα, αποκτώντας τον έλεγχο του ΠΑΟΚ το 2012 και αγοράζοντας την ΣΕΚΑΠ ένα χρόνο αργότερα. Επίσης υπενθυμίζει ότι ήταν μέλος της κοινοπραξίας που αγόρασε τον ΟΛΘ, όπως και ότι έχει αποκτήσει ΜΜΕ.

«Ο Σαββίδης έγινε αγαπητός στους φιλάθλους του ποδοσφαίρου και έλαβε τιμητικά την ελληνική υπηκοότητα το 2013, ένα χρόνο αφότου ανέλαβε τα χρέη της ομάδας. Αλλά σόκαρε τους θεατές την περασμένη εβδομάδα, όταν έκανε έφοδο στον αγωνιστικό χώρο για να διαμαρτυρηθεί για απόφαση του διαιτητή, ενώ είχε όπλο και ήταν περιτριγυρισμένος από σωματοφύλακες», σημειώνει το Bloomberg, που καταλήγει υπενθυμίζοντας τη δήλωση με την οποία ο κ. Σαββίδης ζήτησε συγγνώμη για αυτή την πράξη του.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Τραμπ περιμένει 30 έως 50 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από την Βενεζουέλα

Χτες

«Ο Τραμπ εγκαθιστά χωρίς κόμπλεξ ένα αμερικανικό προτεκτοράτο σε μία κυρίαρχη χώρα και διεκδικεί δικαιώματα στους πόρους της»

Λαϊκές αγορές: Αναστέλλεται η απεργία ‑ Κανονικά από την Παρασκευή η λειτουργία τους

Χτες

Δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη δράση στη λαχαναγορά - Η ανακοίνωση για τις λαϊκές αγορές

Κλείνουν τα Τέμπη οι αγρότες – Απαντούν με κλιμάκωση στα μέτρα της κυβέρνησης

Χτες

Σε εισήγηση για ανάλογο αποκλεισμό δείχνει πως βαδίζει και το μπλόκο της Θήβας

Προκαταρκτική έρευνα για τις δηλώσεις Βαρουφάκη – Εξετάζεται «διαφήμιση χρήσης ουσιών»

Χτες

Οι αναφορές του προέδρου του ΜέΡΑ25 αφορούν περιστατικό που, όπως ο ίδιος σημείωσε, έλαβε χώρα 37 χρόνια πριν, το 1989, στο εξωτερικό

Σφοδρός καύσωνας στην Αυστραλία

Χτες

Προειδοποίηση για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς

Η ΕΛ.ΑΣ έστειλε στον εισαγγελέα το βίντεο του Βαρουφάκη που παραδέχεται πως έχει πάρει ecstacy

Χτες

Η Δίωξη Ναρκωτικών έστειλε το βίντεο στις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ζητήματα διερεύνησης

«Βόμβα» Αταμάν για το μέλλον στον Παναθηναϊκό

Χτες

Ο Εργκίν Αταμαν ανέλαβε την ευθύνη για την εικόνα του Παναθηναϊκού ενώ προχώρησε και σε μία βαρύγδουπη δήλωση αναφορικά με το μέλλον του

Σοκαριστικό: Ο Τραμπ εξευτελίζει δημόσια τον Μακρόν

Χτες

«Σε ικετεύω, θα κάνω ό,τι θέλεις, κύριε, μου έλεγε και κλαψούριζε»

Αμερικανοί κομάντος κατέλαβαν τάνκερ από τη Βενεζουέλα μετά από κυνηγητό δύο εβδομάδων, στην περιοχή ρωσικά πολεμικά

Χτες

Το πετρελαιοφόρο έπλεε υπό ρωσική σημαία και κατελήφθη από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις

Νέα απάτη μέσω QR codes ‑ Τι είναι το quishing και πώς να προστατευθείτε

Χτες

Μεγάλη προσοχή οφείλουν να δείξουν οι πολίτες σε άγνωστα QR codes που μπορεί να εντοπίσουν σε δημόσιους χώρους

ΑΜΚΑ: Πώς επηρεάζει τον καθαρό μισθό, ποιοι κερδίζουν

Χτες

Ο ΑΜΚΑ καθορίζει πλέον την παρακράτηση φόρου βάσει ηλικίας, αυξάνοντας καθαρούς μισθούς κυρίως για εργαζόμενους κάτω των 30, ενώ κάθε μετάβαση σε νέο ηλικιακό κλιμάκιο μειώνει αυτόματα τις αποδοχές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 1
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.