E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο Vettel μεγάλος νικητής στην Αυστραλία

Πέρασε τον εξαιρετικό Lewis Hamilton στο πιτ στοπ

Ο Vettel μεγάλος νικητής στην Αυστραλία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 25/3/2018 | 10:12

Το αυτοκίνητο ασφαλείας έδωσε νέο νόημα στον αγώνα με τον Sebastian Vettel να παίρνει την νίκη. Τρίτος ο Kimi Raikonnen.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά

Ο Φέτελ χάλασε σήμερα το πάρτι του Χάμιλτον κερδίζοντας όπως και πέρυσι στο Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης. Ο Γερμανός οδηγός της Ferrari ευνοήθηκε από την παρουσία του αυτοκινήτου ασφαλείας, έκανε το πιτ στοπ του χωρίς χρονική επιβάρυνση και πέρασε τους Χάμιλτον – Ράικονεν που είχαν μπει στα πιτ 8/7 γύρους νωρίτερα.

Με καλές καιρικές συνθήκες, θερμοκρασία αέρα στους 24 βαθμούς Κελσίου και θερμοκρασία οδοστρώματος στους 33 βαθμούς Κελσίου εκκίνησε ο 1ος αγώνας της χρονιάς. Στα φρένα για την 1η στροφή ο μόνος που βγήκε χαμένος ήταν ο Φερστάπεν, στην προσπάθεια του να αποφύγει το Φέτελ ο Ολλανδός βρέθηκε πίσω από το Μάγκνουσεν. Αυτό χάλασε και τον αγώνα του καθώς στην επίμονη προσπάθεια να περάσει στους πρώτους γύρους μετά και από την παρότρυνση της ομάδας πίεσε το μονοθέσιο οριακά, έκανε λάθος και έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα να βρεθεί ακόμη πιο πίσω. Η διαμόρφωση της πίστας του Άλμπερτ Παρκ δεν επιτρέπει προσπεράσματα, παρά την προσπάθεια με τριπλή ζώνη DRS. Μόνο ο Ρικιάρντο κατάφερε να περάσει στα ίσα το Χούλκενμπεργκ κατά τα άλλα οι μάχες δεν έφερναν καρπούς γι’ αυτούς που έπονταν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι το πρώτο πιτ στοπ ο Χάμιλτον φαίνονταν να ελέγχει τον αγώνα έχοντας πίσω του το Ράικονεν στα 3.5 sec. Ο Βρετανός είχε σε καλή κατάσταση την ultrasoft γόμα της Pirelli και μπορούσε να πιέσει στο τέλος του stint. Έτσι φτάσαμε στον 19ο γύρο όπου ο Ράικονεν από τη 2η θέση μπήκε στα πιτ και έβαλε τη μαλακή γόμα. Ο Χάμιλτον αντέδρασε με ταχύτερο γύρο, μπήκε στα πιτ και άλλαξε και αυτός ελαστικά στον επόμενο γύρο βάζοντας επίσης τη μαλακή γόμα της Pirelli. Αντίθετα ο Φέτελ παρέμεινε στην πίστα έχοντας ένα προβάδισμα 14 δευτερολέπτων. Προβάδισμα το οποίο ροκάνισε ο Χάμιλτον μέχρι τη στιγμή που μπήκε στα πιτ ο Μάγκνουσεν. Ο οδηγός της Haas που μέχρι εκείνη την ώρα ήταν 4ος υποχρεώθηκε σε εγκατάλειψη καθώς δεν κούμπωσε ο πίσω αριστερά τροχός. Αντίστοιχα 2 γύρους αργότερα το ίδιο συνέβη και με την άλλη Haas του Ρομέν Γκροζάν. Η ομάδα είναι υπό εξέταση για επικίνδυνη απελευθέρωση των μονοθεσίων της από τα πιτ.

Το δράμα της Αμερικάνικης ομάδας έφερε τα χαμόγελα στα πιτ της Ferrari. Η χρήση αρχικά εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας και μετά κανονικού ώστε να μπει ο γερανός και να απομακρύνει τη Haas που σταμάτησε σε δύσκολο σημείο άνοιξε ένα παράθυρο ευκαιρίας. Ο Φέτελ μπήκε στα πιτ την ώρα που ο ρυθμός του αγώνα ήταν οριοθετημένος, και άλλαξε ελαστικά. Δεδομένου ότι οι Χάμιλτον και Ράικονεν δεν μπορούσαν εκείνη τη στιγμή να κινηθούν γρήγορα ο Γερμανός διατήρησε το προβάδισμα βγαίνοντας από τα πιτ.
Απογοητευμένος ο Χάμιλτον ζήτησε το λόγο από την ομάδα προσπαθώντας να εντοπίσει αν έγινε κάποιο λάθος από αυτούς ή τον ίδιο. Η αλήθεια είναι πως απλά ο Φέτελ είχε δωρεάν πιτ στοπ την ώρα του εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επανεκίννηση

Στην επανεκκίνηση του αγώνα ο Φέτελ κρατήθηκε με άνεση μπροστά από το Χάμιλτον. Η Ferrari έδειξε ότι έχει την ταχύτητα να κρατήσει τη Mercedes. Μη ξεχνάμε όμως και την διαμόρφωση της συγκεκριμένης πίστας που κράτησε το Μπότας πίσω από το Χούλκενμπεργκ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. 

Στο βάθρο ευτυχία και χαμόγελα με το Φέτελ να κερδίσει στο Άλμπερτ Παρκ για 2η συνεχή χρονιά και να φτάνει τις 100 παρουσίες στο βάθρο, είναι ο 4ος στην ιστορία που πετυχαίνει κάτι τέτοιο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πηγή: Πρώτο Θέμα

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Σήμερα

Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Σήμερα

Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Σήμερα

Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Σήμερα

Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ένοχος και για τη δεύτερη υπόθεση revenge ρorn

Σήμερα

Στον παρουσιαστή επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή

Η απίστευτη ιστορία ενός εργάτη που θάφτηκε ζωντανός σε φέρετρο για 61 ημέρες

Σήμερα

Μέσα στο φέρετρο, ακολουθούσε μια καθημερινή ρουτίνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.