E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σε απόγνωση οι Θεσσαλονικείς: Και το Σάββατο χωρίς νερό η πόλη

Νέα ανακοίνωση της ΕΥΑΘ

Σε απόγνωση οι Θεσσαλονικείς: Και το Σάββατο χωρίς νερό η πόλη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 30/3/2018 | 10:54

Από μέρα σε μέρα... αναμένουν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης να έρθει το νερό! Την ώρα που η ΕΥΑΘ, με νεώτερη ανακοίνωσή της, μιλά για σταδιακή ομαλοποίηση της υδροδότητης αύριο το πρωί, στη συμπρωτεύουσα συνεχίζει να επικρατεί «αλαλούμ», ενώ πληροφορίες από τοπικά ραδιοφωνικά μέσα αναφέρουν ότι το πρόβλημα δεν θα έχει λυθεί σε καμία περίπτωση μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τελευταία ανακοίνωση της ΕΥΑΘ

Ενημέρωση για τη βλάβη και τις διακοπές υδροδότησης:

Δεν θα έχουν νερό...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

• Ωραιόκαστρο του Δήμου Ωραιοκάστρου ως τις 12:00
• Ευκαρπία του Δήμου Π. Μελά ως τις 12:00
• Πεύκα του Δήμου Νεάπολης - Συκεών ως τις 12:00
• Μετέωρα του Δήμου Π. Μελά ως τις 12:00
• Πολίχνη του Δήμου Π. Μελά ως τις 12:00
• Εύοσμος του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου ως τις 12:00
• Κ. Πόλης του Δήμου Θεσσαλονίκης ως τις 10:00
• Χαλάστρα του Δήμου Δέλτα ως τις 22:00
• Ανατολικό του Δήμου Δέλτα ως τις 22:00

Στις υπόλοιπες περιοχές του Πολεοδομικού θα συνεχίσουν να υπάρχουν προβλήματα υδροδότησης καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η αποκατάσταση της διαρροής (αντικατάσταση σπασμένου τμήματος αγωγού) αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 15:00, ενώ σταδιακά θα ομαλοποιηθεί η υδροδότηση της πόλης τις πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Η Θεσσαλονίκη μια εβδομάδα χωρίς νερό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νερό... εξαφανίστηκε και η πόλη άρχισε να νεκρώνει. Οι νοικοκυρές δεν μπορούσαν να μαγειρέψουν, οι τουαλέτες στα σχολεία δεν λειτουργούσαν, ενώ σταμάτησαν οι μικροβιολογικές εξετάσεις στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, καθώς από τον τρίτο όροφο και πάνω, οι βρύσες του νοσοκομείου δεν βγάζουν νερό! Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, η διοικήτρια του νοσοκομείου Βασιλική Παπαχριστοπούλου επιβεβαίωσε πως θα σταματήσουν οι μικροβιολογικές εξετάσεις.

Προς το παρόν τα χειρουργεία γίνονται κανονικά, ενώ δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα στη μονάδα τεχνητού νεφρού, καθώς έχει τις δικές της δεξαμενές. Η διοίκηση του Ιπποκράτειου έχει ζητήσει από την ΥΠΕ και την ΕΥΑΘ να υδροδοτηθεί κατά προτεραιότητα το νοσοκομείο. Τα υπόλοιπα νοσοκομεία της πόλης, δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα από την διακοπή νερού. Ήδη, ανεστάλη η λειτουργία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, για να διασφαλιστεί η υγεία φοιτητών και εργαζομένων, εξαιτίας της πλήρους διακοπής υδροδότησης του Ιδρύματος από την ΕΥΑΘ.

Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κλειστά παραμένουν σήμερα, Παρασκευή, αρκετά σχολεία σε δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, για λόγους υγιεινής και ασφάλειας των μαθητών, εξαιτίας των προβλημάτων υδροδότησης που παρουσιάζονται τα τελευταία 24ωρα ύστερα από τη σοβαρή βλάβη στον κεντρικό αγωγό της Αραβησσού.

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση Δήμου Θεσσαλονίκης ανέφερε πως θα παραμείνουν κλειστά όσα σχολεία δεν είχαν υδροδοτηθεί έως χθες Πέμπτη 29 Μαρτίου. Επίσης, κλειστά παραμένουν όλα τα σχολεία στις δημοτικές ενότητες της Πυλαίας και του Πανοράματος, εξαιτίας των προβλημάτων υδροδότησης, σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Πυλαίας - Χορτιάτη, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη.

Όσα σχολεία δεν είχαν υδροδοτηθεί μέχρι χθες, λόγω της βλάβης του κεντρικού αγωγού της ΕΥΑΘ, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Καλαμαριάς. Στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, με απόφαση του δημάρχου, Λάζαρου Κυρίζογλου, σήμερα το πρωί, με την έναρξη του ωραρίου των μαθημάτων δεν θα μπουν τα παιδιά στις αίθουσες, εάν δεν έχει αποκατασταθεί η υδροδότηση στα σχολεία. Ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου ανακοινώνει ότι εξαιτίας των εκτεταμένων προβλημάτων που δημιούργησε η διακοπή υδροδότησης και για λόγους υγιεινής, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Παρασκευή 30 Μαρτίου τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί. Στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών κλειστά θα μείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις δημοτικές ενότητες Συκεών και Αγίου Παύλου.

Στη δημοτική ενότητα Νεάπολης κλειστά θα παραμείνουν το Πειραματικό Γυμνάσιο, το Πειραματικό Λύκειο, το 2ο ΓΕΛ το ΕΠΑΛ, το 4ο Γυμνάσιο και 5ο Γυμνάσιο, ενώ όλα τα υπόλοιπα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. Ανοιχτοί θα παραμείνουν όλοι οι βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί του δήμου. Λόγω της μεγάλης βλάβης του κεντρικού αγωγού της ΕΥΑΘ και προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα υγιεινής μαθητών και εκπαιδευτικών, ο Δήμος Ωραιοκάστρου ανακοίνωσε ότι σήμερα, Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, τα σχολικά συγκροτήματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της δημοτικής ενότητας Ωραιοκάστρου θα παραμείνουν κλειστά.

Η συγκεκριμένη απόφαση αφορά επίσης τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΔΟΠΠΑΩ και τα ΚΔΑΠ της Δ.Ε. Ωραιοκάστρου. Διευκρινίζεται ότι τα σχολεία που βρίσκονται στις Δημοτικές Ενότητες Μυγδονίας και Καλλιθέας, την Παρασκευή 30 Μαρτίου, θα λειτουργήσουν κανονικά. Στον Δήμο Παύλου Μελά, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στα οποία δεν θα έχει αποκατασταθεί η υδροδότηση με την έναρξη του ωραρίου. Ο δήμος καλεί τους γονείς και κηδεμόνες να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά ή να ενημερωθούν κατά την πρωινή προσέλευση από τις διευθύνσεις των σχολείων.

Χωρίς νερό, αλλά με σταθμούς Μετρό!

Την ίδια ώρα που οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης έχουν «στεγνώσει» στερούμενοι το νερό, ο Αλέξης Τσίπρας υποσχόταν άνοιγμα των σταθμών του Μετρό, όχι όμως με συρμούς, αλλά για όσους θέλουν απλά να τους επισκεφθούν!

Μιλώντας στο αναπτυξιακό συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, ο πρωθυπουργός σχολίασε ότι το μετρό της πόλης παύει να είναι ανέκδοτο και ότι μετά το Πάσχα «θα είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τους σταθμούς, που είναι έτοιμοι πλέον, ώστε να μπορεί ο κόσμος της Θεσσαλονίκης να τους επισκέπτεται», τόνισε ανέφερε πως στη διάνοιξη των σηράγγων εντοπίστηκαν σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, ενώ προανήγγειλε ότι λίγους μήνες μετά την κατασκευή της κύριας γραμμής θα ολοκληρωθεί και η επέκταση προς την Καλαμαριά, ενώ η βασική γραμμή θα είναι έτοιμη το 2019.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μουντιάλ 2026: Μέχρι και 2.600 ευρώ πουλάει η FIFA κομμάτια από το χορτάρι του γηπέδου του τελικού

Σήμερα

Στις 19 Ιουλίου στο MetLife Stadium στο Νιού Τζέρσεϊ θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος τελικός

Σοκ στη Βρετανία: Πρώην υπουργός των Συντηρητικών βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της με τραύμα στο κεφάλι, πιθανή δολοφονία ερευνούν οι Αρχές

Σήμερα

Οι αστυνομικοί εντόπισαν την 78χρονη πρώην υπουργό Φυλακών με «σοβαρά τραύματα», αφού πλήρωμα ασθενοφόρου ειδοποίησε τις Αρχές και τις κάλεσε στην κατοικία της στο Χέιτορ, στην περιοχή του Ντάρτμουρ, λίγο πριν από το μεσημέρι της Πέμπτης

Ανησυχία προκαλεί το σύστημα δημιουργίας εικόνων με ΑΙ του Instagram

Σήμερα

Ιδιαίτερα προσεκτικοί οφείλουν να είναι οι χρήστες που διαθέτουν δημόσιο λογαριασμό

«Ερχόμαστε ως κυβερνώσα αριστερά και όχι ως αριστερά της διαμαρτυρίας» λέει ο Τσίπρας και κλείνει το μάτι στους Ευρωσοσιαλιστές

Σήμερα

Πυρά κατά την κυβέρνησης: Δεν μπορεί στην εξωτερική πολιτική να λειτουργούμε ως υποτακτικοί για να εξευμενίζουμε τις προθέσεις και να ευελπιστούμε στην καλή διάθεση ενός ηγέτη

Με εκρηκτικά και drones σχεδίαζαν να δολοφονήσουν Τραμπ και Βανς στον Λευκό Οίκο: Συνωμοσία 8 ατόμων εξάρθρωσε το FBI

Σήμερα

Το τρομοκρατικό σχέδιο θα υλοποιούνταν στην εκδήλωση UFC στην αυλή του Λευκού Οίκου τον περασμένο μήνα - Στόχοι ήταν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και οι Νετανιάχου, Μασκ - Από 19 ως 32 ετών οι οκτώ συνεργοί που έχουν συλληφθεί

Συνελήφθη 21χρονη για εμπρησμό από πρόθεση στον Μαραθώνα

Σήμερα

Η νεαρή φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά με τη χρήση γυμνής φλόγας, δημιουργώντας τέσσερις διαφορετικές εστίες σε ξηρά χόρτα και θαμνώδη βλάστηση

Μουντιάλ 2026: Ο Σαντιό Μανέ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη Σενεγάλη

Σήμερα

Ο Σενεγαλέζος επιθετικός φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής του ομάδας για 14 χρόνια

Παίκτρια του ΠΑΟΚ η 15χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, η μηχανή που επέβαινε με τον πατέρα της συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο

Σήμερα

Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε την ανήλικη και μεταξύ άλλων έκανε γνωστό πως ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της Αννας-Μαρίας ακυρώνεται ο αυριανός φιλικός αγώνας της ομάδας στη Βουλγαρία

Ξεσπά η υπάλληλος της Marfin που βγήκε στο μπαλκόνι να σωθεί: Μακάρι να είναι οι πραγματικοί δράστες

Σήμερα

«Για τους τρεις ανθρώπους που δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα για να τους σώσουμε»

Φωτιά στη Μυτιλήνη ‑ Ήχησε το 112

Σήμερα

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ήχησε και το 112 στα κινητά των κατοίκων, ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα

Ζωολογικός κήπος κλείδωσε λιοντάρια και αρκούδες στα κλουβιά τους για να μην δραπετεύσουν στις πλημμύρες που σάρωσαν την Κίνα

Σήμερα

Τρία λιοντάρια πνίγηκαν ενώ περισσότερα από 100 ζώα αγνοούνται -  Η οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων χαρακτήρισε «εξωφρενική» την πράξη

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 15χρονη έχασε τη ζωή της σε σύγκρουση μοτοσικλέτας με απορριμματοφόρο

Σήμερα

Ο πατέρας της ανήλικης ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας που ενεπλάκη στο μοιραίο τροχαίο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 18
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.