E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τέλος οι φούστες για τις αεροσυνοδούς

Η μάχη της φούστας

Τέλος οι φούστες για τις αεροσυνοδούς
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 30/3/2018 | 16:26

Οι γυναίκες μέλη των πληρωμάτων καμπίνας στην αεροπορική εταιρία Cathay Pacific κέρδισαν μια μάχη, να καταργήσουν τον κανονισμό που τους επιβάλλει να φορούν φούστες, αναφέρει το BBC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπό τις έντονες πιέσεις των συνδικάτων, η αεροπορική εταιρία του Χονγκ Κονγκ συμφώνησε ότι οι γυναίκες σε πληρώματα καμπίνας μπορούν να επιλέξουν να φορούν παντελόνι.

Κάποιες εργαζόμενες είχαν παραπονεθεί ότι οι κοντές φούστες που φορούσαν τους έκαναν να μην νιώθουν άνετα – ιδιαίτερα όταν τοποθετούν χειραποσκευές στα ντουλάπια καμπίνας ή κυκλοφορούν με μέσα μαζικής μεταφοράς για να πάνε στη δουλειά τους.

Ωστόσο, η αλλαγή αυτή δεν θα γίνει πριν η Cathay ανανεώσει τις στολές των πληρωμάτων της. Σύμφωνα με τα συνδικάτα, αυτό μπορεί να γίνει ακόμα και έπειτα από τρία χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Χαιρετίζουμε και εκτιμάμε την απόφαση της εταιρίας που μας δίνει μια επιλογή όταν διαλέγουμε τις στολές μας», δήλωσε η Πολίν Μακ, αντιπρόεδρος της ένωσης πληρωμάτων καμπίνας Hong Kong Dragon Airlines Flight Attendants Association, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κανόνας για αποκλειστική χρήση της φούστας ισχύει από τότε που η αεροπορική εταιρία ιδρύθηκε το 1946 – παρά τις επικρίσεις που έχει δεχθεί κατά καιρούς η εταιρία, και οι οποίες φαίνεται ότι εντάθηκαν περαιτέρω με το κίνημα #MeToo.

Τα πληρώματα καμπίνας είχαν ζητήσει να επανασχεδιαστούν οι στολές τους το 2014 – υποστηρίζοντας ότι οι φούστες είναι πολύ αποκαλυπτικές και μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και σεξουαλική παρενόχληση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με Μακ, η αλλαγή πολιτικής «δεν μας δίνει μόνο μια ακόμα επιλογή, αλλά μας παρέχει και προστασία».

Η αεροπορική εταιρία ανακοίνωσε ότι θα επανεξετάσει το θέμα της στολής για τα πληρώματα που εργάζονται στην Cathay Pacific και την Cathay Dragon.

«Όπως αναγνωρίζουμε ότι είναι σημαντικό να δίνουμε στους πελάτες μας περισσότερες επιλογές, το ίδιο ισχύει και για τους συναδέλφους μας», δήλωσε εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρίας.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πρώην παιδί‑σταρ μηνύει τη Disney: «Με κακοποίησε εργαζόμενος όταν ήμουν 14 ετών»

Πριν 8 ώρες

25 χρόνια μετά, πρώην παιδί-σταρ προχωρά σε βαριές καταγγελίες για όσα συνέβησαν στα γυρίσματα

Από τον Ryan Gosling στον πιο μεγάλο πόνο: Η αθέατη πλευρά της Sandra Bullock

Πριν 8 ώρες

Οι μεγάλοι έρωτες, ο γάμος που κατέρρευσε και η απώλεια που άλλαξε τα πάντα πίσω από τη λαμπερή καριέρα της σταρ

Ζόζεφιν: Η απάντηση στις φήμες χωρισμού με τον Νίνο μέσα από ένα βίντεο

Χτες

Η τραγουδίστρια επέλεξε τα γενέθλιά της για να διαλύσει τα σενάρια που είχαν προκύψει μετά την παύση της αμοιβαίας παρακολούθησης στα social media.

Νότης Σφακιανάκης: Παλιός συνεργάτης του αποκαλύπτει τους λόγους απομάκρυνσής του από τη μουσική

Χτες

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Βασίλης Δήμας, ο Νότης Σφακιανάκης διακρινόταν για την έντονη κοινωνική του ευαισθησία

Με παραδοσιακή φουστανέλα χόρεψε ο Νίκος Αλιάγας στο πανηγύρι του χωριού του στη Σταμνά Μεσολογγίου, δείτε βίντεο

Χτες

Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής βρέθηκε στην εκδήλωση προς τιμήν της Αγίας Αγάθης, η οποία κάθε χρόνο ολοκληρώνεται στις 24 Αυγούστου

Κένταλ Τζένερ και Τζέικομπ Ελόρντι πιάστηκαν στα πράσα σε ρομαντικό δείπνο ‑ Δείτε τις φωτογραφίες που επιβεβαιώνουν τη σχέση!

Χτες

Το ζευγάρι φωτογραφήθηκε να φεύγει από γνωστό εστιατόριο της πόλης, με την αμοιβαία χημεία ανάμεσα στον ηθοποιό και το μοντέλο να μην περνά απαρατήρητη

Αγκαλιασμένοι στις διακοπές τους ο Παντζόπουλος και η Μενεγάκη: «Του χρόνου το καλοκαίρι, την ίδια ώρα, στο ίδιο μέρος;»

Χτες

Η παρουσιάστρια ανέβασε στιγμιότυπα με μαγιό, καθώς και φωτογραφίες με τον σύζυγο και τα παιδιά της από το φετινό καλοκαίρι

Η μεγάλη κόρη του Θάνου Πετρέλη έκλεισε τα 20: Είμαι πάντα περήφανος για σένα

Χτες

Ο τραγουδιστής έχει αποκτήσει τρία παιδιά με τη Σοφία Μοσχοπούλου - Η Αγάπη που είχε τα γενέθλιά της την Κυριακή 23 Αυγούστου σπουδάζει Νομική

Η Κόρτνεϊ Καρντάσιαν πόζαρε με ασημένιο μπικίνι

Χτες

Η τηλεοπτική προσωπικότητα μοιράστηκε στιγμιότυπα και βίντεο από τις καινούργιες αναμνήσεις που έφτιαξε με τον άντρα της και τα παιδιά τους

Η κόρη του Γεράσιμου Σκιαδαρέση και της Μπέσσυς Μάλφα, Όλγα Σκιαδαρέση, παντρεύτηκε

Χτες

Η τελετή έγινε τη Δευτέρα 17 Αυγούστου - Η φωτογραφία που ανάρτησε ο ηθοποιός και πατέρας της τραγουδίστριας

Θοδωρής Φέρρης: Γίνεται viral στα social αφού... τρώει burger εν ώρα συναυλίας

Χτες

Ο τραγουδιστής επέλεξε να συνδυάσει τη sold out εμφάνισή του με ένα απολαυστικό γευστικό διάλειμμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.