E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Με την υποστήριξη του E-Radio.gr

«Η μπαλάντα ενός ευαίσθητου δήμιου» από την ομάδα Lorem Ipsum στον Πολυχώρο Vault

Μια κωμωδία που αξίζει να δείτε όλοι

«Η μπαλάντα ενός ευαίσθητου δήμιου» από την ομάδα Lorem Ipsum στον Πολυχώρο Vault
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 30/3/2018 | 17:53

Ο Πολυχώρος VAULΤ παρουσιάζει την κωμωδία «Η μπαλάντα ενός ευαίσθητου δήμιου» από την ομάδα Lorem Ipsum, που μετά από την sold out παράσταση «Γιοσίρου Γιαμαγκούσι» κάνει ένα μικρό διάλειμμα από τις μαύρες κωμωδίες και επιστρέφει στο Vault με ένα άλλο οικείο και αγαπημένο θεατρικό είδος του αθηναϊκού κοινού, το μεσαιωνικό κωμικό μιούζικαλ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τη Δευτέρα 5 Μαρτίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:30, έως την Τρίτη 29 Μαίου.


Η Υπόθεση

Εδιμβούργο, Σκωτία 1410 μ.Χ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για αρκετές δεκαετίες επικρατούσε ειρήνη στο βασίλειο. Οι υπήκοοι του βασιλιά Κένεθ Ε' ζούσαν ήσυχοι και ευτυχισμένοι. Σε γενικές γραμμές αν δεν είχες κολλήσει πανώλη ή λέπρα, ή αν κάποιος δεν σε είχε κατηγορήσει για μαγεία δεν είχες σοβαρά προβλήματα στο κεφάλι σου. Ακόμα όμως και να είχες υπήρχε κάποιος, που μπορούσε να σε απαλλάξει από αυτό το βάρος.

Ο Αβελάρδος ήταν δήμιος στο επάγγελμα. Απολάβανε αυτή τη βάρβαρη και απάνθρωπη εργασία; Όχι. Αλλά ήξερε ότι αν δεν την έκανε αυτός κάποιος άλλος θα άρπαζε την ευκαιρία και σίγουρα δεν θα εκτελούσε τα καθήκοντά του με ίδιο σεβασμό και ευαισθησία. Ο βοηθός του από την άλλη, ο Γιουτζίν, έβλεπε τα πράγματα πιο ψυχρά. Για αυτόν τα κεφάλια ήταν ένσημα και αριθμοί, κάτι που εκείνος ποτέ δεν είχε παραδεχτεί ανοιχτά, κυρίως γιατί δεν γνώριζε τι είναι οι αριθμοί.

Ο Ροβέρτος, υφαντουργός στο επάγγελμα χρωστούσε στο βασιλιά 142 σελίνια. Το ποσό ακούγεται μικρό, αλλά στην εποχή μας θα αντιστοιχούσε με 137.000.000 σελίνια ένα ποσό που αν και ακούγεται πολύ μεγάλο, στην πραγματικότητα είναι ασήμαντο, γιατί τα σελίνια δεν έχουν καμία αξία σήμερα. Με όπλο του την πίστη για δικαιοσύνη και με μοναδικό σύμμαχο την σύντροφό του Μαρί ήταν αποφασισμένος να δώσει έναν τελευταίο αγώνα για να γλιτώσει το κεφάλι του από το σκουριασμένο τσεκούρι του δήμιου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως ο Αβελάρδος -αν και ευαίσθητος- ποτέ δεν έδινε δεύτερη ευκαιρία στους πελάτες του. Σχεδόν ποτέ... Γιατί όταν φτάσει στην αυλή του μια επιστολή υπογεγραμμένη από τον ίδιο τον βασιλιά θα ανατρέψει πολλά από τα πιστεύω του και θα τον φέρει στα αντιμέτωπο με τα μεγαλύτερα διλήμματα της ζωής του.

Η Ομάδα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Lorem Ipsum ονομάζονται τα ακατάληπτα κείμενα, αυτά που δεν βγάζουν κανένα νόημα. Έτσι το 2011, όταν δηλαδή δημιουργήθηκε η ομάδα από μια παρέα φίλων που τους συνέδεε η αγάπη τους για το θέατρο και ειδικότερα για την κωμωδία, η απόφαση για το όνομα της ήταν μια εύκολη απόφαση.

Έξι χρόνια αργότερα έχει στο ενεργητικό της 3 παραστάσεις, την ‘Μπαλάντα ενός ευαίσθητου Δήμιου’ (2011 ‘Θέατρο του ήλιου’, 2013 ‘Αλκμήνη’), το ‘Κόμη Sutra’ (2012 ‘Αλκμήνη’) και τον ‘Τόρνο’ (2015-16 ‘Αλκμήνη’), όλες σε πρωτότυπο κείμενο. Φέτος παρουσιάσε στο VAULT για 2η χρονιά την παράσταση ‘Γιοσίρου Γιαμαγκούσι’ και ξεκινάει το Μάρτιο την “Μπαλάντα ενός ευαίσθητου Δήμιου”.

FB page Lorem Ipsum : https://www.facebook.com/loremipsumtheater/

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Athens Halloween Festival: Το φεστιβαλ που έρχεται για να φέρει το Halloween στην Ελλάδα!

Πριν 1 εβδομάδα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΗΣαπό 30/10 έως 02/115

Open Secret Society Tour 2025: Dub Fx & Woodnote

Πριν 2 εβδομάδες

Support Act: SIGMATAF

Battle of the Best 2025

Πριν 2 εβδομάδες

ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ Α.Π.Θ.14/12

ΤOYCON: Το παγκόσμιο φαινόμενο ήρθε και στην Ελλάδα!

Πριν 2 εβδομάδες

ΓΗΠΕΔΟ TAE KWON DO ΦΑΛΗΡΟαπό 18/10 έως 19/108

«H συνάντηση» του Stephen Belber στο Θέατρο Μουσούρη

Πριν 2 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΥΣΟΥΡΗαπό 01/10 έως 16/1116

Ανοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής για το 11ο Greek Film Festival του Βερολίνου

Πριν 3 εβδομάδες

Έρχεται στις 25-29 Μαρτίου 2026!

Κόντρα στον Ανεμο: η ιπτάμενη περιπέτεια της Τίρα

Πριν 3 εβδομάδες

ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗαπό 26/10 έως 14/1210

Reworks Festival 2025: Το πλήρες lineup της 21ης έκδοσης

Πριν 6 εβδομάδες

Το reworks 2025 συνεχίζει να χαράζει νέους δρόμους, δημιουργώντας εμπειρίες που μένουν αξέχαστες.

Γιώργος & Νίκος Στρατάκης στη Μονή Λαζαριστών

Πριν 6 εβδομάδες

ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ17/09

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.