E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αυτή η πινακίδα κυκλοφορίας κοστίζει όσο 8 Bugatti Veyron

Ανήκει στον Βρετανό σχεδιαστή αυτοκινήτων και επιχειρηματία Αφζάλ Καν

Αυτή η πινακίδα κυκλοφορίας κοστίζει όσο 8 Bugatti Veyron
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 3/4/2018 | 21:36

Προς πώληση διατίθεται η πιο περιζήτητη εξατομικευμένη πινακίδα κυκλοφορίας της Μεγάλης Βρετανίας, η οποία παραπέμπει στη Formula 1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πινακίδα «F1» ανήκει στον Βρετανό σχεδιαστή αυτοκινήτων και επιχειρηματία Αφζάλ Καν (Afzal Kahn), ο οποίος την είχε αποκτήσει το 2008 αντί 440,625 λιρών Αγγλίας ή 504,818 ευρώ σύμφωνα με σημερινή ισοτιμία. Έκτοτε κοσμεί την προσωπική του Bugatti Veyron - ένα από τα ακριβότερα αυτοκίνητα στον κόσμο, με τιμή που ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια δολάρια.

Το 2014 μάλιστα, ο Καν απέρριψε πρόταση ύψους 6 εκατομμυρίων λιρών για να πουλήσει την πινακίδα, την οποία τότε κοστολογούσε στα 10 εκατομμύρια λίρες.

Τώρα, η πινακίδα διατίθεται και πάλι προς πώληση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Khan Automobiles να μην αναφέρεται τιμή , ωστόσο ψάχνοντας στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε την τιμή της σε μια εταιρεία εξουσιοδοτημένη από το αρμόδιο βρετανικό υπουργείο για την έκδοση πινακίδων κυκλοφορίας (https://www.plates4less.co.uk/personalised-number-plate/F1).

Εκεί λοιπόν ενημερωθήκαμε πως για να αποκτήσει κάποιος την πινακίδα "F1" θα πρέπει να πληρώσει συνολικά το αστρονομικό ποσό των 14.700.405 λιρών ή 16.827.985 ευρώ! Η πινακίδα  κοστολογείται στα 12.250.270 λίρες χωρίς τους φόρους, οι οποίο ανέρχονται στα 2.450.134 λίρες!

Όπως καταλαβαίνετε η πινακίδα πλέον κοστίζει όσο οχτώ συλλεκτικές Bugatti Veyron μαζί!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι σήμερα το ρεκόρ της ακριβότερης πινακίδας που έχει πουληθεί ποτέ στη Γηραιά Αλβιώνα ανήκει στην «25 O», την οποία απέκτησε το 2014 έμπορος κλασικών αυτοκινήτων αντί 518.480 λιρών (593.834 ευρώ) και την τοποθέτησε σε μια σπάνια Ferrari 250 GT SWB αξίας 10 εκατομμυρίων λιρών.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η ακριβότερη πινακίδα που έχει πωληθεί ποτέ είναι ο αριθμός «1», το 2008, αντί 14,3 εκατομμυρίων δολαρίων και ανήκει στον Άραβα επιχειρηματία Σαϊντ Αμπντούλ Γκαφούρ Κουρί (Saeed Abdul Ghafour Khouri).

Στη Βρετανία, οι εξατομικευμένες πινακίδες κυκλοφορίας έχουν γίνει μόδα, η οποία δεν απευθύνεται σε όλους, αλλά σε μεγιστάνες που ψάχνουν τρόπους για να ικανοποιήσουν τη ματαιοδοξία τους ή τις εγωιστικές τους ανάγκες (ανάγκες αναγνώρισης), σύμφωνα με την περίφημη πυραμίδα του Μάσλοου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τις τελευταίες δεκαετίες δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι έχει πάρει διαστάσεις ψύχωσης, αφού ξοδεύονται αστρονομικά ποσά για την απόκτηση συγκεκριμένων πινακίδων.

Το επιβεβαιώνει άλλωστε και ο Οργανισμός αδειοδότησης οδηγών και οχημάτων (Driver and Vehicle Licensing Agency - DVLA) που σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, τα τελευταία 25 χρόνια τα έσοδα που έχουν συγκεντρωθεί από δημοπρασίες τέτοιων πινακίδων ξεπερνούν τα 2 δισεκατομμύρια λίρες!

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Πολίνα Πορίζκοβα ποζάρει με εσώρουχα στο Instagram: «Να αγκαλιάσετε την ατελή πλευρά σας»

Σήμερα

Οι ατέλειές μας είναι αυτές που μας κάνουν τέλειους και αυθεντικούς, έγραψε σε ανάρτησή της το 60χρονο πρώην μοντέλο

Νικόλ Σέρζινγκερ: Οι σeξι πόζες με λευκό μπικίνι σε εξωτική παραλία

Σήμερα

Αυτά είναι μερικά από τα αγαπημένα μου πράγματα, έγραψε η 47χρονη τραγουδίστρια στην ανάρτησή της

Από τον Heath Ledger στον άντρα των ονείρων της: Όλοι οι έρωτες της Michelle Williams

Σήμερα

Μυστικά ραντεβού, ραγισμένες καρδιές και γάμοι που δεν είδε κανείς να έρχονται - η Michelle Williams είχε πάντα ένα ρομάντζο για τίτλο!

Χάρης Βαφειάς: «Μας κόλλησαν ναρκωτικά κάτω από πλοίο στο Μεξικό – Χάσαμε ένα σκασμό λεφτά»

Χτες

Ο Χάρης Βαφειάς περιέγραψε άγνωστες στιγμές από τις «περιπέτειές» του στη ναυτιλία

Δάφνη Καραβοκύρη: «Φοβήθηκα ότι ο Απόστολος Γκλέτσος θα σήκωνε χέρι στη Σοφία Μουτίδου»

Χτες

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια παραδέχτηκε πως μετάνιωσε που δεν πήρε θέση στο περιστατικό

Γρήγορης Πετράκος: Κόντρα με την Δάφνη Καραβοκύρη

Χτες

«Μετακόμισε σε άλλη χώρα» του είπε η παρουσιάστρια

Μελίνα Ασλανίδου: Έχω οδηγήσει και εγώ υπό την επήρεια αλκοόλ, το έχω μετανιώσει

Χτες

Καλύτερα να με έπιαναν και να μου έβαζαν πρόστιμο, για να μην το ξανακάνω ποτέ στη ζωή μου, πρόσθεσε

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.