E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Το Medeamaterial (Μήδειας Υλικό) στο Bios

Στόχος αυτού του re-make είναι η διερεύνηση του σύγχρονου κόσμου μέσα από το ιστορικό υλικό

Το Medeamaterial (Μήδειας Υλικό) στο Bios
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 4/4/2018 | 16:57

Το σπάνια παιγμένο στην Ελλάδα έργο του Ηeiner Muller “Medeamaterial” (Μήδειας Υλικό) ανεβαίνει στο Bios σε σκηνοθεσία Ευφροσύνης Μαστρόκαλου, από τις 11 Απριλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Heiner Muller έγραψε το θεατρικό τρίπτυχο «Ερημωμένη Όχθη» «Μήδειας Υλικό» «Τοπίο με Αργοναύτες» μεταξύ 1974-1982. Σ’ αυτό το θραυσματικό και πυκνό “re-making” του μύθου της Μήδειας (όπως αποτυπώνεται στον Ευριπίδη και τον Σενέκα), στόχος δεν είναι μια καινούργια μετάφραση του ελληνικού μύθου, αλλά μάλλον η διερεύνηση του σύγχρονου κόσμου μέσα από το ιστορικό υλικό. Η επιλογή της Μήδειας αναπαριστά διάφορα ποικιλόμορφα τμήματα του περιθωρίου της κοινωνίας, ως προς το φύλο, το γένος, την ανατροφή, την προέλευση - ο Άλλος, ο αλλοδαπός, ο ξένος.

Η Μήδεια είναι αυτή που παλεύει και αγωνίζεται ενάντια στην επικρατούσα τάση, στην κανονιστική αντίληψη της λειτουργίας της δικαιοσύνης, αντιλήψεις που σφετερίζονται ο Ιάσων και η Κόρινθος. Παρόλο που ο Muller περιγράφει έναν κόσμο γεμάτο βία και έλλειψη επικοινωνίας παράλληλα είναι έντονη η δυναμική της αλλαγής. Ο Heiner Muller μιλάει για έναν κόσμο σε απεγνωσμένη αναζήτηση για μια πολιτισμική επανάσταση πού αδυνατεί να αποδεχτεί την καταστροφή που θα φέρει αυτή η αλλαγή. Μια αλλαγή που συνομιλεί με τους νεκρούς έτσι ώστε να ξεπροβάλλει το μέλλον.  

Όπως επισημαίνει η σκηνοθέτης Ευφροσύνη Μαστρόκαλου: «Στόχος της παράστασης είναι να συνδέσει τα πρόσωπα με την βαθύτερη αρχετυπική μνήμη, όχι μόνο με την μνήμη των προγόνων, αλλά με την συνειδητοποίηση ότι υπάρχει ένας κύκλος ζωής, μία κυκλική διαδρομή, ένα ποτάμι ενέργειας που ονομάζεται ψυχή πού έρχεται από το παρελθόν, φτάνει στο τώρα και ανοίγει το μέλλον. Στην παράσταση η αφήγηση αυτής της κυκλικής διαδρομής είναι βιωματική και επιθυμεί δυνητικά να δημιουργήσει ένα διάλογο ανάμεσα στο προσωπικό και το συλλογικό. Με άλλα λόγια έναν ενδιάμεσο χώρο, που είναι η φαντασία και η παράδοξη σκέψη».

Πρεμιέρα Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Η Μάσα και ο Αρκούδος, μια μεγάλη γιορτή»: Η παράσταση έρχεται στην Αττική το καλοκαίρι του 2026

Πέντε παραστάσεις σε Πειραιά, Βάρκιζα, Κορωπί, Νίκαια και Αχαρνές, από 26 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου 2026

Η Βίκυ Λέανδρος έκλεισε το Sani Festival 2026 σε μια ιστορική συναυλία στον Λόφο της Σάνης

Κατάμεστος ο Λόφος της Σάνης το βράδυ του Σαββάτου 15 Αυγούστου, με έκπληξη τη συμμετοχή της Αθηνάς Ανδρεάδη

Thessaloniki Beer Festival 2026: Επιστρέφει στη ΔΕΘ από 8 έως 11 Οκτωβρίου

Πριν 1 εβδομάδα

Στο Περίπτερο 16 της Δ.Ε.Θ. - TIF HELEXPO, με πάνω από 150 ετικέτες μπύρας, 30 Beer Kiosks και live μουσική για τέταρτη ημέρα.

11ο Edessa Short Film Festival: Η μαγεία του κινηματογράφου επιστρέφει στην πόλη των νερών

Πριν 10 εβδομάδες

4 & 5 Ιουλίου 2026 - Cine Καταρράκτες, Περιοχή Μύλοι, Έδεσσα - Είσοδος Ελεύθερη

Οι Σκιαδαρέσες στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών: Μια βραδιά γεμάτη μουσική, χιούμορ και αυθεντική ενέργεια

Πριν 10 εβδομάδες

Το αγαπημένο μουσικό σχήμα επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για μια μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία την Πέμπτη 25 Ιουνίου

Ο 12ος Πίθηκος στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών – Παρουσιάζει ζωντανά το «Ζούγκλα»

Πριν 10 εβδομάδες

Ο κορυφαίος εκπρόσωπος της ελληνικής hip hop σκηνής ανεβαίνει στη σκηνή της Σταυρούπολης την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2026.

Avli Music Festival 2026: Ποιοι εμφανίζονται σε Ανδρο, Τήνο και Σύρο τον Ιούλιο;

Πριν 10 εβδομάδες

Έξι βραδιές με ζωντανή μουσική στις Κυκλάδες από τις 17 έως τις 22 Ιουλίου 2026, με εισιτήρια διαθέσιμα στο ticketmaster.gr.

Akylas – Press Start Tour στη Μονή Λαζαριστών

Πριν 10 εβδομάδες

Ο καλλιτέχνης που έγινε viral με το «Ferto» φέρνει το πιο εκρηκτικό καλοκαιρινό party στη Θεσσαλονίκη

Πάνος Μουζουράκης στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών ‑ Τι να περιμένουμε τον Ιούνιο;

Πριν 10 εβδομάδες

Ο Πάνος Μουζουράκης εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2026, στις 21:05, παρουσιάζοντας live και το νέο του single «Τι Ωραίο».

Οι Tripolism στο Bolivar Beach Club με τους Mayans

Πριν 10 εβδομάδες

BOLIVAR BEACH BAR18/06

Οι Einstürzende Neubauten έρχονται στη Μονή Λαζαριστών

Πριν 10 εβδομάδες

ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ17/06

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.