«Η πόλη» της Λούλας Αναγνωστάκη στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου
Από τους πιο ταλαντούχους σκηνοθέτες της γενιάς του, ο Γιάννης Μόσχος εμφανίζεται για δεύτερη φορά στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου. Φέτος σκηνοθετεί την Πόλη από την ομώνυμη τριλογία που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν το 1965

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δημοσίευση 4/4/2018 | 17:24
Από τους πιο ταλαντούχους σκηνοθέτες της γενιάς του, αλλά και θεατρολόγος (με διδακτορικό πάνω στο έργο του Ίψεν) και μεταφραστής (η σύνθεσή του από διηγήματα του Τσέχοφ Διασκεδαστικές ιστορίες περί θνητότητας παίχτηκε για δύο χρονιές συνεχόμενα, το 2014 και το 2015) ο Γιάννης Μόσχος εμφανίζεται για δεύτερη φορά στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.
Φέτος σκηνοθετεί την Πόλη από την ομώνυμη τριλογία (Η διανυκτέρευση, Η πόλη, Η παρέλαση) που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν το 1965. Στην Πόλη η Λούλα Αναγνωστάκη, 53 χρόνια πριν, μιλάει προφητικά για έναν κόσμο που νοσεί βαθιά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το έργο της επιστρέφει στο Φεστιβάλ σε μια νέα σκηνική εκδοχή όπου η ζωντανή θεατρική δράση θα συνδιαλέγεται με κινηματογραφημένες προβολές. Η εικόνα θα μεγεθύνει τις λεπτομέρειες της σκηνικής δράσης φωτίζοντας τη βιαιότητα που κρύβεται στα πρόσωπα της Αναγνωστάκη, αλλά και μέσα σε όλους μας.
Ο Γιάννης Μόσχος αποπειράται μια σύζευξη της κινηματογραφικής εικόνας και της θεατρικής δράσης, σε συνεργασία με μια ομάδα καταξιωμένων καλλιτεχνικών συνεργατών.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Athens Halloween Festival: Το φεστιβαλ που έρχεται για να φέρει το Halloween στην Ελλάδα!
Πριν 1 εβδομάδα
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΗΣαπό 30/10 έως 02/115
Η Δούκισσα της Πλακεντίας με τη Μαρία Κίτσου έρχεται στο Θέατρο Βεάκη
Πριν 2 εβδομάδες
ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΑΚΗαπό 19/11 έως 11/12
ΤOYCON: Το παγκόσμιο φαινόμενο ήρθε και στην Ελλάδα!
Πριν 2 εβδομάδες
ΓΗΠΕΔΟ TAE KWON DO ΦΑΛΗΡΟαπό 18/10 έως 19/108
«H συνάντηση» του Stephen Belber στο Θέατρο Μουσούρη
Πριν 2 εβδομάδες
ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΥΣΟΥΡΗαπό 01/10 έως 16/1116
Ανοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής για το 11ο Greek Film Festival του Βερολίνου
Πριν 3 εβδομάδες
Έρχεται στις 25-29 Μαρτίου 2026!
The Meet Market #FallEdition στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
ΑΘΗΝΑαπό 25/10 έως 26/10
Πριν 3 εβδομάδες
Reworks Festival 2025: Το πλήρες lineup της 21ης έκδοσης
Πριν 6 εβδομάδες












