E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Βρικόλακες» βασισμένο στο έργο του Ερρίκου Ίψεν στο Φεστιβάλ Αθηνών

Μέσα από απόκοσμες εικόνες, οι ήρωες έρχονται αντιμέτωποι με μια απρόσμενη συνθήκη, συνεχίζοντας την αναμέτρηση με τους προσωπικούς και κοινωνικούς τους Βρικόλακες

«Βρικόλακες» βασισμένο στο έργο του Ερρίκου Ίψεν στο Φεστιβάλ Αθηνών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 4/4/2018 | 17:30

Η ομάδα blindspot theatre group ιδρύθηκε το 2009 από την ηθοποιό Γιώτα Αργυροπούλου και τον σκηνοθέτη Μιχάλη Κωνσταντάτο με σκοπό τη δημιουργία παραστάσεων που παντρεύουν διαφορετικές τέχνες – θέατρο, εικαστικά, κινηματογράφο, μουσική, νέες τεχνολογίες – με απώτερο στόχο τη δημιουργία μίας νέας αισθητικής γλώσσας.

Έχουν παρουσιάσει τις δουλειές τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ η περφόρμανς τους Ένα άτομο τη φορά επιλέχθηκε από τη Μαρίνα Αμπράμοβιτς για την έκθεση «As One» στο Μουσείο Μπενάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μιχάλης Κωνσταντάτος ως σκηνοθέτης κινηματογράφου απέσπασε πολυάριθμα διεθνή βραβεία τόσο για τις μικρού μήκους ταινίες Two Times Now και Only for Εver, όσο και για τη μεγάλου μήκους Luton, ενώ η τελευταία παράσταση της ομάδας, Hotel, ξεχώρισε στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό του σημαντικού γερμανικού φεστιβάλ Berliner Festspiele. Παρουσίασαν την Έντα Γκάμπλερ με μεγάλη επιτυχία στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών και προσκλήθηκαν με νέο έργο τους στο Φεστιβάλ Ίψεν 2016 στο Εθνικό Θέατρο του Όσλο.

Στην παράσταση που δημιουργούν για το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών, οι Blindspot κάνουν μία ανατροπή στη βασική έκβαση του ιψενικού έργου. Μέσα από απόκοσμες εικόνες, οι ήρωες έρχονται αντιμέτωποι με μια απρόσμενη συνθήκη, συνεχίζοντας την αναμέτρηση με τους προσωπικούς και κοινωνικούς τους Βρικόλακες. Το κείμενο δημιουργείται με αποσπάσματα από το πρωτότυπο και με νέα κείμενα που γράφονται ειδικά για την παράσταση. 

Σημείωμα των σκηνοθετών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τη βραδιά των εγκαινίων του Ιδρύματος Άλβινγκ τα βασικά πρόσωπα των Βρικολάκων είναι εκεί. Παρόντες όλοι για να τιμήσουν το ίδρυμα που ανοίγει προς τιμήν του μεγάλου εκλιπόντος, του λοχαγού Άλβινγκ. To ίδρυμα-δωρεά είναι έτοιμο και σε λίγες ώρες πρόκειται να παραδοθεί στην πόλη για τις ανάγκες της. Κάνοντας μιαν ανατροπή στη βασική έκβαση της ιστορίας, τοποθετούμε τους ήρωες στο αύριο του έργου, στο κατώφλι του ιδρύματος, που λειτουργεί ως ένα σύμβολο προσωπικής και κοινωνικής εκπλήρωσης. 

Μέσα από το διάσημο κλασικό δράμα του Ίψεν δημιουργούμε έναν τόπο συνάντησης μεταξύ του ήδη υπάρχοντος έργου και νέων πρωτότυπων κειμένων, τα οποία ρίχνουν φως στην ανομολόγητη πλευρά των χαρακτήρων. Το παρελθόν των ηρώων, το ψυχικό τους τοπίο και οι μεταξύ τους σχέσεις φωτίζονται μέσα από μια απρόσμενη και παράδοξη συνθήκη.

Κρατώντας τους βασικούς χαρακτήρες και την αλήθεια τους, τα πρόσωπα του έργου –Μάντερς, Άλβινγκ, Όσβαλντ και Ρεγγίνε– έρχονται αντιμέτωπα με τους φόβους, τις επιθυμίες, τα όνειρα, τους εφιάλτες, τους προσωπικούς και κοινωνικούς τους Βρικόλακες. Μέσα σε αυτή τη νέα συνθήκη θα μπορέσουν οι ήρωες του έργου να αναδυθούν στο φως ή το σκοτάδι θα παραμείνει ο αναπόφευκτος προορισμός τους;

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Plastiras Lake Festival 2026: Δείτε το πλήρες line‑up!

Πριν 3 μέρες

9-12 Ιουλίου, Βοτανικός Κήπος Νεοχωρίου, Λίμνη Πλαστήρα

Advanced Telecoms Summit 2026: Στις 29 Σεπτεμβρίου το μεγάλου ραντεβού των τηλεπικοινωνιών

Πριν 3 μέρες

Το φετινό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σε νέο χώρο, στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, στον Ταύρο

Zero Waste Entrepreneurship 2026

Πριν 3 μέρες

Για 3η συνεχή χρονιά το σημείο συνάντησης για τη βιώσιμη καινοτομία και την ενδυνάμωση των νέων επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη

Thessaloniki Street Food Festival

Πριν 3 μέρες

20 - 24 Μαΐου, Δ.Ε.Θ. - TIF HELEXPO

Ιωάννινα Half Marathon στις 9 & 10 Μαΐου

Πριν 1 εβδομάδα

Για να μην πεις: `Έπρεπε να ήμουν και εγώ εκεί!`

Flea Market Δ.Ε.Θ. – TIF HELEXPO

Πριν 1 εβδομάδα

4 & 5 Απριλίου, είσοδος ελεύθερη!

Το πρόγραμμα του 5ου επετειακού Japan Festival 2026

4 και 5 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, εκεί που χτυπάει η καρδιά της Ιαπωνίας!

5ο επετειακό Japan Festival 2026: Ένα διήμερο γεμάτο Ιαπωνία!

Πριν 2 εβδομάδες

4 και 5 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου

Career Path Youth στις 1 & 2 Απριλίου στον Δήμο Τριφυλίας

Πριν 2 εβδομάδες

Επαγγελματικός προσανατολισμός για μαθητές γυμνασίου και λυκείου

Please: To blueprint της σύγχρονης pop

Πριν 3 εβδομάδες

Pet Shop Boys - Please - 40 years anniversary!

Ο Δημήτρης Μυστακίδης στο Block 33

Πριν 3 εβδομάδες

BLOCK 3328/03

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.