E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ ‑ Ερντογάν

Ρυθμιστής ο Ερντογάν – Δραματική έκκληση ΟΗΕ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ ‑ Ερντογάν
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 12/4/2018 | 08:16

Τα βρετανικά υποβρύχια έχουν ήδη πάρει θέση. Οι στιγμές είναι κάτι περισσότερο από δραματικές, με τη Δύση να απειλεί κάθε μέρα και περισσότερο με στρατιωτική δράση στη Συρία. Το πως θα γίνει αυτή αλλά κυρίως το πότε δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα. Οι διαβουλεύσεις πυρετώδεις και κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να συμβεί τις επόμενες ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και αυτό γιατί στο θέμα της Συρίας υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες. Και έχουν να κάνουν κυρίως με πρόσωπα. Το ένα είναι ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, άκρως απρόβλεπτος, ουσιαστικά… ανακοίνωσε «πόλεμο» μέσω twitter σε μια άνευ προηγουμένου δημόσια κόντρα με τη Ρωσία. Θέλει να «καλύψει» τα εσωτερικά του προβλήματα, που είναι πολλά.

«Παγωμάρα»! Η Αγγλία έστειλε υποβρύχια σε απόσταση βολής από την Συρία!
Ο δεύτερος παράγοντας «ακούει» στο όνομα Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο πρόεδρος της Τουρκίας που επίσης θέλει να στρέψει αλλού την κοινή γνώμη (βλέπε προβλήματα στην οικονομία της Τουρκίας). Και κυρίως, θέλει να παίξει το ρόλο του μεσολαβητή ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία. Ανάμεσα στον Τραμπ και τον Πούτιν. Ο Ερντογάν είναι ξεκάθαρα ενάντια στον Άσαντ. Αλλά σύμμαχος με τη Ρωσία ενάντια στη Δύση.

Ερντογάν και Τραμπ είχαν τα ξημερώματα (σ.σ. ώρα Ελλάδας) της Πέμπτης (12.04.2018) τηλεφωνική επικοινωνία. Ήταν η τρίτη σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ η πρωτοβουλία της επικοινωνίας ανήκει στον Ερντογάν. Ο Λευκός Οίκος δεν διευκρίνισε ποιος τηλεφώνησε σε ποιον. Το μόνο που έγινε γνωστό ήταν πως συζήτησαν για τη Συρία. Και συμφώνησαν να μείνουν σε «στενή επαφή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τζ. Τραμπ συνομίλησε σήμερα (σ.σ. την Τετάρτη) με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την τρέχουσα κρίση στη Συρία. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή σχετικά με την κρίση αυτή», αναφέρει ανακοίνωση από τον Λευκό Οίκο. Αυτό, χωρίς άλλες λεπτομέρειες.

Είναι δεδομένο πως ο Ερντογάν θέλει ρόλο και κυρίως λόγο στην κρίση στη Συρία. Θέλει να είναι σημαντικός «παίκτης» στο παιχνίδι ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία.

Ψάχνει το «πράσινο» φως η Τερέζα Μέι
Όλα αυτά ενώ η πρωθυπουργός της Βρετανίας αναζητά τη στήριξη του υπουργικού της συμβουλίου για την εμπλοκή της χώρας της στην επίθεση κατά του Άσαντ. Η Μέι αναμένεται να ζητήσει από το υπουργικό συμβούλιο να εγκρίνει την εμπλοκή των βρετανικών ένοπλων δυνάμεων στην επίθεση, υπό τις ΗΠΑ, κατά του Άσαντ και ειδικά εναντίον των υποδομών για την κατασκευή χημικών όπλων. Αυτό μετέδωσε το Sky News.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το BBC μετέδωσε επίσης πως η Μέι δεν πρόκειται να ζητήσει την έγκριση του βρετανικού κοινοβουλίου, διότι θέλει να αναληφθεί δράση γρήγορα. Ήδη, σύμφωνα με την Daily Telegraph η Βρετανία έχει δώσει εντολή σε υποβρύχια που φέρουν πυραύλους να κινηθούν προς την Συρία. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το «χτύπημα» της Μέι αναμένεται να γίνει μέχρι το βράδυ της Πέμπτης! Δηλαδή μέσα στις επόμενες ώρες!

Δραματική έκκληση του ΟΗΕ για τη Συρία
Και ενώ ξαφνικά, μετά τη φημολογούμενη επίθεση με χημικά στη Ντούμα το περασμένο Σάββατο (07.04.2018), η Δύση θυμήθηκε πως… νοιάζεται για τους αμάχους της Συρία (κι ας έχει αφήσει να πεθάνουν χιλιάδες στα επτά χρόνια του εμφυλίου), ο γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες απευθύνει έκκληση να μην βγει η κατάσταση εκτός ελέγχου.

Η έκκληση του γγ του ΟΗΕ έγινε προς τα πέντε μόνιμα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (σ.σ. ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία). Ο Γκουτέρες τους ζήτησε να φροντίσουν να «αποφευχθεί» κάθε ενδεχόμενο η κατάσταση να τεθεί «εκτός ελέγχου». Και επέκρινε το αδιέξοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Κάλεσα τους πρεσβευτές των πέντε μονίμων μελών για να επαναλάβω τη βαθιά ανησυχία μου για το τρέχον αδιέξοδο και να υπογραμμίσω την ανάγκη να αποφευχθεί (ο κίνδυνος) η κατάσταση να τεθεί εκτός ελέγχου», αναφέρει η ανακοίνωση του επικεφαλής του ΟΗΕ. Ο Γκουτέρες πρόσθεσε ότι εξέφρασε την «αγανάκτησή» του για τις πληροφορίες περί συνέχισης της χρήσης χημικών όπλων, αλλά και τη «λύπη» του διότι «το Συμβούλιο Ασφαλείας μέχρι στιγμής επέδειξε ανικανότητα να καταλήξει σε συμφωνία για το ζήτημα αυτό».

«Ας μην ξεχνάμε ότι, σε τελευταία ανάλυση, οι προσπάθειές μας έχουν στόχο να δοθεί τέλος στα φοβερά δεινά του συριακού λαού», συμπλήρωσε ο ΓΓ του ΟΗΕ.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Σήμερα

Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Σήμερα

O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Σήμερα

Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Σήμερα

Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Σήμερα

Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Σήμερα

Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Σήμερα

Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Αγρια δολοφονία 47χρονης στο Χαλάνδρι ‑ Την σκότωσε στην είσοδο πολυκατοικίας

Σήμερα

Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει τον 28χρονο δράστη

Προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί 2 συμπληρώματα διατροφής

Σήμερα

Περιέχουν μη εγκεκριμένα συστατικά ή έχουν υποστεί επεξεργασία με ακτινοβολία

Προσωπικός αριθμός: Λήγει η προθεσμία για την έκδοση του από τους πολίτες

Σήμερα

Τι θα συμβεί σε όσους δεν έχουν επιλέξει από 5 Σεπτεμβρίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.