E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Συνέλαβαν ελληνικό συγκρότημα για τρομοκρατία στο εξωτερικό λόγω ονόματος

Η ονομασία των Rotting Christ τους οδήγησε σε μπελάδες

Συνέλαβαν ελληνικό συγκρότημα για τρομοκρατία στο εξωτερικό λόγω ονόματος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 16/4/2018 | 18:35

Σε συλλήψεις μελών της ελληνικής heavy metal μπάντας, Rotting Christ, με κατηγορίες για τρομοκρατία, που φέρεται να βασίζονται στο όνομα του συγκροτήματος, αναφέρεται η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Metal Invader.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο frontman της μπάντας, Σάκης Τόλης, δήλωσε επί του θέματος: «Φτάσαμε στην Τιφλίδα το πρωί της Πέμπτης, 12 Απριλίου. Μετά τον έλεγχο των διαβατηρίων, η Αστυνομία σταμάτησε εμένα και τον αδερφό μου και μας ζήτησαν να τους ακολουθήσουμε για να απαντήσουμε σε κάποιες ερωτήσεις. Αντ' αυτού, κράτησαν τα διαβατήρια και τα κινητά μας και μας έβαλαν στη φυλακή. Όταν απαιτήσαμε τον λόγο της σύλληψής μας, δεν μας έδωσαν καμία πληροφορία, λέγοντας ότι είναι εμπιστευτικό. Οι δικηγόροι μας μάς ενημέρωσαν ότι είμαστε στη λίστα των ανεπιθύμητων ατόμων στη χώρα, με την κατηγορία ότι είμαστε σατανιστές και πιθανοί τρομοκράτες».

Και συνέχισε: «Χωρίς άλλη προειδοποίηση και κάποια επίσημη αιτιολογία, βρεθήκαμε στη φυλακή, κλειδωμένοι σε ένα μικρό και βρώμικο κελί, χωρίς να μας επιτρέψουν καμία επαφή με τον έξω κόσμο, τους δικηγόρους μας ή την Πρεσβεία της Ελλάδας στη χώρα, για 12 ώρες. Οι συνθήκες ήταν κάκιστες και δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες όλο αυτό το διάστημα».

Όπως είπε καταληκτικά ο Έλληνας μουσικός, «ευτυχώς, μόνο το όνομα "Τόλης" ήταν στη λίστα των ανεπιθύμητων και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος ξεκίνησαν τις νομικές διαδικασίες. Ο τοπικός διοργανωτής, μαζί με δημοσιογράφους και τους δικηγόρους, ύστερα από σκληρή δουλειά, κατάφερε να μας απελευθερώσει. Είμαστε ευγνώμονες σε όσους βοήθησαν για την αποφυλάκιση μας. Τελικά, καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε τη συναυλία μας και η βραδιά εξελίχθηκε καταπληκτικά. Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους Γεωργιανούς μεταλλάδες αδερφούς μας για την υποστήριξή τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Rotting Christ θα συνεχίσουν την περιοδεία τους, με τον επόμενο σταθμό της να είναι το Μπουργκάς της Βουλγαρίας στις 21 Απριλίου.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Pussy Riot: Πρώην μέλος τους ήταν κατάσκοπος του Πούτιν επί τρία χρόνια

Χτες

Το πρώην μέλος του φεμινιστικού πανκ συγκροτήματος αποκάλυψε ότι σχεδίαζαν να τη χρησιμοποιήσουν σε απόπειρα δολοφονίας πρώην συνεργάτη της.

Καλλιάνος: Πιθανός νέος καύσωνας από την Κυριακή

Χτες

Τα προγνωστικά στοιχεία που παρουσίασε ο μετεωρολόγος

44.164 διαδραστικοί πίνακες, ΑΙ και ρομποτική στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο

Χτες

Η υπουργός Παιδείας ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για τον σχεδιασμό της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, από τους διορισμούς εκπαιδευτικών έως τα νέα ΚΕΔΑΣΥ.

Πύλος: Νέα στοιχεία στο θρίλερ με τον αγνοούμενο Ισπανό επιχειρηματία – Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο

Χτες

Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο, τρεις ημέρες χωρίς επικοινωνία και η μαρτυρία του καπετάνιου που διέσωσε τη σύζυγό του

Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου στον Χάρακα Αττικής λόγω μηχανικής βλάβης

Χτες

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 18:40 το απόγευμα της Δευτέρας, με το ελικόπτερο να έχει προορισμό το Σούνιο.

Τραγωδία στη Μύκονο: Τουρίστας πνίγηκε στην Ψαρρού – Η απεγνωσμένη προσπάθεια να σωθεί

Χτες

Ναυαγοσώστης και λουόμενοι έδωσαν μάχη για να τον επαναφέρουν – Δεν τα κατάφερε

Έκοψαν κλήση 700 ευρώ σε μεθυσμένο αναβάτη στην Ανδρο

Χτες

Τι ισχυρίζονται ο αναβάτης και ο δικηγόρος του

Μυστήριο στη Νέα Υόρκη: Οι άνθρωποι που βγαίνουν από τους υπονόμους στο Μανχάταν επέστρεψαν – Τι ερευνούν οι Αρχές

Χτες

Η NYPD ερευνά νέο περιστατικό κοντά στο Madison Square Garden και εξετάζει αν συνδέεται με προηγούμενες υποθέσεις

Γιατί τα παιδιά στη Γάζα δεν μπορούν πλέον να πετάξουν χαρταετό ‑ Τι συμβολίζουν

Χτες

Πώς μια αγαπημένη παιδική συνήθεια στη Γάζα μετατράπηκε σε σύμβολο στρατιωτικής έντασης. Λίγα λόγια για τους χαρταετούς.

Καύσωνας: Η ελληνική πόλη που «έβρασε» στους 41,8°C

Χτες

Ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 41 βαθμούς με τον καύσωνα να κορυφώνεται - Πού σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Ποιος είναι ο Ισπανός επιχειρηματίας που αγνοείται στο Ιόνιο

Χτες

Οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά για τον εντοπισμό του 66χρονου Ισπανού επιχειρηματία, που αγνοείται από την περασμένη Τρίτη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.