E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σοκ στη Μυτιλήνη για τον 17χρονο που φέρεται να έπεσε θύμα της «μπλε φάλαινας»

Ο υπολογιστής του έδωσε στοιχεία

Σοκ στη Μυτιλήνη για τον 17χρονο που φέρεται να έπεσε θύμα της «μπλε φάλαινας»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 17/4/2018 | 08:17

Θύμα του μακάβριου παιχνιδιού αυτοκτονίας «μπλε φάλαινα» παραλίγο να πέσει ένας 17χρονος από τη Μυτιλήνη, ο οποίος τα ξημερώματα της Δευτέρας «βούτηξε» από τον δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας όπου διέμενε με την οικογένειά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο 17χρονος διακομίσθηκε άμεσα στο νοσοκομείο όπου και χειρουργήθηκε σε κατάγματα στο πόδι του ενώ οι κακώσεις στο κεφάλι κρίθηκαν ως μη σημαντικές. Οι γιατροί δήλωναν αισιόδοξοι, αφού η κατάσταση του νεαρού σταθεροποιήθηκε και ο τραυματίας επικοινωνούσε κανονικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φορητός υπολογιστής του νεαρού παραδόθηκε στην αστυνομία και στάλθηκε σε ειδικά εργαστήρια προκειμένου να ελεγχθούν οι διαδικτυακές επικοινωνίες του νεαρού πριν την πτώση του.

Η αστυνομία επικεντρώνεται στο να θέλησε να παίξει το θανατηφόρο διαδικτυακό παιχνίδι, θεωρία που επιβεβαιώνεται και από πηγές στο νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου νοσηλεύεται ο νεαρός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εξάπλωση του σοκαριστικού αυτού παιχνιδιού είναι ραγδαία, με 130 επιβεβαιωμένες αυτοκτονίες να έχουν καταγραφεί τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ και στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο δύο κορίτσια από την Κατερίνη και τη Θεσσαλονίκη μπήκαν στη θανατηφόρα αυτή διαδικασία, χωρίς ευτυχώς να αποβεί μοιραία η απόφασή τους.

Πίσω από το παιχνίδι βρίσκονται άτομα που ζητούν από τους νέους, οι οποίοι αποφασίζουν να λάβουν μέρος στο παιχνίδι, να ακολουθήσουν τις οδηγίες που θα λάβουν.

Μόλις το θύμα ξεκινήσει να λαμβάνει μέρος στο παιχνίδι και βρεθεί σε συνομιλία με τον διαχειριστή του, αμέσως του δίνεται μια λίστα με 50 προκλήσεις που οφείλει να φέρει σε πέρας κατά τη διάρκεια της μέρας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι προκλήσεις αυτές μπορεί αρχικά να είναι σχετικά απλές, όπως για παράδειγμα το άκουσμα ενός τραγουδιού ή η παρακολούθηση ενός συνταρακτικού βίντεο, αλλά έπειτα θα ξεκινήσουν να περιλαμβάνουν και πιο επικίνδυνες αποστολές, όπως αγορά όπλων και διάφορων αιχμηρών αντικειμένων.

Το βέβαιο είναι πως οι συμμετέχοντες κάποια στιγμή καλούνται να κάνουν μια σειρά από πράγματα που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα ή ακόμη και τη ζωή τους.

Για παράδειγμα, η ονομασία του παιχνιδιού προέρχεται από το γεγονός ότι είναι αρκετά σύνηθες να ζητούν από τα παιδιά να χαράξουν μια φάλαινα στο χέρι τους με μαχαίρι.

Κάθε φορά που ολοκληρώνεται μια εργασία, θα πρέπει το θύμα να δίνει φωτογραφία ή βίντεο, ως απόδειξη της ολοκλήρωσης. Για να «τερματίσει» το παιχνίδι, ο συμμετέχων πρέπει να προβεί στην τελική και μοιραία πράξη της αυτοκτονίας. Μάλιστα, τα παιδιά καλούνται να καταγράψουν αυτή την πράξη, ενώ σε περίπτωση που αρνηθούν, τότε οι διαχειριστές του παιχνιδιού προχωρούν σε απειλές και εκβιασμούς σε βάρος των νέων.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πατήσια: 70χρονος οδηγός επιτέθηκε με μαχαίρι σε 51χρονο διανομέα για την προτεραιότητα

Σήμερα

Στη συμβολή των οδών Νιρβάνα και Αχαρνών, δύο οδηγοί διαπληκτίστηκαν έντονα και μάλιστα, ο ένας έβγαλε και μαχαίρι

Ψηφιακή ένταξη ηλικιωμένων και ΑμεΑ: Τι προσφέρει το νέο πρόγραμμα και πώς να υποβάλετε αίτηση

Σήμερα

Το έργο, χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης, στοχεύει στην άρση του ψηφιακού αποκλεισμού

Κτηνοτρόφος στην Κρήτη έβαψε... κόκκινα τα πρόβατά του για να μην του τα κλέψουν

Σήμερα

Η εικόνα με τα κόκκινα πρόβατα δύσκολα περνά απαρατήρητη

Κυψέλη: Βίντεο με τον 64χρονο να δέρνει τη μητέρα των 25χρονων ΑμεΑ όταν τον έπιασε στα «πράσα»

Σήμερα

Το βίντεο προκαλεί αποτροπιασμό και σφίξιμο στο στομάχι, με την άτυχη γυναίκα, να έχει καταλάβει πλέον την νοσηρή δράση του 64χρονου και να παθαίνει σοκ μόλις συνειδητοποιεί τι έχει συμβεί

Σκύρος: Διέγνωσαν πνευμονία σε 46χρονο και πέθανε από ανακοπή λίγη ώρα αργότερα

Σήμερα

Όπως καταγγέλλεται από τους συγγενείς του, η γιατρός φέρεται να μην ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τον ασθενή, διέγνωσε πνευμονία και του έδωσε φάρμακα

Πυροβολισμοί κατά ανηλίκων στο Αίγιο – Τρία αδήλωτα όπλα και φόβοι για αντίποινα

Σήμερα

Οι αστυνομικές Αρχές έχουν λάβει μέριμνα τόσο για το σπίτι του όσο και για την επιχείρησή του

Κυρανάκης: «Ας απειλούν όσο θέλουν οι ιδιοκτήτες ταξί, δεν εκβιάζομαι»

Σήμερα

Και επίθεση κατά Λυμπερόπουλου: «Εκφράζει τον κακώς εννοούμενο συνδικαλισμό»

Συντάξιμη στο διπλάσιο η «μάχιμη πενταετία» για όλους τους ένστολους

Σήμερα

Ποιες υπηρεσίες αναγνωρίζονται, πόσο και πότε

Κυψέλη: Με κλειδιά μπήκε στο σπίτι ο επίδοξος βιαστής ‑ Βίντεο ντοκουμέντο

Σήμερα

Σε βίντεο καταγράφεται και η στιγμή που φτάνει η μητέρα και αντικρίζει τη φρίκη

Τραμπ στην Κατάσταση της Ένωσης: «Δεν θα επιτρέψω ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο»

Σήμερα

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι προσέλκυσε επενδύσεις άνω των 18 τρισ. δολαρίων μέσα στο πρώτο έτος

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Χτες

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.