E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η απόφαση Τσίπρα για τις εκλογές

Τι αναφέρει δημοσίευμα

Η απόφαση Τσίπρα για τις εκλογές
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 29/4/2018 | 13:52

Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως άνοιξε τα χαρτιά του όσον αφορά στις βουλευτικές εκλογές προτείνοντας να γίνουν στις 13 Οκτωβρίου του 2019, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Real News.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο κ. Τσίπρας θα συνδυάσει τις βουλευτικές εκλογές μαζί με τις δημοτικές με την πρότασή του να έγινε το περασμένο Σάββατο στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, ο Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε άλλες δυο προτάσεις σχετικά με την ημερομηνία των εκλογών. Η μία να στηθούν οι κάλπες το φθινόπωρο του 2018 και η δεύτερη τον Μάιο του 2019 με τον πρωθυπουργό να απορρίπτει και τα δύο.

Τα σενάρια εκλογών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ένα σενάριο ήταν να γίνουν οι βουλευτικές εκλογές τον Μάιο του 2019, μετά τις ευρωεκλογές. Όμως αυτό δεν ήταν πολύ δημοφιλές στις τάξεις των κυβερνητικών στελεχών και ο λόγος ήταν ότι υπήρχε ο φόβος πως αν γίνουν οι ευρωεκλογές πριν από τις βουλευτικές, θα μπορούσε να υπάρξει η λεγόμενη «χαλαρή» ψήφος που θα μπορούσε να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ευρεία ήττα.

Για αυτό το λόγο, πολλοί θεώρησαν ότι θα ήταν καλύτερο οι πρώτες επόμενες εκλογές να γίνουν στη λογική των σκληρών διλημμάτων για το ποιος θα έχει τα ηνία της χώρας την επόμενη μέρα μετά τα Μνημόνια. Έτσι, στήριζαν το ενδεχόμενο να γίνουν οι βουλευτικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές, που είναι προγραμματισμένες για τις 26 Μαΐου 2019.

Η έκπληξη του πρωθυπουργού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, ο πρωθυπουργός εξέπληξε τους πάντες στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγοντας τα χαρτιά του και αποκαλύπτοντας μια στρατηγική υψηλού ρίσκου: βουλευτικές και δημοτικές εκλογές τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να σημειώσει κακό σκορ. Αντίθετα, εκτίμησε, ότι η ΝΔ κινδυνεύει, λόγω χαλαρής ψήφου και κόπωσης, να έχει σημαντικές απώλειες και ίσως καταγράψει το χειρότερο αποτέλεσμά της σε ευρωεκλογές.

Την ίδια στιγμή πολλά στελέχη συμφωνούν ότι στόχος πρέπει να είναι η εξάντληση της τετραετίας ενώ στελέχη είχαν εισηγηθεί, επίσης, στον Αλέξη Τσίπρα να κάνει ανασχηματισμό αποτελεσματικότητας το φθινόπωρο.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Marfin: Επιστρέφει στην Ελλάδα η 46χρονη – Αρνείται κάθε εμπλοκή και θέλει να καταθέσει

Σήμερα

Η επιστροφή της από τη Μεγάλη Βρετανία ενδέχεται να γίνει ως τη Δευτέρα, ώστε την Τρίτη να εμφανιστεί μπροστά στην ανακρίτρια

Καύσωνας στην Ευρώπη: Ποιες χώρες θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς και τι περιμένει την Ελλάδα

Σήμερα

Ο ισχυρός υποτροπικός αντικυκλώνας και οι επιπτώσεις του στη Μεσόγειο

Ανακαινίζω 2026: Τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι αναφορικά με την υποχρέωση ενεργειακής αναβάθμισης του ακινήτου

Σήμερα

Το πρόγραμμα δεν χρηματοδοτεί μόνο αισθητικές αλλαγές - η ενεργειακή αναβάθμιση είναι ουσιαστική προϋπόθεση συμμετοχής

Ποιος ισχυρίζεται ότι ο Νετανιάχου και η Μοσάντ έσωσαν τον Ερντογάν από καρκίνο;

Σήμερα

Πρώην εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ichilov του Τελ Αβίβ κάνει εκρηκτικό ισχυρισμό για μυστική ιατρική αποστολή στην Τουρκία με εμπλοκή της Μοσάντ.

Τι αποκαλύπτουν τα νέα αρχεία του Πενταγώνου για τα UFO ‑ ποια περιστατικά δεν έχουν ακόμα εξηγηθεί

Σήμερα

Σαράντα νέα αρχεία με βίντεο, ηχητικά και έγγραφα από CIA, NASA και FBI φέρνουν στο φως μαρτυρίες στρατιωτικών για άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα που παραμένουν αναπάντητα.

Η Apple μηνύει γνωστή εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης ‑ τι κατηγορεί τους πρώην υπαλλήλους της

Σήμερα

Η Apple κατέθεσε ομοσπονδιακή αγωγή κατά της OpenAI και δύο πρώην στελεχών της για κλοπή εμπιστευτικών πληροφοριών σχετικά με την ανάπτυξη προϊόντων.

Αγωγή κατά της Πλεύσης Ελευθερίας από την Όλγα Δάλλα – Υποστηρίζει ότι στερήθηκε τη βουλευτική έδρα λόγω… λίστας

Σήμερα

Δικαστικά κινείται η Όλγα Δάλλα για την απώλεια της έδρας της μετά τις επαναληπτικές εκλογές του 2023 - Ζητά τη βασική βουλευτική αποζημίωση 4 ετών

Τρομακτικό βίντεο: Παρά τρίχα γλίτωσε πεζός στη Νέα Υόρκη – Δείτε τι κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας

Σήμερα

Δύο αυτοκίνητα καρφώθηκαν με μεγάλη ταχύτητα σε κτίριο στο Μπρούκλιν, τραυματίζοντας οδηγούς και πεζό - οι δύο οδηγοί συνελήφθησαν αμέσως.

Χάρι και Μέγκαν συναντούν τον βασιλιά Κάρολο σε «ιστορική» επανένωση ‑ τα παιδιά είδαν τον παππού τους για πρώτη φορά σε 4 χρόνια

Σήμερα

Ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα υποδέχτηκαν τον Χάρι με την οικογένειά του στο Χάιγκροουβ, σε αυστηρά ιδιωτική συνάντηση χωρίς φωτογραφίες

Ο Τεντόγλου «πέταξε» στα 8.61μ. με την κορυφαία επίδοση παγκοσμίως φέτος ‑ και απογοητεύτηκε που δεν έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ των 8.66μ.

Σήμερα

Στη 2η προσπάθειά του ο Έλληνας πρωταθλητής είχε ήδη κάνει 8.52μ., ενώ το προσωπικό του ρεκόρ αγγίζει τα 8.65μ.

Βόμβα στο ελληνικό μπάσκετ: Ο ΠΑΟΚ αποκτά τον Όσμαν με 9 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια – Δίνει 2.000.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό

Σήμερα

Ο ΠΑΟΚ εξασφαλίζει τον Τούρκο φόργουορντ για την επόμενη τριετία – Το παρασκήνιο της κορυφαίας μεταγραφής – Στο στόχαστρο και ο Βασίλης Τολιόπουλος με προσφορά έως δύο εκατ. ευρώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.