E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Φιάσκο με τα επιδόματα τέκνων: 700.000 oικογένειες «στο περίμενε»

Τα λέμε από Ιούνιο

Φιάσκο με τα επιδόματα τέκνων: 700.000 oικογένειες «στο περίμενε»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 4/5/2018 | 11:08

Η διοίκηση του ΟΠΕΚΑ αποφάσισε και ανακοίνωσε χθες να μην πληρώσει σε κανέναν δικαιούχο τη δόση του επιδόματος του β’ διμήνου 2018 στην ορισμένη προθεσμία του νόμου, δηλαδή στα τέλη Μαΐου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νέο μπάχαλο στα Ταμεία, αυτή τη φορά με «θύματα» 700.000 δικαιούχους επιδόματος τέκνων που θα περιμένουν έως το τέλος Ιουνίου για να πληρωθούν τη β’ δόση του 2018, για την οποία ο ΟΓΑ (νυν ΟΠΕΚΑ) διαβεβαίωνε πριν από ένα μήνα ότι θα πληρωνόταν στα τέλη Μαΐου!

Η διοίκηση του ΟΠΕΚΑ αποφάσισε και ανακοίνωσε χθες να μην πληρώσει σε κανέναν δικαιούχο τη δόση του επιδόματος του β’ διμήνου 2018 στην ορισμένη προθεσμία του νόμου, δηλαδή στα τέλη Μαΐου και μετέθεσε την πληρωμή στα τέλη Ιουνίου, μετατρέποντας την πληρωμή διμήνου σε τρίμηνο!

Όπως αναφέρε η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ο νόμος λέει ότι το επίδομα πληρώνεται σε 6 διμηνιαίες δόσεις και κατά τον επόμενο μήνα λήξης του διμήνου. Δηλαδή το επίδομα Μαρτίου – Απριλίου (β’ δίμηνο) θα έπρεπε να πληρωθεί στα τέλη Μαΐου, το επίδομα Μαΐου – Ιουνίου στα τέλη Ιουλίου κ.ο.κ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να πληρωθεί η β’ δόση θα έπρεπε να υποβληθούν δηλώσεις στην εφορία και το έντυπο επιδόματος Α21.

Γράψε – σβήσε

Ο Οργανισμός πριν από ένα μήνα (Απρίλιος 2018) έλεγε ότι στο δεύτερο δεκαπενθήμερο Απριλίου θα έχει έτοιμη την ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη νέα δήλωση Α21 για το 2018 και εξηγούσε ότι όσοι συμπληρώσουν το A21 και κάνουν φορολογική δήλωση θα πληρωθούν τη β’ δόση (δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου) μετά τις 20 Μαΐου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις 2 Απριλίου, όταν ο ΟΓΑ-ΟΠΕΚΑ ανακοίνωνε οδηγό… για να μη χάσουν το επίδομα οι δικαιούχοι, έλεγε στην 3η απάντηση: «Το δεύτερο 15ήμερο του Απριλίου, όταν θα είναι διαθέσιμη η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Επίδομα Παιδιού, θα πρέπει να υποβάλετε εκεί τη νέου τύπου αίτηση Α21, αφού πρώτα φροντίσετε να υποβάλετε έγκαιρα τη φορολογική σας δήλωση (έντυπο Ε1)».

Αν κάποιος έμπαινε χθες στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ θα διαπίστωνε ότι τη «χάκαραν» γατί στην ίδια (3η) απάντηση έχει απαλειφθεί η φράση: «Το δεύτερο 15ήμερο του Απριλίου» και το κείμενο ξεκινά με τη φράση… «όταν θα είναι διαθέσιμη η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα».

Οι μικροί γκεμπελίσκοι του ΟΠΕΚΑ άλλαξαν και την παλιά ανακοίνωση για να αποφύγουν το ρεζιλίκι. Πριν από ένα μήνα ανακοίνωναν ότι το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου θα έχει αναρτηθεί το Α21 για τα επιδόματα και έσπευσαν να αλλάξουν την παλιά ανακοίνωση στην ιστοσελίδα τους (!!!) απαλείφοντας τη φράση «δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου», ώστε να φανεί ότι ουδέποτε δεσμεύτηκαν για ημερομηνίες! Η αποτυχία τους και η κοροϊδία που επεφύλαξαν στους δικαιούχους επιδομάτων είναι εμφανείς όμως στη χθεσινή τους ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από Ιούνιο

Χθες, λοιπόν, ο ΟΓΑ-ΟΠΕΚΑ ανακοίνωσε ότι το Α21 θα είναι διαθέσιμο στα τέλη Μαΐου (!) και η β’ δόση πάει ένα μήνα πίσω και θα πληρωθεί τέλη Ιουνίου! Η διοίκηση του Οργανισμού λέει «ελάτε στον επόμενο μήνα».

Η σωστή επιλογή θα ήταν να αναρτήσουν το Α21 μετά τα μέσα Απριλίου, όπως είχαν επισήμως ανακοινώσει και όσοι είχαν κάνει φορολογική δήλωση να το συμπλήρωναν και να πληρώνονταν τη β’ δόση από τις 25 Μαΐου. Αυτό λέει η λογική και η κανονική λειτουργία ενός κράτους που εφαρμόζει τους νόμους.

Δεν το έκαναν όμως γιατί είδαν ότι οι φορολογικές δηλώσεις είναι λίγες και πονηρά σκεπτόμενοι, μετέθεσαν τις πληρωμές για τον επόμενο μήνα. Ομως αυτή η πονηρία τους αφήνει χωρίς επίδομα για τον Μάιο όσους πήγαν και έκαναν δηλώσεις και θα πρέπει από τη στενομυαλιά των διοικούντων και των γκεμπελίσκων της κυβέρνησης να μην πάρουν τα χρήματά τους, αλλά να περιμένουν το τέλος Ιουνίου για να πληρωθούν!

Η ομολογία

Η επίσημη παραδοχή του φιάσκου είναι στα όσα ανακοίνωσε χθες ο Οργανισμός, πληροφορώντας τους δικαιούχους επιδόματος τέκνων ότι:

Η πληρωμή της β’ δόσης 2018 θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου, δηλαδή στις 25 – 27 Ιουνίου και σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλει την αίτηση του νέου Α21 έως και την 20ή Ιουνίου 2018 και θα δικαιούνται το επίδομα βάσει των εξαρτώμενων τέκνων και του εισοδήματος που είχαν το 2017 (σύμφωνα με τη φετινή φορολογική δήλωση).

Η νέα ηλεκτρονική διαδικασία των αιτήσεων Α21 θα ξεκινήσει το τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου.

Η μετακίνηση αυτή δεν θα επηρεάσει τη γ’ δόση (επίδομα Μαΐου-Ιουνίου) που θα πληρωθεί στις 25 – 27 Ιουλίου σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλει αίτηση Α21 για έως και την 20ή Ιουλίου.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εφυγε από τη ζωή στα 31 του ο δημοσιογράφος Οδυσσέας Πάππος

Πριν 7 ώρες

Σε ηλικία 31 ετών έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος της `Καθημερινής` Οδυσσέας Πάππος.

Δήμαρχος Αη Στράτη: Ανήμερα των Θεοφανείων αποκάλυψε τη μάχη που δίνει με τον καρκίνο

Πριν 7 ώρες

Η δημόσια εξομολόγηση για τον καρκίνο και το μήνυμα δύναμης στους κατοίκους

Ο Τραμπ θα επιχειρήσει για τέταρτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ να αγοράσει την Γροιλανδία

Πριν 7 ώρες

Η χρήση του στρατού είναι πάντα μια επιλογή, λέει ο Λευκός Οίκος

Με ήρωα τον Μοναστηρλή στα πέναλτι, ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στους 8 του Κυπέλλου, 5‑4 τον Ατρόμητο

Χτες

Ο 21χρονος Δημήτρης Μοναστηρλής απέκρουσε στην τελευταία εκτέλεση του Καραμάνη

Συμφωνία για εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία: Γαλλία και Βρετανία θα αναπτύξουν δικά τους στρατεύματα σε περίπτωση συμφωνίας ειρήνης

Χτες

Ο Μακρόν ανακοίνωσε συμφωνία Ουκρανίας και συμμάχων για ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας, στο πλαίσιο της Διακήρυξης του Παρισιού, μετά τη συνεδρίαση της Συμμαχίας των Προθύμων

Σέρρες: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται ο 16χρονος που ξυλοκόπησε τον 17χρονο

Χτες

Συνελήφθη και η μητέρα του κατηγορουμένου για παραμέληση ανηλίκου

Τραγωδία στη Χαλκίδα: Μαθητής Γυμνασίου έβαλε τέλος στη ζωή του πέφτοντας από την Υψηλή Γέφυρα

Χτες

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε το νεαρό στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του

Φρένο στα ενοίκια από το 2026: Πάγωμα μισθωμάτων, επιδότηση ανακαινίσεων και νέοι κανόνες στην αγορά κατοικίας

Χτες

Δέσμη παρεμβάσεων με «κλειδωμένα» ενοίκια έως 5 χρόνια, επιδότηση έως 300 €/τ.μ. για κλειστά ακίνητα και διοικητικό καθορισμό τιμών στις νέες οικοδομές

Νεκρός 17χρονος στις Σέρρες μετά από καβγά για μια κοπέλα, συνελήφθη 16χρονος

Χτες

Ένα χτύπημα με αγκώνα στο κεφάλι του 17χρονου φέρεται να ήταν το μοιραίο

«Τίμιο ξύλο» στη Φλώρινα: Βούτηξαν να πιάσουν τον Σταυρό και πλακώθηκαν

Χτες

Τις σκηνές ντροπής παρακολούθησαν και αρκετά παιδιά που παρεβρίσκονταν στην τελετή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 19
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.