E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

14 συλλήψεις έκανε σήμερα το πρωί η Αντιτρομοκρατική

Έπιασαν τους «τροφοδότες» του «επαναστατικού ταμείου»

14 συλλήψεις έκανε σήμερα το πρωί η Αντιτρομοκρατική
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 8/5/2018 | 13:59

Συνελήφθησαν 14 άτομα που φέρονται να τροφοδοτούσαν με χρήματα από ληστείες το λεγόμενο "επαναστατικό ταμείο" .Τα κατέθεταν σε λογαριασμό προσώπου που πρόσφατα είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με μια αιφνιδιαστική επιχείρηση τα ξημερώματα της Τρίτης (08.05.2018) η Αντιτρομοκρατική πέρασε χειροπέδες σε 14 άτομα που φέρονται να «τροφοδοτούσαν» το λεγόμενο «επαναστατικό ταμείο». Τα 14 εντάλματα σύλληψης είχε εκδώσει ο ειδικός εφέτης ανακριτής και η επιχείρηση έγινε υπό άκρα μυστικότητα.

Ανάμεσα στους 14 συλληφθέντες είναι 13 Έλληνες και ένας αλλοδαπός. Οι 11 είναι άνδρες και οι τρεις γυναίκες. Όλοι τους κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Η Αντιτρομοκρατική «έσπασε» το «επαναστατικό ταμείο»
Η μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής ξεκίνησε τα ξημερώματα της Τρίτης. Οι 14 συλληφθέντες φέρονται να τροφοδοτούσαν με χρήματα το «επαναστατικό ταμείο». Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα περισσότερα από τα χρήματα προέρχονταν από ληστείες και οι καταθέσεις γίνονταν σε λογαριασμό προσώπου που πρόσφατα είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και επίθεση κατά πολιτικού προσώπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο λογαριασμός αυτός είχε ανοιχτεί με άλλο όνομα από το πραγματικό του συγκεκριμένου προσώπου και με πλαστά στοιχεία.

Οι αρχές αναζητούν τώρα τη διαδρομή του χρήματος, από τους συλληφθέντες έως το «επαναστατικό ταμείο». Οι καταθέσεις ήταν είτε μικροποσά είτε μεγαλύτερα. Όπως φαίνεται από την κίνηση του λογαριασμού, τα χρήματα διατίθονταν σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζει η Αντιτροκρατική είναι αν τα χρήματα του «επαναστατικού ταμείου» προέρχονταν από ληστείες τραπεζών. Δεν έχει αποκλειστεί όμως το ενδεχόμενο να γινόταν ακόμα και έρανος!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει:

«Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα 8-5-2018, δεκατέσσερα (14) συνολικά άτομα (δεκατρείς ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, έντεκα άντρες και τρεις γυναίκες) στo πλαίσιo εκτέλεσης ισάριθμων ενταλμάτων σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των σε βάρος τους ενταλμάτων».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σύρος: Αντικρουόμενες καταγγελίες μεταξύ 16χρονων μαθητών ‑ Καταγγελία για ξυλοδαρμό και παρενόχληση

Πριν 10 ώρες

Στο επίκεντρο σοβαρό περιστατικό μεταξύ ανηλίκων με διαφορετικές εκδοχές από τις δύο πλευρές

Εντοπίστηκαν συντρίμμια αεροσκάφους με 11 επιβαίνοντες που είχε χαθεί από τα ραντάρ

Πριν 10 ώρες

Οι αρχές της Ινδονησίας εντόπισαν συντρίμμια αεροσκάφους με 11 επιβαίνοντες που είχε χαθεί από τα ραντάρ

Κορυφώνεται η αγωνία για την εξαφάνιση της Λόρας: Τα δύο σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές

Πριν 10 ώρες

Συμπληρώθηκαν δέκα ημέρες από την τελευταία της εμφάνιση της 16χρονης

Πέθανε στα 94 του ο πατριάρχης της Βιοχάλκο Νίκος Στασινόπουλος

Χτες

«Το μεγάλο του έργο άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη σύγχρονη βιομηχανία της Ελλάδας»

Λάρισα: Έκανε όπισθεν και τραυμάτισε τρίχρονο κοριτσάκι– Νοσηλεύεται στο νοσοκομείo

Χτες

To κοριτσάκι που διέμενε σε χωριό του δήμου Τυρνάβου

Χειμερινές εκπτώσεις: Ποιες Κυριακές είναι ανοικτά τα καταστήματα

Χτες

Λόγω χειμερινών εκπτώσεων, τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν τις Κυριακές, 18 και 25 Ιανουαρίου

«Κόκκινος Συναγερμός» για την επιτραπέζια ελιά – Απειλείται από τη συμφωνία με τη Mercosur

Χτες

Η συμφωνία ΕΕ – Mercosur απειλεί τη βιωσιμότητα του κλάδου και στρεβλώνει τον ανταγωνισμό

«Να μάθουμε τι συνέβη» – Πέντε οικογένειες μηνύουν το TikTok για τους θανάτους των παιδιών τους

Χτες

Βρετανοί γονείς οδηγούν το TikTok σε αμερικανικό δικαστήριο σε μια υπόθεση-ορόσημο για την ευθύνη των social media

«Η Λόρα είναι στην Αθήνα»: Ο λόγος που δεν ταξιδεύουν οι γονείς της στην πρωτεύουσα

Χτες

Για ένατη συνεχόμενη ημέρα παραμένει αγνοούμενη η 16χρονη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.