E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Δολοφονία αστυνομικών ΔΙΑΣ: «Σκότωσαν τα παιδιά μας»

Χαμός στο δικαστήριο με την αθώωση

Δολοφονία αστυνομικών ΔΙΑΣ: «Σκότωσαν τα παιδιά μας»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 8/5/2018 | 16:50

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας εξέδωσε την ετυμηγορία για την στυγνή δολοφονία των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ τον Μάρτιο του 2011 στην περιοχή του Ρέντη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αθώωση που προκάλεσε αντιδράσεις!
Το Δικαστήριο το οποίο εξέτασε την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό προχώρησε στην αθώωση του Γ. Ε. Κατηγορούνταν για άμεση συνέργεια στη δολοφονία των δυο αστυνομικών. Πρωτόδικα, ο κατηγορούμενος είχε καταδικασθεί σε δυο φορές ισόβια.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε το ξέσπασμα των συγγενών των αδικοχαμένων αστυνομικών. «Ποια ελαφρυντικά τους αναγνωρίζετε; Σκότωσαν τα παιδιά μας… Είναι δολοφόνοι θα τους αθωώσετε κιόλας;» φώναζαν οι συγγενείς και οι μητέρες των αδικοχαμένων αστυνομικών.

Σχετικά με τα ελαφρυντικά που ζητήθηκαν από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, η εισαγγελέας της έδρας ανάφερε: «Προσβολή στη μνήμη των νεκρών να τους χορηγηθούν ελαφρυντικά. Με αποτριασμό ζητώ να μην τους χορηγηθούν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και συγκεκριμένα για τον Ι. Σ. που ζητάει μετέπειτα καλή συμπεριφορά η εισαγγελέας είπε: «Έφυγε περιφρονώντας το δικαστήριο, ήξερε στη φυλακή πώς να συγκρατεί τις κακοποιές ορμές του».

Δις ισόβια στους άλλους δύο για την δολοφονία των αστυνομικών
Αντίθετα, με τον Γ. Ε. ο οποίος καταδικάστηκε μόνο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, το δικαστήριο επέβαλλε στους άλλους δυο κατηγορουμένους Ι. Σ. και Α. Π. δις ισόβια κι 66 έτη κάθειρξη καταδικάζοντάς τους ως φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας των αστυνομικών.

Οι υπόλοιποι 9 κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές από 2-8 έτη φυλάκισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου για την στυγερή δολοφονία των δυο νεαρών αστυνομικών που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο εκδόθηκε τρία χρόνια μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.

«Ντροπή σας» έλεγε ο καταδικασθείς στην έδρα
Οι δυο καταδικασθέντες Ι. Σ. και Α. Π. κρίθηκαν ένοχοι και για έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών. Μάλιστα στο άκουσμα της απόφασης ο Ι. Σ. απευθυνόμενος προς τους δικαστές φώναξε: «Ντροπή σας, πρέπει να έχετε τύψεις…«.

Να σημειωθεί ότι στην υπόθεση δολοφονίας των αστυνομικών στου Ρέντη, εμπλέκεται και τέταρτο πρόσωπο. Πρόκειται για τον Β. Τ. που φυγοδικεί και με απόφαση που είχε εδκόσει το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, η δικογραφία για τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο έχει διαχωριστεί.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μητσοτάκης κατά Τσίπρα: Φαντάζομαι άφησε το ΕΑΜ για τον Πολάκη ‑ Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με νέο ΑΦΜ;

Σήμερα

«Η χώρα έχει πειραματιστεί με αυτόκλητους σωτήρες», είπε ο πρωθυπουργός για τη Μαρία Καρυστιανού

Ράγισε καρδιές η κόρη της Γωγώς Μαστροκώστα στον επικήδειο: «Δεν σου λέω αντίο, γιατί θα είσαι για πάντα μέσα μου»

Σήμερα

«Αν υπάρχουν άγγελοι, ο δικός μου είσαι εσύ και αν υπάρχει αγάπη, είσαι η μοναδική», είπε συγκινημένη η Βικτώρια Δέλλα

Ο σπαρακτικός επικήδειος του Τραϊανού Δέλλα: «Είσαι το μωρό μου, ξεκουράσου και πέτα ψηλά»

Σήμερα

άγισε καρδιές ο επικήδειος λόγος του Τραϊανού Δέλλα για τη Γωγώ Μαστροκώστα,

Ο Πέτρος Συρίγος τραυματίστηκε σε σοβαρό τροχαίο – «Έχω σπάσει τους δύο καρπούς στα χέρια μου» λέει ο σεφ

Σήμερα

«Είναι ότι χειρότερο μπορούσα να πάθω με την χειρωνακτική εργασία που κάνω» είπε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Συρίγος

Φρουροί της Επανάστασης: Μικρές οι πιθανότητες να ξαναρχίσει ο πόλεμος, οι ΗΠΑ είναι αδύναμες

Σήμερα

Εκπρόσωπος των Φρουρών απείλησε πως αν οι πολεμικές επιχειρήσεις ξαναρχίσουν, η ακτογραμμή του Ιράν θα γίνει «νεκροταφείο για τους επιτιθέμενους»

Κορινθία: Kαρχαρίας εμφανίστηκε στις Κεχριές ‑ Δείτε το βίντεο

Σήμερα

Νέα «επίσκεψη» καρχαρία στα ανοιχτά της Κορινθίας

Κώστας Παπαδόπουλος: Συνελήφθη για ξυλοδαρμό 14χρονου ο πρώην παίκτης του Survivor, τι υποστηρίζει ο ίδιος

Σήμερα

«Τον έβαλα στο αμάξι για να τον πάω στην Ασφάλεια», είπε μετά τις πληροφορίες ότι τοποθέτησε το ανήλικο στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του

Τέμπη: Επανεκκίνηση της δίκης μετά από διακοπή ενός μήνα – Ποιοι θα μπουν στην αίθουσα

Σήμερα

Συνεχίζεται η πολύκροτη διαδικασία με ενστάσεις κατηγορουμένων μετά τις εργασίες διαρρύθμισης

Σοκ στην Ιόνια Οδό: Θανατηφόρο τροχαίο με νταλίκα – Ένας νεκρός και μία τραυματίας

Σήμερα

Η σύγκρουση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή, με το ΙΧ να μετατρέπεται σε άμορφη μάζα σιδερικών

Ποια είναι η μικρή Ήρα που έκλεψε την παράσταση στην παρουσίαση του νέου κόμματος Τσίπρα

Σήμερα

Η 10χρονη παρέδωσε την ιδρυτική διακήρυξη της «ΕΛ.Α.Σ.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.