E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η Θεσσαλονίκη μετράει τις πληγές της: Ξανά χωρίς νερό για 24 ώρες

Έπεσε βροχή ενάμιση μήνα μέσα σε λίγες ώρες - Διακοπές ρεύματος, κλειστά σχολεία και δημοτικές υπηρεσίες

Η Θεσσαλονίκη μετράει τις πληγές της: Ξανά χωρίς νερό για 24 ώρες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 11/5/2018 | 08:11

Τεράστια ήταν τα προβλήματα που δημιούργησε η καταιγίδα που έπληξε την Θεσσαλονίκη από το πρωί της Πέμπτης.

Η συμπρωτεύουσα αποδείχθηκε «ανίκανη» για ακόμη μία φορά να αντιμετωπίσει τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα η καταρρακτώδης βροχή και το χαλάζι όχι μόνο να προκαλέσουν πλημμύρες στους δρόμους, αλλά άφησαν τους κατοίκους χωρίς ρεύμα και νερό!

Οπως γνωστοποίησε η ΕΥΑΘ, θα συνεχίσει να υπάρχει διακοπή στην υδροδότηση έως σήμερα το απόγευμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που τροφοδοτείται από το αντλιοστάσιο Δενδροποτάμου. Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να διασφαλιστεί με τους απαραίτητους υγιεινολογικούς ελέγχους, ότι το νερό έχει την κατάλληλη ποιότητα και είναι απολύτως ασφαλές για κατανάλωση, υποστηρίζει η ΕΥΑΘ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σοβαρά προβλήματα θα συνεχίσουν παράλληλα να υπάρχουν και στις περιοχές που τροφοδοτούνται εν μέρει από τον Δενδροπόταμο, όπως Χαριλάου, Τούμπα, Πυλαία, Πανόραμα, Βασιλίσσης Όλγας και Καλαμαριά, παρότι έχει αυξηθεί η τροφοδοσία με νερό από τον Αλιάκμονα μέσω της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης.

«Το πρόβλημα οφείλεται σε αυξημένη θολότητα που προκλήθηκε από τη νεροποντή - τα αίτια διερευνώνται - και οι πρώτες ενδείξεις από τους επιβεβλημένους από τη νομοθεσία ελέγχους, θα φανούν μόνο το μεσημέρι (τουλάχιστον 21 ώρες μετά τη νεροποντή), οπότε και θα κριθεί αν το νερό είναι απολύτως ασφαλές για να δοθεί στην κατανάλωση», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΕΥΑΘ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διακοπές ρεύματος

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ το μεγαλύτερο μέρος των βλαβών στην ηλεκτροδότηση στη Θεσσαλονίκη, λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε την πόλη αποκαταστάθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Λόγω της κακοκαιρίας και της εισροής υδάτων σε υπόγειους υποσταθμούς, τέθηκαν εκτός λειτουργίας 12 κύριες υπόγειες γραμμές Μέσης Τάσης στο κέντρο της πόλης.

Χείμαροι οι δρόμοι -Παρασύρθηκαν άνθρωποι και οχήματα

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικά ποτάμια, ακόμα και στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα να έχουν παρασυρθεί αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

Μία γυναίκα παρασύρθηκε από το «ποτάμι» που δημιούργησε η βροχή, στην οδό Βενιζέλου στην Νεάπολη, την οποία διέσωσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Είχε καταφέρει να γατζωθεί σε κάποια σχοινιά και αυτό της έσωσε τη ζωή.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο μία άλλη γυναίκα στο ΑΠΘ να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά και να γατζώνεται από ένα παρκαρισμένο αμάξι για να σωθεί:

Η σφοδρή βροχόπτωση που έπληξε την πόλη δημιούργησε μία τάφρο στην είσοδο του Λευκού Πύργου, εγκλωβίζοντας τους μαθητές στο εσωτερικό του.

Οι 24 μαθητές από σχολείο του Πηλείου παρέμειναν εγκλωβισμένοι επό δυόμιση ώρες στο μνημείο.

Μαζί τους βρίσκονταν ακόμα εννέα Άγγλοι τουρίστες, μαζί με τον ξεναγό τους.

Συνολικά, στο Λευκό Πύργο παγιδεύτηκαν λόγω της νεροποντής ογδόντα άνθρωποι- μαθητές, τουρίστες και εργαζόμενοι.

Όπως ανέφεραν μαθητές στο protothema.gr, παρέμειναν κλεισμένοι στον Πύργο για πάνω από δυόμιση ώρες, περιμένοντας την πυροσβεστική, που έσπευσε στο σημείο, να απομακρύνει τα νερά.

Δείτε τον απεγκλωβισμό των ατόμων από τον Λευκό Πύργο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έπεσε βροχή ενάμιση μήνα μέσα σε λίγες ώρες

Υψηλή βροχόπτωση κατέγραψε ο νέος σταθμός του Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Επταπύργιο Θεσσαλονίκης, που μετρά μόλις μια εβδομάδα λειτουργίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο σταθμός κατέγραψε ένα μεγάλο ύψος βροχής με 72,4 χιλιοστά μέσα σε μία μόνον ώρα, σήμερα το μεσημέρι. Η θερμοκρασία μειώθηκε θεαματικά από τους 23 στους 13 βαθμούς Κελσίου. Η μέση ένταση βροχόπτωσης δεκαλέπτου ήταν τα 30 χιλιοστά.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα Κλιματικά δεδομένα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας η μέση βροχόπτωση στη Θεσσαλονίκη (στοιχεία του σταθμού μέτρησης στη Μίκρα) φθάνει το Μάιο τα 44,4 mm. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μέσα σε μία ώρα σήμερα έπεσε νερό που αντιστοιχεί περίπου σε διάστημα ενάμιση μήνα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεύτερη φορά χωρίς νερό η πόλη μέσα σε λίγες ημέρες

Να υπενθυμίσουμε ότι τα ίδια προβλήματα είχνα προκληθεί και την περασμένη Δευτέρα, με αποτέλεσμα να μείνει ξανά για πολλές ώρες χωρίς νερό η πόλη. Η διακοπή της υδροδότησης έγινε εξαιτίας του γεγονότος ότι το νερό που φτάνει από την πηγή της Αραβησσού στο αντλιοστάσιο του Δενδροποτάμου, εμφάνισε και τότε υψηλή θολότητα.

Επί τόπου βρέθηκαν συνεργεία της ΕΥΑΘ, που εργάστηκαν για να διαπιστώσουν πού οφειλόταν το γεγονός και μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος, ελήφθη η απόφαση να σταματήσει η υδροδότηση της πόλης από τη συγκεκριμένη πηγή.

Σύμφωνα με την εταιρεία, δεν είχε προκύψει βλάβη στον αγωγό.

Ερωτήματα πάντως δημιουργούνται από το κατά βρέθηκε η αιτία του προβλήματος, καθώς χθες υπήρξαν και πάλι τα ίδια, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν χιλιάδες κάτοικοι και νοικοκυριά, ενώ λογικό είναι και το συμπέρασμα ότι σε παρόμοια μελλοντική βροχόπτωση θα υπάρξουν τα ίδια ακριβώς προβλήματα...

Κλειστά σχολεία

Ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τις σχολικές μονάδες και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης είχε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε στα σχολεία, δεν εντοπίστηκαν προβλήματα, εκτός από λιγοστές περιπτώσεις σχολικών συγκροτημάτων, τα οποία για προληπτικούς λόγους θα παραμείνουν κλειστά σήμερα.

Πρόκειται για τα:

- 37ο και 41ο Δημοτικά Σχολεία Θεσσαλονίκης

- 28ο-29ο και 64ο Νηπιαγωγεία Θεσσαλονίκης.

Ποιες δημοτικές υπηρεσίες δεν λειτουργούν λόγω ζημιών

Στο μεταξύ, σύσκεψη όλων των διευθυντών και στελεχών των υπηρεσιών του Δήμου συγκάλεσε και πραγματοποίησε την Πέμπτη ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Θωμάς Ψαρράς, προκειμένου να καταγραφούν τυχόν προβλήματα που προκλήθηκαν σε δημοτικές εγκαταστάσεις και δημοτικά κτήρια.

Σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση όλες οι υπηρεσίες του Δήμου και των δημοτικών Κοινοτήτων θα λειτουργήσουν κανονικά.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, συνοδευόμενος από στελέχη των υπηρεσιών διενήργησαν αυτοψία στο 1ο και στο 2ο υπόγειο του Δημαρχείου που υπέστησαν και τα  πιο σοβαρά προβλήματα και όπου φυλάσσεται το αρχειακό υλικό όλων των υπηρεσιών του Δήμου.

Η καταγραφή των ζημιών θα ολοκληρωθεί σήμερα μετά την απάντληση των υδάτων.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα σενάρια για τον δολοφόνο του Τσάρλι Κερκ: Είναι δεξιός, αριστερός ή τρελός;

Σήμερα

Ο 22χρονος Τάιλερ Ρόμπινσον αναμένει να του απαγγελθούν επίσημες κατηγορίες στη Γιούτα – Ασαφές το κίνητρο της δολοφονίας - Ποιο είναι το κίνημα Groyper και ο Νικ Φουέντες που πιστεύει στη λευκή υπεροχή

Έρευνα του Λιμενικού με εντολή Κικίλια για κόλπο με υαλοκαθαριστήρες από Ρομά στο λιμάνι της Αρκίτσας

Σήμερα

Πολίτης ήρθε σε αντιπαράθεση με λιμενικό για την κατάσταση που επικρατεί εκεί

Συνελήφθη γνωστή influencer μόδας με ροζ κοκαΐνη στη Ρόδο

Σήμερα

Με την υπόθεση συνδέεται νεαρή γυναίκα που, μέχρι σήμερα, καλλιεργούσε δημόσια εικόνα στα κοινωνικά δίκτυα - «Μοδάτο» και ισχυρό διεγερτικό η «ροζ κοκαΐνη»

Σπανούλης: Μην είμαστε μίζεροι, αλλά περήφανοι, είμαστε στη ζώνη μεταλλίων μετά από 16 χρόνια

Σήμερα

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε μετά την προπόνηση της Εθνικής Ελλάδας ενόψει του μικρού τελικού του EuroBasket 2025, κόντρα στην Φινλανδία.

Σοκ στην Κεφαλονιά με τον θάνατο του 23χρονου Νίκου σε τροχαίο ‑ Επέστρεφε σπίτι από τη δουλειά του

Σήμερα

Το αυτοκίνητο βγήκε εκτός πορείας και βρέθηκε σε γκρεμό στον δρόμο που ενώνει τον Πόρο με την Σκάλα στην Κεφαλονιά

Σχοινούσα: Πέθανε ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος που χόρευε με την εγγονή του σε τοπικές γιορτές του νησιού

Σήμερα

«Ήταν για όλους μας παράδειγμα ζωντάνιας, λεβεντιάς και αγάπης για τη ζωή» αναφέρει ο Σύλλογος Σχοινουσιωτών

Επιστολή Τραμπ στο ΝΑΤΟ: Αν κάνετε ό,τι λέω, ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει

Σήμερα

Έτοιμος για κυρώσεις στη Ρωσία όταν το κάνετε όλοι

Σεισμός στην Κρήτη ‑ Στα ανοιχτά της Γαύδου

Σήμερα

Μικρό το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης

Συγκλόνισε η Φιάσκα που έβαλε τα κλάματα: «Πέρασα δύσκολα οικονομικά, το παλέψαμε μόνοι μας»

Σήμερα

Συγκινημένη, ευχαρίστησε θερμά την οικογένειά της για τη στήριξη και τόνισε το πόσο δύσκολα πέρασε αυτή τη χρονιά

Αταμάν: «Στεναχώρησα κάποιους φίλους μου στην Ελλάδα, κερδίσαμε όμως δίκαια»

Σήμερα

Όσα δήλωσε ο Εργκίν Αταμάν μετά τη νίκη της Τουρκίας επί της Ελλάδας στον ημιτελικό του Eurobasket

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 17
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.