E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τουρκία: Θα κάνουμε γεωτρήσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη Μεσόγειο

Μέσα στο καλοκαίρι

Τουρκία: Θα κάνουμε γεωτρήσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη Μεσόγειο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 11/5/2018 | 17:52

Αυτό το καλοκαίρι θα κάνουμε την πρώτη μας γεώτρηση στην Μεσόγειο», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ενώ ανακοίνωσε ακόμη ότι στις 12 Ιουνίου θα μπει σε εφαρμογή ο αγωγός TANAP (Τrans Anatolian Natural Gas Pipeline Project).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η Τουρκία θα αρχίσει με ίδιους πόρους και μέσα την πρώτη της γεώτρηση για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο πριν το τέλος του καλοκαιριού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Μπεράτ Αλμπαϊράκ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Ο υπουργός τόνισε ότι γίνονται μεγάλες προσπάθειες να εξασφαλιστεί ότι «δεν θα χαθεί το "momentum"» για τις συγκεκριμένες έρευνες. Στις δηλώσεις του, ο κ. Αλμπαϊράκ δεν διευκρίνισε το ακριβές σημείο της Μεσογείου όπου θα λάβει χώρα η γεώτρηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ενέργειας γίνονται ουσιαστικά σε συνέχεια όσων είχε δηλώσει πρόσφατα ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί ο οποίος είχε υπογραμμίσει τα... «δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων» στα ενεργειακά κοιτάσματα της περιοχής και είχε σημειώσει ότι η Τουρκία αγόρασε πλατφόρμα και ότι οι Τουρκοκύπριοι θα συνεχίσουν τις δικές τους έρευνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ δήλωσε ακόμη ότι ο αγωγός φυσικού αερίου TANAP, ο οποίος αποτελεί τμήμα του TAP, θα τεθεί σε λειτουργία στις 12 Ιουνίου. Σημείωσε μάλιστα ότι η τελετή θα γίνει παρουσία του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγεφ.

Η Λευκωσία παρακολουθεί τις εξελίξεις

Οι τουρκικές ανακοινώσεις αξιολογούνται από ήδη την κυπριακή κυβέρνηση. Η Λευκωσία σημειώνει ότι το γεωτρύπανο DeepSea Metro 2, που αγόρασε πρόσφατα η Τουρκία δεν είναι ακόμα έτοιμο να προβεί σε γεωτρησεις. Οι ίδιες πηγές δεν αποκλείουν όμως η τουρκική ενέργεια να γίνει στις αρχές Ιούλίου όταν η κυπριακή κυβέρνηση θα προχωρήσει στην υπογραφή της συμφωνίας με την Αίγυπτο για τη διάθεση του κυπριακού αερίου.

Ενα άλλο ενδεχόμενο είναι οι τουρκικές γεωτρήσεις να ξεκινήσουν ταυτόχρονα με τις γεωττρήσεις της Exxon Mobil στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θεσσαλονίκη: Έκλεβαν χρηματοκιβώτια και τα «έτρωγαν» στο καζίνο

Σήμερα

Οι συλληφθέντες ζήτησαν και πήραν προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη (25/11)

Παγκράτι: Ελεύθεροι μετά τη δίωξη οι 2 οδηγοί για τον θάνατο 72χρονης ‑ Τραγική φιγούρα η κόρη της

Σήμερα

Χάθηκε ο μοναδικός άνθρωπος που τη φρόντιζε - Προσωρινά η κοπέλα θα φιλοξενηθεί στο «Αιγινήτειο»

Λουτράκι: «Δεν ξαναμιλάω με δημοσιογράφο» ‑ Έφυγε από εκπομπή η δασκάλα που κατήγγειλε 6χρονο

Σήμερα

Η συμπεριφορά της δασκάλας προκάλεσε έντονη δυσφορία στους παρουσιαστές της εκπομπής

«Ο Γουίτκοφ χρειάζεται ψυχίατρο» ‑ Αντιδρούν οι Ευρωπαίοι με το σχέδιο για την Ουκρανία

Σήμερα

Το αμερικανικό 28-σημείο σχέδιο περιλαμβάνει χρήση των παγωμένων ρωσικών assets με κέρδος 50% για τις ΗΠΑ

Πέθανε η θρυλική Ιταλίδα τραγουδίστρια Ορνέλα Βανόνι

Σήμερα

Από τις γνωστότερες προσωπικότητες της ιταλικής μουσικής, ήταν επίσης ηθοποιός και τηλεοπτική παρουσιάστρια

Σε επαγρύπνηση τα συστήματα υγείας για την πρόωρη άνοδο της γρίπης

Σήμερα

Νέο στέλεχος Κ και η σημασία του εμβολιασμού

Στέφανος Τσιτσιπάς: Φέρεται να πλήρωσε το πρόστιμο και να παρέδωσε το δίπλωμα αυτοκινήτου

Χτες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν ενημέρωσε ποτέ τις αρχές για το ποιος οδηγούσε το βράδυ της Τετάρτης στην Αττική Οδό

«Ανεβαίνει» κι άλλο το σουβλάκι: Φτάνει και ξεπερνάει τα 5 ευρώ το τυλιχτό

Χτες

Το σουβλάκι το 2015 κόστιζε, μόλις, 2 ευρώ και 20 λεπτά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.