E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Φεύγει ο Σόρος από την Ουγγαρία ‑ Που μεταφέρει την έδρα του

Ο πολυδισεκατομμυριούχος είχε αποκαλέσει τον Βίκτορ Ορμπάν Νο. 1 εχθρό της χώρας

Φεύγει ο Σόρος από την Ουγγαρία ‑ Που μεταφέρει την έδρα του
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 15/5/2018 | 13:07

«Μήνυμα» στον Βίκτορ Ορμπάν στέλνει ο ουγγρο-αμερικανός δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος χρηματοδοτεί μη κυβερνητικές οργανώσεις, καθώς, όπως ανακοίνωσε, το ίδρυμά του αποχωρεί από την Ουγγαρία αντιδρώντας αντιδρώντας στις «κατασταλτικές» πολιτικές της κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αντιμέτωπο με ένα πολιτικό και δικαιικό περιβάλλον όλο και περισσότερο κατασταλτικό στην Ουγγαρία, το Ιδρυμα Open Society (OSF) μεταφέρει τις διεθνείς του δραστηριότητες και το προσωπικό του από την Βουδαπέστη στην γερμανική πρωτεύουσα», ανακοίνωσε το ίδρυμα που ιδρύθηκε από τον Τζορτζ Σόρος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Εδώ και έναν χρόνο, και κατά κλιμακούμενο τρόπο καθώς πλησίαζαν οι βουλευτικές εκλογές της 8ης Απριλίου, ο Βίκτορ Ορμπάν στράφηκε εναντίον του Τζορτζ Σόρος και τον ανήγαγε σε Νο. 1 εχθρό της χώρας.

Το ίδρυμα του ουγγρο-αμερικανού δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος που χρηματοδοτεί σειρά μη κυβερνητικών οργανώσεων, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την Ουγγαρία, όπου είναι παρόν εδώ και πολλές δεκαετίες και μεταφέρει τις δραστηριότητές του στο Βερολίνο αντιδρώντας στις «κατασταλτικές» πολιτικές της κυβέρνησης του Βίκτορ Ορμπάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αντιμέτωπο με ένα πολιτικό και δικαιικό περιβάλλον όλο και περισσότερο κατασταλτικό στην Ουγγαρία, το Ιδρυμα Open Society (OSF) μεταφέρει τις διεθνείς του δραστηριότητες και το προσωπικό του από την Βουδαπέστη στην γερμανική πρωτεύουσα», ανακοίνωσε το ίδρυμα που ιδρύθηκε από τον Τζορτζ Σόρος.

Εδώ και έναν χρόνο, και κατά κλιμακούμενο τρόπο καθώς πλησίαζαν οι βουλευτικές εκλογές της 8ης Απριλίου, ο Βίκτορ Ορμπάν στράφηκε εναντίον του Τζορτζ Σόρος και τον ανήγαγε σε Νο. 1 εχθρό της χώρας.

Σύμφωνα με τον ούγγρο πρωθυπουργό, ο οποίος επανεξελέγη θριαμβευτικά στην ηγεσία της χώρας, ο Τζορτζ Σόρος «επιδιώκει να πλημμυρίσει την Ουγγαρία και την Ευρώπη με μετανάστες και οι οργανώσεις που χρηματοδοτεί σε ολόκληρο τον κόσμο, κυρίως στην ανατολική Ευρώπη, είναι το εργαλείο του για την επίτευξη αυτού του στόχου (!)».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εχει καταστεί αδύνατη η προστασία των επιχειρήσεών μας και του προσωπικού μας στην Ουγγαρία απέναντι στην αυθαίρετη ανάμειξη της κυβέρνησης», έγραψε ο πρόεδρος του ιδρύματος OSF Πάτρικ Γκάσπαρντ σε ανακοίνωσε που έδωσε στην δημοσιότητα.

Προσάπτει επίσης στην κυβέρνηση του Ορμπάν ότι «δυσφήμισε, έδωσε μία ψευδή εικόνα των δραστηριοτήτων του Ιδρύματος και κατέστειλε την κοινωνία των πολιτών για να αντλήσει πολιτικά οφέλη, χρησιμοποιώντας μίας άνευ προηγουμένου στην ιστορία της Ευρωπαϊκης Ενωσης τακτική».

Σειρά νόμων που ψηφίσθηκαν στην Ουγγαρία το 2017 ενισχύουν το πλαίσιο ελέγχου των μη κυβερνητικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Ουγγαρία και απειλούν την λειτουργία στην Βουδαπέστη του αναγνωρισμένου Πανεπιστημίου της Κεντρικής Ευρώπης, το οποίο έχει επίσης ιδρυθεί από τον Τζορτζ Σόρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ουγγρικό κοινοβούλιο θα εξετάσει τις επόμενες εβδομάδες νέο πακέτο νόμων που έχει επονομασθεί «Stop Soros» και προβλέπει την φορολόγηση των μη κυβερνητικών οργανώσεων «που υποστηρίζουν την μετανάστευση».

Ολα αυτά τα νομοθετικά μέτρα έχουν επισύρει τις αυστηρές επικρίσεις των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι εκατό περίπου εργαζόμενοι του ιδρύματος θα μεταφερθούν στο Βερολίνο, αλλά το OSF, που έχει την έδρα του στην Νέα Υόρκη, θα συνεχίσει «να υποστηρίζει το σημαντικό έργο των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών στην Ουγγαρία στους τομείς των τεχνών, του πολιτισμού, της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης, της διαφάνειας και της εκπαίδευσης».

Το ίδρυμα ιδρύθηκε από τον Τζορτζ Σόρος στη δεκαετία του 1980, έχει παρουσία σε δεκάδες χώρες και, στην Ουγγαρία, δαπανά περί το ένα εκατομμύριο δολάρια ετησίως υποστηρίζοντας περί τις 30 μη κυβερνητικές οργανώσεις.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Μόνα Λίζα ... μετακομίζει! Τι λέει η διευθύντρια του Λούβρου

Χτες

Μια τέτοια κίνηση θα προσέφερε στους επισκέπτες μια καλύτερη εμπειρία, τόνισε

Πύργος: Τον λήστεψε ενώ έβαφε την εκκλησία του χωριού

Χτες

Tον έριξε από τη σκάλα και άρχισε να τον χτυπά

«Ασημένιες» Φίτσιου ‑ Κοντού στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας

Χτες

Το κατέκτησαν στην Ουγγαρία στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών τερματίζοντας σε 7:31.94 πίσω από το πλήρωμα της Ρουμανιας

Πέθανε ο Τάκης Χατζόπουλος

Χτες

Ήταν, μαζί με τον Λάκη Παπαστάθη, δημιουργός της σειράς «Παρασκήνιο»

Πάτρα: Είχαν στήσει κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε σχολείο ‑ Στις 19 οι συλλήψεις

Χτες

Η εγκληματική οργάνωση ολοκλήρωσε τουλάχιστον 65 αγοραπωλησίες ναρκωτικών, μέρος των οποίων πραγματοποιήθηκε σε ανήλικους πελάτες, ακόμη και σε σχολικούς χώρους

Πώς θα λειτουργούν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Χτες

Το διευρωπαϊκό αυτοματοποιημένο σύστημα ταχείας μεταφοράς κεφαλαίων σε συνεχή χρόνο θα είναι κλειστό

Υπόθεση Καλλιάνου: «Ποτέ δεν πήρα φακελάκι με 500 ευρώ»

Χτες

«Αμεση προσφυγή στη Δικαιοσύνη»

Πάσχα: Σε ποιες τιμές θα κυμανθεί το αρνί και το κατσίκι ‑ «Οι περισσότεροι θα πάρουν μισό αρνί»

Χτες

«Ακόμα και 7 ευρώ να πουληθεί ένα αρνί από εμάς δεν πρόκειται να φτάσει στα 10 ευρώ στον καταναλωτή»

Κτηνωδία στη Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο σε κάδο και τον έκαψαν

Χτες

Μέσα σε κάδο απορριμμάτων του κοιμητηρίου της περιοχής πέταξαν τον σκύλο

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην ανατολική Ταϊβάν ‑ Δεν έχουν αναφερθεί θύματα και ζημιές

Χτες

Στην Ταϊβάν έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 1.000 μετασεισμοί μετά την ισχυρή δόνηση των 7,2 βαθμών

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.