E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τραπεζικοί υπάλληλοι «ξάφριζαν» θυρίδες στη Θεσσαλονίκη

2,7 εκατ. ευρώ η λεία

Τραπεζικοί υπάλληλοι «ξάφριζαν» θυρίδες στη Θεσσαλονίκη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 15/5/2018 | 13:28

Έξι άτομα κατηγορούνται για την κλοπή πολύτιμων αντικειμένων από θυρίδες υποκαταστήματος τράπεζας στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την Αστυνομία, η οποία ανακοίνωσε την εξιχνίαση της υπόθεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για υπαλλήλους του τραπεζικού υποκαταστήματος, ηλικίας 61 έως 64 ετών, οι οποίοι είχαν πρόσβαση στις θυρίδες, από τις οποίες, την περίοδο 1999-2016, καταγγέλθηκε ότι εξαφανίστηκε το πολύτιμο περιεχόμενό τους. Συνολικά, κατά την ίδια ανακοίνωση, από εννέα τραπεζικές θυρίδες που είχαν μισθώσει 13 ιδιοκτήτες, αφαιρέθηκαν ρολόγια και χρυσαφικά, η αξία των οποίων προσεγγίζει τα 2,7 εκατ. ευρώ, χρυσές λίρες, όπως επίσης 100.000 ευρώ και 3.196 δολάρια ΗΠΑ σε μετρητά.

Η υπόθεση αφορά το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας επί της οδού Ίωνος Δραγούμη και ήρθε στο «φως», όταν ιδιοκτήτες των θυρίδων κατήγγειλαν την παραβίαση τους και την υπεξαίρεση του περιεχομένου τους. Οι ίδιοι προσέφυγαν και στα αρμόδια δικαστήρια καταθέτοντας αγωγές αποζημίωσης, λόγω μη τήρησης των μέτρων ασφαλείας, ενώ ήδη εκδόθηκαν δικαστικές αποφάσεις που τους δικαιώνουν.

Όλο αυτό το διάστημα ήταν σε εξέλιξη έρευνες του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών και στο πλαίσιο αυτό διενεργήθηκαν ενδελεχείς έρευνες, όπως αυτοψίες, πραγματογνωμοσύνες κ.ά., για να βρεθούν οι υπαίτιοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το προανακριτικό υλικό εστάλη στον εισαγγελέα διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέα Ζήση, ο οποίος πριν από λίγες εβδομάδες παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος των εμπλεκόμενων προσώπων για το κακούργημα της υπεξαίρεσης από εντολοδόχο. Ήδη η σχηματισθείσα δικογραφία διαβιβάστηκε σε ειδικό ανακριτή διαφθοράς ενώπιον του οποίου καλούνται να λογοδοτήσουν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, τα οποία ήταν υπεύθυνα για τη φύλαξη των τραπεζικών θυρίδων.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ξυλοδαρμός γυναίκας δικηγόρου μέσα στο δικαστήριο: «Μου άστραψε χαστούκι και με γρονθοκόπησε»

Πριν 7 ώρες

Δέχθηκε χτυπήματα από τον αντίδικο της εντολέως της - Στο σημείο κλήθηκε αστυνομία και το ΕΚΑΒ

Αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς στην Ομόνοια ‑ Ένας τραυματίας

Πριν 7 ώρες

Ο άνδρας που πυροβολήθηκε, τραυματίστηκε στον ώμο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Αδιανόητο: η Ρόμα αστόχησε τρεις φορές στο ίδιο πέναλτι!

Χτες

Ο Οζέρ έγινε ο απόλυτος πρωταγωνιστής, αποκρούοντας και τις τρεις εκτελέσεις

Στα λευκά έχει «ντυθεί» ο Όλυμπος ‑ Δείτε βίντεο

Χτες

Σε βίντεο που ανήρτησε το Forecast Weather στο «X», φαίνεται το βουνό των Θεών να έχει γεμίσει χιόνι, προσφέροντας μια μαγική εικόνα σε όσους την αντικρίζουν

Στο Ισραήλ η Γκρέτα Τουνμπεργκ και οι ακτιβιστές του στολίσκου για τη Γάζα

Χτες

«Η Γκρέτα και οι φίλοι της είναι ασφαλείς στο Ισραήλ» διαμηνύει το Τελ Αβιβ

Βίντεο: Αυτός είναι ο δράστης που σκότωσε δύο άτομα σε Εβραϊκή συναγωγή στο Μάντσεστερ

Χτες

Οι αστυνομικοί πιστεύουν πως ο δράστης φορούσε «ζώνη αυτοκτονίας» με εκρηκτικά

Global Sumud Flotilla: Τέσσερα τα πλοία που πλέουν προς Γάζα

Χτες

Παραμένει ακόμη άγνωστο εάν τα τέσσερα πλοία του Global Sumud Flotilla έχουν αναχαιτιστεί από το Ισραήλ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.