E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η βίλα του κ. Podemos: Το απολογητικό του μήνυμα στους συντρόφους

Ποιοι λόγοι τον «ανάγκασαν» να την αγοράσει...

Η βίλα του κ. Podemos: Το απολογητικό του μήνυμα στους συντρόφους
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 18/5/2018 | 10:41

Με ένα μακροσκελές μήνυμά τους στον λογαριασμό τους στο Facebook επιχείρησε χθες το ζεύγος Πάμπλο Ιγκλέσιας και Ιρένε Μοντέρο (επικεφαλής και κοινοβουλευτικής εκπροσώπου των Podemos, αντίστοιχα) να διασκεδάσει τις αλγεινές εντυπώσεις που προκάλεσε σε μερίδα της κοινής γνώμης--αλλά και σε μέλη του κόμματος--η αποκάλυψη της αγοράς ενός σαλέ 540.000 ευρώ για να στεγάσουν την οικογένειά τους, μετά και τη γέννηση των δίδυμων αγοριών τους μετά το καλοκαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως εξηγεί το ζεύγος, η κατοικία 250 μ2 στο Γαλαπαγάρ έξω από τη Μαδρίτη, κτισμένη σε οικόπεδο 2.000 μ2 με πισίνα, κατέστη δυνατόν να αποκτηθεί με σύναψη στεγαστικού δανείου 540.000 ευρώ, που προϋποθέτει καταβολή μηνιαίας δόσης 1.600 ευρώ, που όπως διατείνονται οι δύο προσωπικότητες των Podemos, μπορούν να εξυπηρετήσουν από τα εισοδήματά τους--ακόμη και μετά την αφαίρεση του ποσού που παραχωρούν στο κόμμα από την βουλευτική τους αποζημίωση.
casa1

Στό μήνυμά τους, οι Ιγκλέσιας και Μοντέρο απευθύνονται στους "συντρόφους", καθώς είναι ορατή η δυσαρέσκεια που προκάλεσε στο εσωτερικό του κόμματος η δημοσίευση της είδησης. Δεδομένου ότι στην Ισπανία, ο μέσος όρος στα στεγαστικά δάνεια είναι 120.000 ευρώ για 24 χρόνια, οι όροι του στεγαστικού του ζεύγους φαντάζουν προκλητικοί. Επίσης, καθώς στο διαδίκτυο οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανέσυραν τις δηλώσεις του Ιγκλέσιας το 2012 κατά της αγοράς της πολυτελούς κατοικίας υπουργού και την κριτική του πριν τις εκλογές του 2015 για τους "πολιτικούς που ζουν σε σαλέ και αποκόπτονται από τον κόσμο", η ηχηρή σιωπή των στελεχών των Podemos έκανε απαραίτητη μία απάντηση.

Οι Ιγκλέσιας και Μοντέρο υποστηρίζουν πως έλαβαν την απόφαση να αγοράσουν αυτήν την κατοικία προκειμένου να διαφυλάξουν την ιδιωτικότητα της προσωπική τους ζωής και για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους στην εξοχή "κανονικά", μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας που τους παρακολουθεί κατά πόδας και διαρκώς, όπως διατείνονται, ιδίως αφότου στα τέλη Μαρτίου ανακοίνωσαν την εγκυμοσύνη της Μοντέρο. Οι ίδιοι υπογραμμίζουν πως από καιρό αναζητούσαν μία κατοικία στην εξοχή, που να καλύπτει τα κριτήρια διαβίωσης που επιθυμούν για τον εαυτό τους και τα παιδιά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

"Είναι μεγάλη τύχη να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τους στόχους μας για τη ζωή και την οικογένειά μας, όμως έχουμε ακόμη την εντύπωση πως με εμάς συμβαίνουν πράγματα που δεν γίνονται σε άλλα δημόσια πρόσωπα. Έχουν δημοσιευθεί και φωτογραφίες από το σπίτι μας, ακόμη και των δωματίων μας με τα έπιπλα των προηγούμενων ιδιοκτητών", τονίζουν στο μήνυμα οι Ιγκλέσιας και Μοντέρο, προσθέτοντας "μας ακολουθούν παπαράτσι όποτε πηγαίνουμε στο νοσοκομείο, στον συμβολαιογράφο, ή όταν βγάζουμε βόλτα τα (τρία) σκυλιά μας και μετά πωλούν τις φωτογραφίες στο (πρακτορείο) Εδουάρδο Ίνδα. Δεν ευχόμαστε να συμβεί αυτό σε κανέναν άλλο πολιτικό ηγέτη, ούτε σε άλλο δημόσιο πρόσωπο".

Οι ίδιοι τονίζουν πως ουδείς θα τους εμποδίσει να εκπληρώσουν το όνειρο ζωής τους και τονίζουν πως "48 ώρες μετά την υπογραφή του στεγαστικού στις 9 Μαΐου" μετέβαλαν τις δηλώσεις για τα εισοδήματά τους στο ειδικό πρόγραμμα της Βουλής, προκειμένου να ενημερώσουν για τη μεταβολή και να είναι σύμφωνοι με τις απαιτήσεις για διαφάνεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Ιγκλέσιας και Μοντέρο δηλώνουν πως το δάνειο είναι εξ ημισείας και καθένας τους θα πληρώσει λίγο πάνω από 800 ευρώ τον μήνα για τα επόμενα 30 έτη. "Γνωρίζουμε πως πολλές ισπανικές οικογένειες, ακόμη και με δύο μισθούς στο σπίτι, δεν είναι σε θέση να αποπληρώνουν ένα τέτοιο στεγαστικο, και γι' αυτό εμείς θεωρούμε πως είναι κεφαλαιώδους σημασία να υπερασπιζόμαστε τους αξιοπρεπείς μισθούς για όλους και όλες", προσθέτουν.

Οι ίδιοι τονίζουν πως η αγορά αυτή τους κόστισε μεγάλο μέρος από τις προσωπικές τους αποταμιεύσεις και για τούτο "η Ιρένε ζήτησε δάνειο από τον πατέρα της, που εργαζόταν μία ζωή ως μεταφορέας, ενώ η μητέρα της ήταν νηπιαγωγός", συνεπώς ποτέ δεν ήταν ευκατάστατος, "ενώ οι γονείς του Πάμπλο κέρδιζαν περισσότερα" και "θα τους αφήσουν μία κληρονομιά, που σαφώς θα βοηθήσει" το ζεύγος στις υποχρεώσεις του.

Όσον αφορά τα εισοδήματά τους, οι δύο τους υπογραμμίζουν πως τα δηλώνουν κανονικά και υπενθυμίζουν πως εκτός από τη βουλευτική του αποζημίωση, που τμήμα της αφήνει στους Podemos, ο Ιγκλέσιας είναι επίσης παρουσιαστής στα προγράμματα Fort Apache και Otra Vuelta de Tuerka, ενώ εισπράττει και τα δικαιώματα από τα βιβλία που έχει συγγράψει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο ίδιο μήνυμα αναφέρονται στα σχόλια που είχε δημοσιεύσει ο Ιγκλέσιας το 2012 για την αγορά ενός πολυτελούς ρετιρέ από τον τότε υπουργό Οικονομικών και νυν αντιπρόεδρο της ΕΚΤ Λουΐς ντε Γίνδος, που ανέσυρε στη μνήμη και στο διαδίκτυο η κοινή γνώμη, προσθέτοντας πως δεν πρέπει να γίνεται παραλληλισμός, γιατί αυτοί θα χρειασθούν 30 χρόνια για να αποπληρώσουν την κατοικία τους "και θα το κάνουμε γιατί αγοράσαμε μία πρώτη κατοικία, για να ζήσουμε κι όχι για κάνουμε επένδυση".

Υπογραμμίζουν δε, πως "τους υπουργούς και κάποιο δημόσιο πρόσωπο θα πρέπει πάντοτε να το κρίνουμε για την πολιτική του κι ενδεχομένως για τη διαφθορά του, κι όχι γιατί δαπανά χρήματα για να κάνουν αυτό που θέλουν και το κάνουν με έντιμο τρόπο".

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Σήμερα

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Σήμερα

Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Σήμερα

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Σήμερα

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης

Σήμερα

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

Ο ιερέας της Χίου που ξεχωρίζει με τον μοναδικό τρόπο μετάδοσης του μηνύματος της Ανάστασης

Σήμερα

Ο ιερέας που έχει γίνει διάσημος για τον χαρακτηριστικό τρόπο που μεταφέρει το μήνυμα της Ανάστασης του Ιησού

Έγινε η πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα: Το εντυπωσιακό έθιμο του τεχνητού σεισμού

Σήμερα

Αναπαριστούν με αυτόν τον τρόπο τον σεισμό που κατά τις Γραφές ακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.