E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κούβα: Τραγικός απολογισμός με 108 νεκρούς αλλά και 2 επιζώντες από την συντριβή του Boeing

To αεροσκάφος συνετρίβη αμέσως μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Αβάνα

Κούβα: Τραγικός απολογισμός με 108 νεκρούς αλλά και 2 επιζώντες από την συντριβή του Boeing
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 19/5/2018 | 11:35

Μόλις δύο από τους 110 επιβαίνοντες (104 επιβάτες και 6 μέλη πληρώματος) επέησαν από την συντριβή του Boeing 737-200 που εκτελούσε εσωτερική πτήση στην Κούβα, από την Αβάνα στο Ολγκίν. Το αεροσκάφος συνετρίβη την Παρασκευή 18 Μαΐου, λίγο μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί της Αβάνα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Έγινε ένα τραγικό αεροπορικό δυστύχημα. Τα νέα δεν είναι ενθαρρυντικά, φαίνεται ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι πολύ υψηλός», είχε δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, που μετέβη πολύ γρήγορα στον τόπο του δυστυχήματος.

Το Μπόινγκ εκτελούσε την πτήση του κρατικού αερομεταφορέα Cubana de Aviacion, με προορισμό την Ολγκίν, 670 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας. Τα μέλη του πληρώματος, ο κυβερνήτης, ο συγκυβερνήτης, ένας τεχνικός και τρεις αεροσυνοδοί, ήταν από το Μεξικό, καθώς η Κουμπάνα ενοικίαζε το αεροπλάνο από τη μεξικανική αεροπορική εταιρεία Global Air (γνωστή και ως Damojh Aerolineas).

Οι αρχές δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει αν υπήρχαν ξένοι ανάμεσα στους επιβάτες, πάντως ορισμένα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι στην πλειονότητά τους, οι επιβάτες ήταν Κουβανοί, αλλά υπήρχαν ανάμεσά τους πέντε ξένοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αργεντινής ανακοίνωσε ότι δύο από τους επιβάτες ήταν πολίτες της χώρας και ότι έχασαν τη ζωή τους. Το ΥΠΕΞ «μετά λύπης του ανακοινώνει ότι δύο Αργεντινοί πολίτες σκοτώθηκαν (...) στην Αβάνα συνεπεία δυστυχήματος στο οποίο ενεπλάκη εμπορικό αεροσκάφος, το οποίο συνετρίβη αμέσως μετά την απογείωση από το αεροδρόμιο της πόλης», ανέφερε ανακοίνωσή του.

Η κρατική τηλεόραση αρχικά μετέδωσε ότι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια τρεις άνθρωποι, τρεις γυναίκες που διακομίστηκαν και νοσηλεύονται «σε κρίσιμη κατάσταση» στην κλινική Calixto Garcia της Αβάνας. Ωστόσο, αργότερα διευκρίνισε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, ότι μία από τις γυναίκες υπέκυψε στα τραύματά της στην κλινική.

Η αμερικανική κατασκευάστρια του αεροσκάφους προσφέρθηκε να προσφέρει τεχνική βοήθεια στην Κούβα μετά το δυστύχημα, «βάσει του νόμου των ΗΠΑ και υπό τη διεύθυνση του (αμερικανικού) Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας των Μεταφορών και των κουβανικών αρχών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο αριθμός των 110 επιβαινόντων και η διευκρίνιση για την εθνικότητα των μελών του πληρώματος του Μπόινγκ δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη μεξικανική ιδιοκτήτρια εταιρεία με ανακοίνωσή της.

Το αεροσκάφος συνετρίβη σε χωράφι όπου καλλιεργούνται γλυκοπατάτες αφού πέρασε από δασώδη έκταση κοντά στο αεροδρόμιο, μόλις 200 μέτρα από κατοικημένες περιοχές, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, ο οποίος μετέδωσε πως το Μπόινγκ καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα στα οποία εικονίζονται τραυματιοφορείς ενώ μεταφέρουν αιμόφυρτους επιβάτες με φορεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αστυνομία έστησε περίμετρο ασφαλείας σε ακτίνα περίπου 100 μέτρων από το σημείο όπου βρίσκονται τα συντρίμμια, ενώ πυροσβέστες και σωστικά συνεργεία παρέμεναν στον τόπο του δυστυχήματος για ώρες αφότου έγινε, στις 12:08 τοπική ώρα (19:08 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τις αρχές.

Ο πρόεδρος της Κούβας δήλωσε ότι το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του, παρά το δυστύχημα. Το αεροσκάφος συνετρίβη ανάμεσα στις συνοικίες Μπογιέρος και Σαντιάγκο ντε λας Βέγκας, στο νότιο τμήμα της Αβάνας.

Τα συλλυπητήριά τους για το δυστύχημα εξέφρασαν στην Κούβα οι κυβερνήσεις του Μεξικού, της Βενεζουέλας, της Ρωσίας, της Ισπανίας και της Γαλλίας, μετέδωσαν κουβανικά ΜΜΕ.

Το προηγούμενο αεροπορικό δυστύχημα στην Κούβα είχε σημειωθεί τον Απρίλιο του 2017, όταν μεταγωγικό αεροσκάφος των ένοπλων δυνάμεων, ρωσικής κατασκευής, συνετρίβη σε ορεινή περιοχή στο δυτικό τμήμα της χώρας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή και οι οκτώ επιβαίνοντες σε αυτό.

Το 2010, επιβατικό αεροσκάφος ATR-72 της κουβανικής αεροπορικής εταιρείας Aerocaribbean το οποίο εκτελούσε πτήση από το Σαντιάγκο στην Αβάνα συνετρίβη στο κεντρικό τμήμα της νήσου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 68 επιβαίνοντες σε αυτό, ανάμεσά τους 28 ξένοι.

[ΠΗΓΗ]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Κόσμος Χτες

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Κόσμος Χτες

Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Κόσμος Χτες

Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Κόσμος Χτες

Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Κόσμος Χτες

Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Κόσμος Χτες

Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Κόσμος Χτες

Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2‑0 σετ από τον Ουμπέρ

Κόσμος Χτες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 6-4, 7-5 από τον Ούγκο Ουμπέρ

Αίγιο: «Δεν ήταν κανείς μπροστά μου όταν πυροβόλησα», λέει ο 46χρονος που τραυμάτισε τους ανήλικους

Κόσμος Χτες

Ο 46χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται από ένταση στα δικαστήρια

Κηφισιά: Αναβλήθηκε για την Τετάρτη η δίκη του γνωστού μάνατζερ ‑ «Φοβήθηκα μήπως είναι κακοποιοί»

Κόσμος Χτες

Ο 72χρονος ζήτησε αναβολή για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του και να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορό του που απουσίαζε σήμερα από το δικαστήριο

Ίλιον: Κάλεσαν διασώστη σε κέντρο διασκέδασης και αυτός πήρε το μικρόφωνο και τραγουδούσε!

Κόσμος Χτες

Αδιανόητο περιστατικό στο Ίλιον ενώ έχει διαταχθεί ΕΔΕ από το ΕΚΑΒ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 19
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.