E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Δύο προσαγωγές για την επίθεση κατά Μπουτάρη

Εξετάζονται αυτή την ώρα

Δύο προσαγωγές για την επίθεση κατά Μπουτάρη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 20/5/2018 | 17:09

Στην προσαγωγή δύο υπόπτων για συμμετοχή στην επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη προχώρησε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξιοποιώντας το υλικό από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που έχουν καταγράψει την επίθεση, η αστυνομία έχει συγκεντρώσει ήδη σημαντικά στοιχεία για άλλους δράστες. Σύμφωνα με πληροφορίες ζήτημα ωρών θεωρείται να αρχίσουν οι συλλήψεις. Οι δύο προσαχθέντες αυτή την ώρα εξετάζονται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και αναμένεται να ανακοινωθεί αν θα συλληφθούν ή αν θα αφεθούν ελεύθεροι. Σημειώνεται ότι νωρίτερα το πρωί της Κυριακής με τον Γιάννη Μπουτάρη επικοινώνησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκας και του επισήμανε ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της τραμπούκικης επίθεσης σε βάρος του βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Ο κ.Μπουτάρης έχει υποβάλει μήνυση σε βάρος των αγνώστων που τον χτύπησαν.

Ομόθυμη καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο

Σοκ και αποτροπιασμό στον πολιτικό κόσμο προκάλεσε η τραμπούκικη επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος το πρωί της Κυριακής πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, λέγοντας ότι αυτό που έζησε ήταν εφιαλτικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η καταδίκη της επίθεσης είναι ομόθυμη, με το Μαξίμου να μιλά για ακροδεξιούς τραμπούκους, τη ΝΔ για φασιστική επίθεση πατροδοκάπηλων, ενώ η Φώφη Γεννηματά μίλησε για σύγχρονους κοτζαμάνηδες. Η επίθεση ξύπνησε μνήμες από το 2015, όταν σε συγκέντρωση Ποντίων έξω από τη Βουλή, ακροδεξιοί είχαν βιαιοπραγήσει σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου.
Την ώρα, πάντως, που ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει τη βία, η κόρη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Ουρανία Μιχαλολιάκου, έσπευσε να προκαλέσει και να υιοθετήσει, ουσιαστικά, την επίθεση, χαρακτηρίζοντας «μάγκες» τους δράστες.

Μαξίμου: Ακροδεξιοί τραμπούκοι

"Αυτοί που επιτέθηκαν στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, δεν είναι ούτε αγανακτισμένοι πολίτες, ούτε συγκεντρωμένο πλήθος. Είναι απλά ακροδεξιοί τραμπούκοι που πρέπει να βρεθούν άμεσα αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσο πολιτικές δυνάμεις επιτρέπουν σε ακροδεξιά περιθωριακά στοιχεία να κρύβονται πίσω από ένα δήθεν αίσθημα πατριωτισμού, τόσο το φίδι του φασισμού θα απειλεί ευθέως τη Δημοκρατία." αναφέρει η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

ΝΔ: Φασιστική επίθεση πατριδοκάπηλων

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση για την επίθεση στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την επίθεση που δέχθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Οι δράστες της σημερινής φασιστικής επίθεσης πατριδοκάπηλων πρέπει να συλληφθούν αμέσως και η Κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η ανομία έχει ξεπεράσει κάθε όριο λόγω της απαράδεκτης ανοχής που επιδεικνύει στη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καλάβρυτα: Ο ηγούμενος της Μονής Σπηλαίου θα πουλούσε το Ευαγγέλιο της Επανάστασης του 1821

Πριν 11 ώρες

Ένα Εθνικό και Θρησκευτικό κειμήλιο θα γινόταν βορά του κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας για 200.000 ευρώ!

Η Ελλάδα απαντά στον ΟΗΕ για τις διεκδικήσεις της Λιβύης: «Απορρίπτουμε το τουρκολιβυκό μνημόνιο»

Πριν 11 ώρες

Η επιστολή της Ελλάδας καταγράφει τις ελληνικές θέσεις για τα ζητήματα που έθεσε η Λιβύη και συγκεκριμένα για τα δυο θαλάσσια οικόπεδα νοτιοδυτικά και δυτικά της Κρήτης

Έρευνα του Λιμενικού με εντολή Κικίλια για κόλπο με υαλοκαθαριστήρες από Ρομά στο λιμάνι της Αρκίτσας

Χτες

Πολίτης ήρθε σε αντιπαράθεση με λιμενικό για την κατάσταση που επικρατεί εκεί

Νέα «ασφυξία» στα Χανιά: 580 «ξεχασμένοι» μετανάστες στην Αγιά, φοβάται για εξέγερση το Λιμενικό

Χτες

Περίπου 200 μετανάστες αφίχθησαν στο εκθεσιακό κέντρο Αγυιάς στα Χανιά το περασμένο 24ωρο

Σπανούλης: Μην είμαστε μίζεροι, αλλά περήφανοι, είμαστε στη ζώνη μεταλλίων μετά από 16 χρόνια

Χτες

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε μετά την προπόνηση της Εθνικής Ελλάδας ενόψει του μικρού τελικού του EuroBasket 2025, κόντρα στην Φινλανδία.

Σοκ στην Κεφαλονιά με τον θάνατο του 23χρονου Νίκου σε τροχαίο ‑ Επέστρεφε σπίτι από τη δουλειά του

Χτες

Το αυτοκίνητο βγήκε εκτός πορείας και βρέθηκε σε γκρεμό στον δρόμο που ενώνει τον Πόρο με την Σκάλα στην Κεφαλονιά

Επιστολή Τραμπ στο ΝΑΤΟ: Αν κάνετε ό,τι λέω, ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει

Χτες

Έτοιμος για κυρώσεις στη Ρωσία όταν το κάνετε όλοι

Σεισμός στην Κρήτη ‑ Στα ανοιχτά της Γαύδου

Χτες

Μικρό το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης

Τσάρλι Κερκ: Η στιγμή που η σύζυγός του καταρρέει πάνω στο φέρετρο ‑ Βίντεο

Χτες

«Σ` αγαπώ. Σ` αγαπώ. Ο Θεός να σε ευλογεί», ψιθυρίζει μέσα από χαμηλόφωνους λυγμούς, με τη φωνή της να σπάει καθώς κλαίει πάνω από το σώμα του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.