E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Πόλεμος» στα Σκόπια για το ονοματολογικό

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Ζάεφ για υπαναχώρηση

«Πόλεμος» στα Σκόπια για το ονοματολογικό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 24/5/2018 | 18:34

«Είμαστε κοντά στη λύση», δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζαεφ, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα για το ονοματολογικό και σχολιάζοντας την εν εξελίξει συνάντηση των ΥΠΕΞ κ. Κοτζιά και Ντιμιτρόφ υπό τον Μάθιου Νίμιτς τόνισε ότι οι δυο πλευρές θα συνεχίσουν την προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης «που θα διαφυλάσσει την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα».

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ, σε τηλεμαχία που είχε στα Σκόπια με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης (VMRO DPMNE) Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ο κ. Ζάεφ είπε, ειδικότερα, επ΄ αυτού: «Δεν είχαμε καλύτερη ευκαιρία τα τελευταία 25 χρόνια, ούτε θα έχουμε καλύτερη ευκαιρία την επόμενη περίοδο. Αν χάσουμε την ευκαιρία, τα επόμενα 10 χρόνια θα είναι πιο δύσκολη η διαπραγμάτευση και θα έχει ακόμα μικρότερες πιθανότητες λύσης. Τώρα είμαστε κοντά. Καλώ τους πολιτικούς στη "Μακεδονία" να επιδείξουν σοβαρότητα και νηφαλιότητα. Εγώ είμαι έτοιμος να αναλάβω το δικό μου μερίδιο της ευθύνης στην λήψη των αποφάσεων. Είπαμε ότι στο τέλος οι πολίτες αποφασίζουν σε δημοψήφισμα. Με τη δημιουργικότητα που δείχνουμε θέλουμε να βρεθεί λύση που θα είναι αποδεκτή και από τις δύο πλευρές. Διότι μπορεί ο Ζάεφ και ο Τσίπρας να δώσουν τα χέρια, αλλά είναι οι θεσμοί αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις –σε μας και οι πολίτες με το δημοψήφισμα».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του VMRO-DPMNE άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για «υπερβολική έκθεση» στο θέμα του ονόματος και προέβλεψε ότι η διαπραγματευτική διαδικασία «δεν θα τελειώσει με καλό τρόπο». Κατηγόρησε ακόμα τον κ.Ζαεφ ότι υπαναχωρεί από θέσεις που είχε διατυπώσει προεκλογικά και είχε επαναλάβει πρόσφατα».

Επ΄ αυτού ο κ. Μίτκοσκι έφερε για παράδειγμα συνέντευξή του στο "SPIEGEL" τον Φεβρουάριο, όπου είχε πει πως η λύση του θέματος της ονομασίας δεν πρέπει να αναζητείται στην τροποποίηση του συντάγματος.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πάνος Ρούτσι: “Έχει χάσει 10 κιλά, αυξημένος κίνδυνος για σοβαρές επιπλοκές“ λένε οι γιατροί

Σήμερα

Ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του Πάνου Ρούτσι εξέδωσε η ιατρική ομάδα που τον παρακολουθεί

Ο Στέφανος Ντούσκος ξανά στο βάθρο: Κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο σπριντ 500μ. στην Σαγκάη

Σήμερα

Ο «χρυσός» πρωταθλητής κατέλαβε τη δεύτερη θέση, πίσω από τον Λευκορώσο Ζάλατι

Αρνήθηκε την εισαγωγή στο Νοσοκομείο Νίκαιας ο Πάνος Ρούτσι: 19η μέρα σε απεργία πείνας

Σήμερα

Εξακολουθεί να πίνει μόνο νερό, χαμομήλι και ηλεκτρολύτες

Διαγραφές φοιτητών: Όσα προβλέπει υπουργική απόφαση για τη διάρκεια φοίτησης στα ΑΕΙ

Σήμερα

Ζαχαράκη: Θέλουμε ιδρύματα που λειτουργούν με σταθερούς και ξεκάθαρους κανόνες

Times of Israel: Θετική η Χαμάς στο σχέδιο του Τραμπ για τη Γάζα ‑ Θα ζητήσει αλλαγές

Σήμερα

Αρθρο του BBC αναφέρει ότι ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα αντιτίθεται στο σχέδιο

Αγρια δολοφονία γνωστού bodybuilder: Τον σκότωσε η σύζυγός του – «Δεν άντεχε να ζει με τον φόβο ...»

Σήμερα

Η γυναίκα είχε εμμονή μαζί του - Είχε ανοίξει τρύπες στους τοίχους για να τον κατασκοπεύει

Πάνος Ρούτσι: Στο Κρατικό Νίκαιας για ιατρικές εξετάσεις ‑ Βρίσκεται στη 19η μέρα απεργίας

Σήμερα

Διακομίζεται στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους

Η Λατινοπούλου ειρωνεύεται τον Ιάσονα Αποστολόπουλο: «Αχου και δεν μας νοιάζει! Ας σας κρατήσουν εκεί»

Σήμερα

Αυτή τη φορά «τα έβαλε» με τον ακτιβιστή Ιάσονα Αποστολόπουλο που μαζί με άλλους Έλληνες αιχμαλωτίστηκε από το Ισραήλ

Βασίλης Παϊτέρης: Ελεύθερος αφέθηκε ο τραγουδιστής ‑ «Είναι πολύ λιγότερα τα χρέη του»

Σήμερα

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του γνωστού τραγουδιστή μετά την απρόσμενη εξέλιξη

ΗΠΑ: Ποινή φυλάκισης σε γυναίκα που επιχείρησε να πνίξει 3χρονη Παλαιστίνια

Σήμερα

Μία 43χρονη Τεξανή καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών για απόπειρα πνιγμού ενός τρίχρονου κοριτσιού παλαιστινιακής καταγωγής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 1
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.