E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

10χρονη έμεινε έγκυος από βιασμό και θέλει να κρατήσει το παιδί

Σάλος με το θέμα στην Αργεντινή και αύξηση των τόνων γύρω από το θέμα ων αμβλώσεων

10χρονη έμεινε έγκυος από βιασμό και θέλει να κρατήσει το παιδί
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/5/2018 | 15:09

Δέκα χρονών, βιασμένη, έγκυος: μια υπόθεση που ανεβάζει τους τόνους στη δημόσια συζήτηση για τις αμβλώσεις στη Αργεντινή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εγκυμοσύνη ενός κοριτσιού δέκα ετών, που βιάστηκε από τον σύντροφο της μητέρας της και φέρεται να θέλει να κρατήσει το παιδί, προκαλεί πολεμική στην Αργεντινή, εν μέσω του διαλόγου στο Κογκρέσο για τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων.

Σε ακραίες περιπτώσεις όπως αυτή, το κοριτσάκι θα μπορούσε θεωρητικά να υποβληθεί σε επέμβαση για να τερματιστεί η κύηση, καθώς ο νόμος επιτρέπει τις αμβλώσεις εάν η εγκυμοσύνη προέκυψε από βιασμό ή εάν διατρέχει κίνδυνο η ζωή της μέλλουσας μητέρας--και οι δύο προϋποθέσεις συντρέχουν σε αυτή την υπόθεση.

Αλλά στην εξαιρετικά συντηρητική επαρχία Σάλτα, όπου ζει το παιδί, οι αμβλώσεις σε περιπτώσεις βιασμού είναι νόμιμες μόνο τις πρώτες 12 εβδομάδες της εγκυμοσύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και στην περίπτωση της δεκάχρονης η εγκυμοσύνη δεν διαπιστώθηκε παρά μόλις έπειτα από 21 εβδομάδες, όταν το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο διότι διαμαρτυρόταν για πόνους στην κοιλιακή χώρα.

Σύμφωνα με τις αρχές της επαρχίας, η μητέρα και το κοριτσάκι εξέφρασαν σε επιστολή τους τη βούλησή τους το παιδί να μην κάνει άμβλωση.

Εκδοχή την οποία αμφισβητεί έντονα η Μαριάνα Καρβαχάλ, ιδρύτρια του φεμινιστικού κινήματος NiUnaMenos (Ούτε μία λιγότερη).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η οικογένεια είναι τρομοκρατημένη. Είπαν στη μητέρα ότι η άμβλωση θα ήταν πολύ επικίνδυνη. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι τι θέλει το κορίτσι. Η άμβλωση είναι ακόμη δυνατή», είπε η ακτιβίστρια στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το παιδί «αρχικά είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο τον Φεβρουάριο, βρισκόταν στη 12η εβδομάδα τότε, αλλά διαγνώστηκε πως είχε δυσκοιλιότητα», συμπλήρωσε.

Για την Καρβαχάλ, το παιδί «βιάστηκε από τον πατριό του και το Κράτος γελοιοποιεί τα δικαιώματά του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήταν στη δεύτερη εξέτασή της στο νοσοκομείο που η δεκάχρονη αποκάλυψε στους γιατρούς ότι τη βίαζε συστηματικά ο σύντροφος της μητέρας της.

Σύμφωνα με το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF), τουλάχιστον 2.700 κορίτσια 10 ως 14 ετών γεννούν κάθε χρόνο στην Αργεντινή, αριθμός που αντιστοιχεί στο 0,36% των γεννήσεων.

Τη 13η Ιουνίου, το κοινοβούλιο της Αργεντινής αναμένεται να ψηφίσει υπέρ ή κατά της νομιμοποίησης της άμβλωσης. Η ρωμαιοκαθολική εκκλησία κινητοποιείται εναντίον του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις υποστηρίζει η πλειοψηφία των Αργεντινών.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Πήγα να την ξυπνήσω και ήταν νεκρή, μου είχε παραπονεθεί πως έχει πονοκέφαλο» λέει η μητέρα της 24χρονης Κυριακής που πέθανε στη Ρόδο

Σήμερα

Σύμφωνα με το επίσημο πιστοποιητικό θανάτου ο θάνατος της 24χρονης Κυριακής Κασιώτη αποδίδεται σε αιμορραγικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο

Σορός άνδρα εντοπίστηκε στο Πόρτο Κατσίκι στην Λευκάδα, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα

Σήμερα

Εντοπίστηκε από πολίτες που βρίσκονταν στην περιοχή και αμέσως ειδοποίησαν τις Αρχές

Σέρρες: Βρέθηκε νεκρό 10χρονο αγοράκι μέσα σε κανάλι

Σήμερα

Σύμφωνα με πληροφορίες περίοικοι το είχαν δει να παίζει κοντά στο κανάλι

Μητσοτάκης κατά Τσίπρα: Φαντάζομαι άφησε το ΕΑΜ για τον Πολάκη ‑ Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με νέο ΑΦΜ;

Σήμερα

«Η χώρα έχει πειραματιστεί με αυτόκλητους σωτήρες», είπε ο πρωθυπουργός για τη Μαρία Καρυστιανού

Ράγισε καρδιές η κόρη της Γωγώς Μαστροκώστα στον επικήδειο: «Δεν σου λέω αντίο, γιατί θα είσαι για πάντα μέσα μου»

Σήμερα

«Αν υπάρχουν άγγελοι, ο δικός μου είσαι εσύ και αν υπάρχει αγάπη, είσαι η μοναδική», είπε συγκινημένη η Βικτώρια Δέλλα

Ο σπαρακτικός επικήδειος του Τραϊανού Δέλλα: «Είσαι το μωρό μου, ξεκουράσου και πέτα ψηλά»

Σήμερα

άγισε καρδιές ο επικήδειος λόγος του Τραϊανού Δέλλα για τη Γωγώ Μαστροκώστα,

Ο Πέτρος Συρίγος τραυματίστηκε σε σοβαρό τροχαίο – «Έχω σπάσει τους δύο καρπούς στα χέρια μου» λέει ο σεφ

Σήμερα

«Είναι ότι χειρότερο μπορούσα να πάθω με την χειρωνακτική εργασία που κάνω» είπε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Συρίγος

Φρουροί της Επανάστασης: Μικρές οι πιθανότητες να ξαναρχίσει ο πόλεμος, οι ΗΠΑ είναι αδύναμες

Σήμερα

Εκπρόσωπος των Φρουρών απείλησε πως αν οι πολεμικές επιχειρήσεις ξαναρχίσουν, η ακτογραμμή του Ιράν θα γίνει «νεκροταφείο για τους επιτιθέμενους»

Κορινθία: Kαρχαρίας εμφανίστηκε στις Κεχριές ‑ Δείτε το βίντεο

Σήμερα

Νέα «επίσκεψη» καρχαρία στα ανοιχτά της Κορινθίας

Κώστας Παπαδόπουλος: Συνελήφθη για ξυλοδαρμό 14χρονου ο πρώην παίκτης του Survivor, τι υποστηρίζει ο ίδιος

Σήμερα

«Τον έβαλα στο αμάξι για να τον πάω στην Ασφάλεια», είπε μετά τις πληροφορίες ότι τοποθέτησε το ανήλικο στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.