E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σταθάκης: Δεν μπορεί να γίνει κάτι για την υψηλή φορολογία στα καύσιμα

Τι είπε για τις συντάξεις

Σταθάκης: Δεν μπορεί να γίνει κάτι για την υψηλή φορολογία στα καύσιμα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 28/5/2018 | 10:13

Την άποψη ότι δεν υπάρχει παράταση του μνημονίου ή νέο μνημόνιο, όπως υποστηρίζει η αντιπολίτευση, εξέφρασε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το μνημόνιο τελείωσε, μπροστά μου έχω μόνο ένα κείμενο συμφωνίας με τους θεσμούς που είναι το αναπτυξιακό σχέδιο της Κυβέρνησης», είπε ο Γιώργος Σταθάκης, λέγοντας ότι η συμφωνία με τους δανειστές δεν συνιστά «συμπληρωματικό μνημόνιο», αλλά αναφορά σε μεταρρυθμίσεις που χρονικά δεν μπορούν να ολοκληρωθούν ως τον Αύγουστο του 2018.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος είπε ότι η Κυβέρνηση «θα συζητήσει ξανά την περικοπή των συντάξεων και του αφορολόγητου, μαζί με τα μέτρα και τα αντίμετρα που έχουν συμφωνηθεί», διότι όπως επεσήμανε «τα τελευταία δύο χρόνια υπήρχε σημαντική δημοσιονομική απόδοση, χάρη στην οποία μιλάμε για έξοδο από το Μνημόνιο και έχουμε “αέρα” για να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις».

Όπως είπε ο Γιώργος Σταθάκης, τα μέτρα της μείωσης συντάξεων και αφορολόγητου μπήκαν λόγω του βέτο που είχε το ΔΝΤ, αλλά αποφασίστηκαν μαζί με αντίμετρα που θα ισχύσουν με την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είπε, ο «νόμος Κατρούγκαλου δεν θίγει ούτε ένα ευρώ για 2 στους 3 συνταξιούχους», με τους δημοσιογράφους της εκπομπής να του επισημαίνουν ότι αυτοί που τελικώς θα επηρεαστούν είναι 950.000 συνταξιούχοι. Ταυτοχρόνως, κάλεσε την αντιπολίτευση «να μην επενδύει πολιτικά στην μείωση των συντάξεων, όσοι επενδύουν στην καταστροφολογία των συντάξεων “θα πέσουν έξω”», επαναλαμβάνοντας ότι μετά τον Αύγουστο η Κυβέρνηση θα συζητήσει ξανά το ζήτημα της περικοπής συντάξεων.

Σε ό,τι αφορά την υψηλή φορολογία στα καύσιμα ο κ. Σταθάκης είπε ότι «δεν μπορεί να γίνει κάτι για αυτό» κι ακολούθως είπε ότι έχουν ληφθεί μέτρα ανακούφισης των οικονομικά αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, τα οποία θα ενταθούν από το φθινόπωρο και μετά, με μέτρα όπως το επίδομα στέγασης.

Αναφορικά με την πορεία της εθνικής οικονομίας, ο Γιώργος Σταθάκης παραδέχθηκε την πίεση που δέχονται νοικοκυριά κι επιχειρήσεις από τα σωρευμένα μέτρα των ετών της κρίσης, είπε όμως ότι υπάρχει και η άλλη πλευρά, αναφέροντας ότι αρχίζουν να αυξάνονται η απασχόληση και οι εξαγωγές και συμπληρώνοντας ότι οι δείκτες δείχνουν ότι η οικονομία βελτιώνεται σημαντικά και η ανάπτυξη που καταγράφεται δείχνει ότι η οικονομία «πατά ξανά στα πόδια της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ότι αφορά την ΔΕΗ, ο αρμόδιος Υπουργός είπε ότι προχωρούν κανονικά οι διαδικασίες για την πώληση μονάδων της, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, χαρακτηρίζοντας ως «απαράδεκτη» την στάση των ΕΛΤΑ και την παρακράτηση χρημάτων από καταναλωτές που εξοφλούσαν λογαριασμούς της ΔΕΗ στα Ταχυδρομεία.

Για την διεξαγωγή των εκλογών, ο κ. Σταθάκης είπε ότι αυτές θα γίνουν «στο τέλος της τετραετίας, στα τέλη του 2019».

Πηγή: Σταθάκης: Δεν μπορεί να γίνει κάτι για την υψηλή φορολογία στα καύσιμα | iefimerida.gr

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 2‑0: Ήταν κακός, έχασε και έπεσε στην 3η θέση

Σήμερα

Επιστροφή στις νίκες για τους Περιστεριώτες

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 0‑5: Ασταμάτητο το… τρένο του Νίκολιτς

Σήμερα

Επιβλητική εμφάνιση από την Ένωση

Τροχαίο ατύχημα για τον Αρη Μουγκοπέτρο: «Για ακόμη μια φορά είχα άγιο»

Σήμερα

Αντιμέτωπος με μια ακόμη δοκιμασία ήρθε σήμερα 14 Δεκεμβρίου ο Αρης Μουγκοπέτρος

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Κακουργηματικές διώξεις σε βάρος των συλληφθέντων

Σήμερα

Μετά από πολύωρη διαδικασία η Ευρωπαία Εισαγγελέας απήγγειλε εναντίον τους βαρύτατες κατηγορίες

Χωρίς λεωφορεία η Αθήνα την Τετάρτη για έξι ώρες

Σήμερα

Σε στάση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου - Ποιες ώρες δε θα κυκλοφορούν

Αυτή είναι η πρώτη χώρα στο κόσμο που προσφέρει δωρεάν το γυμναστήριο για τους νέους 16‑21 ετών

Σήμερα

Στόχος είναι η ενίσχυση της φυσικής δραστηριότητας και η προώθηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής στη νεότερη γενιά, σύμφωνα με την κυβέρνηση

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην ευρωπαϊκή εισαγγελία οι 15 συλληφθέντες για το σκάνδαλο των παράνομων επιδοτήσεων

Σήμερα

Αρνούνται όλες τις κατηγορίες και δηλώνουν ότι το κατηγορητήριο θα καταπέσει

Συνωμοσιολόγος έβγαλε στη φόρα sms του Τσάρλι Κερκ για τις πρώην του ‑ Έκρηξη της χήρας του

Χτες

Η Κάντας Οουενς προκαλεί αντιδράσεις με αποκαλύψεις για τον Τσάρλι Κερκ, ενώ η Έρικα ζητά να σταματήσουν οι θεωρίες.

Ευβοια: Μεθυσμένη οδηγός μετά από τρελή πορεία συγκρούστηκε με σταθμευμένα οχήματα

Χτες

Το περιστατικό σημειώθηκε σε κεντρικό σημείο του Μαρμαρίου

Αυτή είναι η λίστα με τα αιτήματα των αγροτών για τον πρωθυπουργό: Ενισχύουν τα μπλόκα τους

Χτες

Οι αγρότες έχουν μία σειρά αιτημάτων προς τον πρωθυπουργό και μόνο εάν υπάρξουν απαντήσεις σε αυτά, θα πάνε σε διάλογο μαζί του.

Μερτς: «Αν ο Πούτιν κατακτούσε την Ουκρανία, θα έβαζε στο στόχαστρο την ΕΕ»

Χτες

Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς έκανε λόγο για «πραγματική τεκτονική μετατόπιση των πολιτικών και οικονομικών κέντρων εξουσίας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.