E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο από ΕΕ, Καναδά και Μεξικό επιβάλλουν οι ΗΠΑ

Έντονη η αντίδραση της Ευρώπης

Δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο από ΕΕ, Καναδά και Μεξικό επιβάλλουν οι ΗΠΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 31/5/2018 | 22:37

Δασμούς στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα που προέρχονται από Καναδά, Μεξικό και Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσαν σήμερα οι ΗΠΑ, δίνοντας τέλος στη δίμηνη εξαίρεση των δύο περιοχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η απόφαση δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε έναν εμπορικό πόλεμο, με τις ΗΠΑ στα «μαχαίρια» με ορισμένους από τους πιο σημαντικούς τους συμμάχους.

Οι δασμοί τίθενται σε ισχύ στα μεσάνυχτα

Σύμφωνα με τηλεφωνική ενημέρωση του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος στους δημοσιογράφους, από τα μεσάνυχτα (7:00 της Παρασκευής ώρα Ελλάδος) θα επιβληθούν δασμοί 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στις εισαγωγές αλουμινίου από την ΕΕ, τον Καναδά και το Μεξικό θα τεθούν σε ισχύ τα μεσάνυχτα (07:00 της Παρασκευής ώρα Ελλάδας).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Προσβλέπουμε στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, τόσο με τον Καναδά και το Μεξικό από τη μία πλευρά, και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την άλλη, επειδή υπάρχουν άλλα θέματα τα οποία πρέπει επίσης να επιλύσουμε», είπε.

Ο Ρος δεν έδωσε λεπτομέρειες για το τι μπορούν να κάνουν η ΕΕ, ο Καναδάς και το Μεξικό προκειμένου να αρθούν οι δασμοί.

Αντίποινα προαναγγέλλει η ΕΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είναι μία κακή μέρα για το παγκόσμιο εμπόριο» τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, που αποκάλεσε τους δασμούς «απολύτως απαράδεκτους» και προανήγγειλε μέτρα που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες.

Μάλιστα, σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της Κομισιόν έκανε λόγο για μονομερείς κινήσεις που είναι «αδικαιολόγητες και έρχονται σε αντίθεση με τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου». «Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να μείνει άπραγη (...). Αυτό που εκείνοι μπορούν να κάνουν, εμείς είμαστε ικανοί να κάνουμε ακριβώς το ίδιο» είπε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Επισημαίνοντας ότι η Ευρώπη έχει συνεργαστεί με τις ΗΠΑ σε κάθε επίπεδο σε ζητήματα σχετικά με τον τομέα του χάλυβα, σημείωσε: «Έχουμε επισημάνει με συνέπεια ότι μπορούμε να συζητήσουμε τρόπους βελτίωσης των διμερών εμπορικών σχέσεων με τις ΗΠΑ, αλλά έχουμε καταστήσει σαφές ότι η ΕΕ δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί υπό απειλή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι ΗΠΑ δεν μας αφήνουν πλέον άλλη επιλογή από το να προσφύγουμε στο μηχανισμό επίλυσης διαφορών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και να επιβάλλουμε δασμούς σε εισαγωγές από τις ΗΠΑ. Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της Ένωσης, σε πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές εμπορικό δίκαιο», σημείωσε.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γαλλία: Αυτοκτόνησε ο δικηγόρος που υπερασπίστηκε τον παιδεραστή χειρουργό Ζοέλ Λε Σκουαρνέκ

Χτες

Ο 34χρονος ποινικολόγος φέρεται να έβαλε τέλος στη ζωή του το βράδυ της Τρίτης

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στον Ωρωπό: Οι φλόγες πολιορκούν το Ασπροχώρι

Χτες

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής

Η αντίδραση της μητέρας της Ειρήνης Μουρτζούκου στην ομολογία ενοχής της

Χτες

«Δεν θέλω να μιλήσω μαζί της, νιώθω θυμό, θέλω να μου πει γιατί το έκανε»

Συνδρομή της Ελλάδας με επίγειες και εναέριες δυνάμεις στη Βόρεια Μακεδονία για την κατάσβεση πυρκαγιάς

Χτες

Aπογειώθηκαν 2 Canadair CL-415, από τη Θεσσαλονίκη ενώ επιχειρούν ήδη οι επίγειες δυνάμεις που έχουν αποσταλεί προκειμένου να συνδράμουν στη μεγάλη δασική πυρκαγιά

Σήμερα η Γη περιστρέφεται ταχύτερα από το συνηθισμένο και οι επιστήμονες δεν μπορούν να το εξηγήσουν

Χτες

Το 2020 παρατηρήθηκε ότι ο πλανήτης μας άρχισε να περιστρέφεται πιο γρήγορα και από τότε η ταχύτητα αυξάνεται σταθερά

ΠΑΣ Γιάννινα: Σαν σκηνικό ταινίας με εξωγήινους μοιάζει το γήπεδο των «Ζωσιμάδων»

Χτες

Απίστευτες εικόνες από το γήπεδο του ΠΑΣ Γιάννινα που δείχνει εγκαταλελειμμένο

Ειρήνη Μουρτζούκου: Η «προφητική» συνέντευξη της πρώην δικηγόρου της που βγήκε αληθινή

Χτες

«Θα πάρουμε τις απαντήσεις που περιμένουμε», είχε πει

Η «τουριστική» καμπάνια των Ταλιμπάν για τους Αμερικανούς

Χτες

Με Gen Z πόζες προσκαλούν τουρίστες

Ξέσπασε σε κλάματα ο γιατρός που παρέλαβε νεκρό τον μικρό Παναγιωτάκη

Χτες

«Με λοιδόρησαν, με κορόιδεψαν και με είπαν δολοφόνο»

Δικηγόρος Ειρήνης Μουρτζούκου: «Αυτά που θα πει θα προκαλέσουν σοκ

Χτες

«Υπάρχει βιντεοσκοπημένη συζήτηση με την Ειρήνη Μουρτζούκου στο γραφείο μου, δεν μου παραδέχτηκε ότι δολοφόνησε τα βρέφη, συνειδητά δεν μιλάει για τον Παναγιωτάκη» λέει ο δικηγόρος της

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.