E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Συλλαλητήρια σε 13 ελληνικές πόλεις για τη Μακεδονία

Στις 6 Ιουνίου

Συλλαλητήρια σε 13 ελληνικές πόλεις για τη Μακεδονία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 1/6/2018 | 11:30

Τη διεξαγωγή συλλαλητηρίων για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ σε δεκατρείς πόλεις της Ελλάδας, στις 6 Ιουνίου, ανακοίνωσε η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στην ΕΣΗΕΑ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν παράλληλες συγκεντρώσεις στην Πέλλα, την Καβάλα, τη Δράμα, τις Σέρρες, το Κιλκίς, το Πολύκαστρο, τον Λαγκαδά, τα Νέα Μουδανιά, την Έδεσσα, τη Φλώρινα, την Καστοριά, την Πτολεμαΐδα και την Κατερίνη. 

 Ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, επισήμανε: «Η παρουσία μου υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα της ελληνικής αυτοδιοίκησης να αναλάβει δράσεις και πρωτοβουλίες σε ένα κορυφαίο εθνικό ζήτημα, στο οποίο δεν έχουν θέση οι συμβιβασμοί που υπονομεύουν τα εθνικά μας συμφέροντα. Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έλειψε ποτέ από τους εθνικούς αγώνες, δεν θα λείψει ούτε τώρα. Θεωρούμε σαφέστατα ότι οι χειρισμοί που μπορεί να υπονομεύσουν τα εθνικά μας συμφέροντα είναι η κόκκινη γραμμή όλων μας. Αυτό που έχει μείνει είναι η αξιοπρέπειά μας κι η προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων». 

 Επιπλέον, ο κ. Πατούλης απηύθυνε έκκληση «για συντονισμένη απόφαση των δημοτικών συμβουλίων, ώστε να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ότι κανείς δεν έχει δώσει σε κανέναν λευκή επιταγή να παίξει με αποφάσεις που μπορεί να κρύβουν μειοδοτισμούς ή οτιδήποτε άλλο. Η αυτοδιοίκηση είναι εδώ, πιστεύει στην Ελλάδα, είναι η Ελλάδα». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Εκ μέρους της Επιτροπής, ο κ. Μιχάλης Πατσίκας τόνισε ότι «τα συλλαλητήρια που θα διεξαχθούν στις 6 Ιουνίου είναι σε συνεννόηση και συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση».   Ερωτηθείς για το τι πρόκειται να γίνει εάν το ζήτημα της ονομασίας έρθει στη Βουλή, ο κ. Πατσίκας απάντησε: «Σε δύο μέρες κινητοποιήθηκε όλη η Μακεδονία κι απ' ό,τι φαίνεται όλη η Ελλάδα. Θα μας βρουν απέναντί τους στο Σύνταγμα και θα είμαστε τρία εκατομμύρια. Δεν χρειάζονται ούτε ανακοινώσεις, ούτε τίποτα. Εμείς θα είμαστε εκεί». 

 Παίρνοντας τον λόγο ο νομικός, συγγραφέας και μέλος του International Hellenic Association (IHA) και της Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, Λεωνίδας Κουμάκης, υπογράμμισε: «Η λύση που προωθείται αφορά τη συναίνεση της Ελλάδας σε ένα σύνθετο όνομα που θα περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία και την ταυτόχρονη έναρξη ενταξιακής πορείας των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έναντι αυτών που μας ζητούν να παραδώσουμε, θα λάβουμε μία διεθνή συμφωνία, η οποία υποτίθεται ότι θα εγγυάται την τήρηση από την πλευρά των Σκοπίων τής υποχρέωσης της τροποποίησης του Συντάγματός του σε θέματα αλυτρωτισμού, εθνότητας και γλώσσας». 

 «Εάν η ελληνική κυβέρνηση προχωρήσει σε οποιαδήποτε συμφωνία, αυτή πρέπει να τεθεί υπό την κρίση του λαού με δημοψήφισμα. Καλούμε τους Έλληνες να ενώσουν τη φωνή τους για να προστατεύσουμε την κληρονομιά μας, δίνοντας το "παρών" στις συγκεντρώσεις που προγραμματίζονται σε όλη την Ελλάδα» κατέληξε ο κ. Κουμάκης.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου αναφέρθηκε ότι η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.  

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έρχεται πρόγραμμα ανακαίνισης για σπίτια 30ετίας με επιδότηση έως 80%

Πριν 9 ώρες

Θα έχει πιο διευρυμένα εισοδηματικά όρια σε σχέση με το Σπίτι μου 2

Λούβρο: Τρίτη σύλληψη για την κλοπή των βασιλικών κοσμημάτων

Πριν 9 ώρες

Μέχρι στιγμής τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης δεν έχουν κάνει καμία αναφορά για τα κλοπιμαία

Καιρός: Πότε και σε ποιες περιοχές θα επιστρέψουν οι βροχές

Πριν 9 ώρες

Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Βόλος: Κόρη, πεθερά και πρώην σύζυγος έγιναν μαλλιά κουβάρια

Πριν 9 ώρες

Ο άγριος καβγάς έφτασε στα δικαστήρια

Πάτρα ‑ Καταγγελία για κλαμπ: Σέρβιραν αλκοόλ σε ανήλικους ‑ Ελλιπείς έλεγχοι

Πριν 9 ώρες

Τα πρόστιμα για τα καταστήματα ξεκινούν από 500 ευρώ και φτάνουν τις 10.000 ευρώ, με κίνδυνο φυλάκισης του υπευθύνου

Τραμπ: Έδωσε εντολή για δοκιμές πυρηνικών όπλων ‑ «Δεν είχα άλλη επιλογή»

Πριν 9 ώρες

Ο Αμερικανός πρόεδρος απαντά στον Πούτιν με τις πρώτες αμερικανικές πυρηνικές δοκιμές μετά το 1992

Θανατηφόρο τροχαίο στα Γλυκά Νερά ‑ Νεκρός 23χρονος αναβάτης μηχανής

Πριν 9 ώρες

«Kαρφώθηκε» σε διαχωριστικό διάζωμα

Παναθηναϊκός: Ο Μήτογλου ανανέωσε μέχρι το 2029

Χτες

Παραμένει στα πράσινα ο διεθνής φόργουορντ

Eξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ΝΔ απέρριψε το αίτημα της αντιπολίτευσης για άμεση κλήση του «Φραπέ» και της Σεμερτζίδου

Χτες

Το αίτημα υποστηρίχθηκε από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ωστόσο καταψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις - «Συνειδητή επιλογή συγκάλυψης» καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ

Πρώην άσος του NBA και της Ρεάλ Μαδρίτης κατηγορείται για επίθεση στη σύντροφό του

Χτες

Ο 37χρονος Κάιλ Σινγκλέρ, ο οποίος για μια επταετία έπαιξε στους Ντιτρόιτ Πίστονς και Οκλαχόμα Θάντερ συνελήφθη με την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας

Από ιερέας του σατανά σε άγιο της Καθολικής Εκκλησίας: Αγιοποιήθηκε ο Μπαρτόλο Λόνγκο

Χτες

Μετά το θάνατο του πατέρα του, ασχολήθηκε με τις αποκρυφιστικές πρακτικές και φέρεται να υπηρέτησε ως ιερέας της εκκλησίας του σατανά, να επιδίδονταν σε ακραίες νηστείες και να σύναψε συμφωνία με έναν δαίμονα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.