E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αθώωση γιατρού για τον αποκεφαλισμό εμβρύου σε τοκετό

Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν είχε δόλο και ότι μπορεί να επιστρέψει στη δουλειά της

Αθώωση γιατρού για τον αποκεφαλισμό εμβρύου σε τοκετό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 6/6/2018 | 12:59

Μία γιατρός που προκάλεσε τον αποκεφαλισμό ενός βρέφους κατά τη διάρκεια τοκετού, αθωώθηκε από την κατηγορία του δόλου και μπορεί να επιστρέψει στην εργασία της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το περιστατικό συνέβη στη Βρετανία και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Ninewells στο Νταντί της Σκωτίας.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Independent, η απόφαση αυτή αφορά στη Vaishnavy Vilvanathan Laxman, η οποία λανθασμένα προχώρησε σε φυσιολογικό τοκετό σε μία 30χρονη γυναίκα, που γινόταν για πρώτη φορά μητέρα, και ήταν 25 εβδομάδων έγκυος. Η γιατρός αθωώθηκε για την κατηγορία του δόλου και η ιατρική επιτροπή που εξέτασε την υπόθεση, αποφάσισε ότι: «Ήταν ένα απλό λάθος κρίσης το οποίο έγινε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες».

Η επιτροπή απεφάνθη ότι «η ορθή πορεία που έπρεπε να ακολουθηθεί» ήταν η καισαρική τομή, καθώς το μωρό ερχόταν ανάποδα (ισχιακή προβολή), με πρόπτωση του ομφάλιου λώρου, χαμηλό σφυγμό και με τον τράχηλο της μήτρας διεσταλμένο κατά 4 εκατοστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το κεφάλι του μωρού παγιδεύτηκε κατά τη διάρκεια της γέννας και χρησιμοποιήθηκαν διάφορες τεχνικές για να το απελευθερώσουν, αλλά κατά τη διάρκεια της προσπάθειας «το κεφάλι του αποκόπηκε από το σώμα του».

Μέχρι εκείνη τη στιγμή το βρέφος ήταν ήδη νεκρό, είπε η επιτροπή.

Το δικαστήριο από την πλευρά του αθώωσε τη γιατρό για την κατηγορία του δόλου και τόνισε ότι η ικανότητά της να ασκεί την ιατρική δεν έχει υποστεί βλάβη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπογράμμισε ότι η απόφαση να προχωρήσει σε φυσιολογικό τοκετό πάρθηκε «με αμέλεια και ήταν κατώτερη της περίστασης και των προσδοκιών» αλλά δεν υποδηλώνει δόλο για την πρόκληση βλάβης στο βρέφος.

Η γραπτή απόφαση της επιτροπής αναφέρει: «Το λάθος που το δικαστήριο θεώρησε ως δεδομένο δεν ήταν διαρκές, επίμονο και επαναλαμβανόμενο αλλά απλό σφάλμα κρίσης και εκτίμησης της πολύ δύσκολης αυτής κατάστασης. Το δικαστήριο ικανοποιήθηκε αφού καθ’ όλη τη διάρκεια της απόπειρας τοκετού του μωρού, η γιατρός πίστευε ότι ενεργούσε προς όφελος αυτού και της μητέρας του και πίστευε πραγματικά ότι το να προχωρήσει σε φυσιολογικό τοκετό ήταν η καλύτερη λύση δεδομένων των συνθηκών της στιγμής».

Η επιτροπή πρόσθεσε: «Το δικαστήριο εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί η γιατρός εκδήλωσε την ειλικρινή και πρέπουσα μεταμέλεια για ό,τι συνέβη και αποδέχθηκε την ευθύνη. Επιπλέον σε κανένα σημείο δεν επέρριψε σε άλλους ευθύνες ή προσπάθησε να υποβαθμίσει τις δικές της πράξεις».

Αποφασίστηκε η γιατρός να μην λάβει κάποια προειδοποίηση για το περιστατικό και μάλιστα ανακλήθηκε η διαθεσιμότητα που της είχε επιβληθεί.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στα Χανιά: Ασθενοφόρο συγκρούστηκε με ΙΧ και ανατράπηκε – Τι συνέβη με τον ασθενή

Πριν 10 ώρες

Ο ασθενής που μεταφερόταν στο Νοσοκομείο Χανίων κατέληξε από ανακοπή, ενώ οι δύο διασώστες τραυματίστηκαν – Η οδηγός του ΙΧ αποδείχθηκε νοσηλεύτρια του ίδιου νοσοκομείου.

Θεσσαλονίκη: 66χρονος παρουσιάστηκε μόνος του στην Αστυνομία και κατήγγειλε τον εαυτό του για βιασμό

Πριν 10 ώρες

Ο άνδρας ομολόγησε ότι βίασε την 60χρονη σύντροφό του μέσα στο διαμέρισμά της και συνελήφθη επί τόπου.

Ιράν εναντίον ΗΠΑ: Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στην αμερικανική βάση στην Ιορδανία

Πριν 10 ώρες

Η CENTCOM επιβεβαίωσε τον θάνατο δύο Αμερικανών στρατιωτικών από ιρανική πυραυλική επίθεση, ενώ οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέα αεροπορικά πλήγματα εναντίον του Ιράν.

Ευρωπαϊκό Κ18: Η 17χρονη που έφερε την Ελλάδα στην κορυφή και δάκρυσε στον Εθνικό Ύμνο

Πριν 10 ώρες

Η Ελένη Ιακωβάκη κατέκτησε το χρυσό στα 400μ. εμποδίων με νέο πανελλήνιο ρεκόρ 52.38 και συγκίνησε στην απονομή.

Μαμντάνι εναντίον Νετανιάχου: «Είναι εγκληματίας πολέμου, η θέση του είναι στη Χάγη ‑ πρέπει να συλληφθεί»

Πριν 10 ώρες

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης δηλώνει ότι εξετάζει τη νομική δυνατότητα σύλληψης του Ισραηλινού πρωθυπουργού τον Σεπτέμβριο, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του Ισραηλινού πρέσβη στον ΟΗΕ.

Γαλλία ‑ Αγγλία: Ο μικρός τελικός που έγραψε ιστορία με δέκα γκολ

Πριν 10 ώρες

Η Αγγλία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, επικρατώντας 6-4 της Γαλλίας σε έναν αγώνα με τεράστιες ανατροπές, χατ τρικ Σάκα και δέκα γκολ Μπαπέ στο τουρνουά.

Θερινές εκπτώσεις 2025: Ανοικτά αύριο τα καταστήματα – Τι πρέπει να ξέρετε πριν βγείτε για ψώνια

Χτες

Την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων τα καταστήματα λειτουργούν προαιρετικά με ωράριο 11:00–20:00, ενώ οι έμποροι εκτιμούν συνολικό τζίρο έως 7,4 δισ. ευρώ για φέτος.

Σε γυναίκα ανήκει η σορός που βρέθηκε σε βαλίτσα στην Κυψέλη: Τι αποκάλυψαν οι πρώτες έρευνες

Χτες

Την ανατριχιαστική ανακάλυψη έκανε άστεγος σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην οδό Ευελπίδων - την υπόθεση ανέλαβε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Τρομακτικό τροχαίο στην Εθνική Οδό Κορίνθου‑Τριπόλεως: Φορτηγό «εισέβαλε» στο αντίθετο ρεύμα

Χτες

Τριμελής οικογένεια απεγκλωβίστηκε από το διαλυμένο ΙΧ και μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Λορέντζο Καριέρε: Θλίψη στο τελευταίο αντίο – Συντετριμμένη η Έλενα Κατραβά με ένα λευκό τριαντάφυλλο στα χέρια

Χτες

Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιείται στον Ιερό Καθολικό Ναό του Αγίου Ιωάννου στο Παλαιό Ψυχικό

Τροχαίο στη Σταυρούπολη: Σοκαριστικό βίντεο από τον θάνατο του 23χρονου μοτοσικλετιστή

Χτες

Ο 25χρονος οδηγός του ΙΧ και ο νεαρός μοτοσικλετιστής κινούνταν και οι δύο με πράσινο φανάρι στη διασταύρωση της Λεωφόρου Μίκη Θεοδωράκη.

ΑΑΔΕ: Ποιοι μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 72 δόσεις και πώς υποβάλλουν αίτηση

Χτες

Ανοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023 σε έως 72 μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστο ποσό τα 30 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.