E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ανατροπή σοκ: Ο ιατροδικαστής δεν διαπιστώνει σeξουαλική κακοποίηση στα παιδιά της Λέρου

Τι αναφέρει η έκθεση

Ανατροπή σοκ: Ο ιατροδικαστής δεν διαπιστώνει σeξουαλική κακοποίηση στα παιδιά της Λέρου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 6/6/2018 | 16:22

Ανατροπή στα έως τώρα δεδομένα για την υπόθεση βασανισμού και βιασμού των τριών παιδιών στη Λέρο από τους γονείς τους φέρνει η ιατροδικαστική έκθεση και μετατρέπει την πολύκροτη υπόθεση σε θρίλερ: Κόντρα στα όσα είπαν στις προανακριτικές τους απολογίες οι γονείς, αλλά και στα όσα κατέθεσαν παρουσία παιδοψυχολόγου τα ίδια τα παιδιά, βάσει των οποίων οι γονείς κρίθηκαν προφυκαλιστέοι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο ιατροδικαστής διαπιστώνει ότι τα παιδιά έχουν δεν βιαστεί! Είναι χαρακτηριστικό ότι για τη 14χρονη αναφέρει ότι «δεν έχει πραγματοποιηθεί συνουσία σε οποιοδήποτε χρόνο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η έκθεση του ιατροδικαστή

Η ιατροδικαστική έκθεση που υπογράφεται από τον ιατροδικαστή της Ρόδου, αφορά το δεκατετράχρονο κορίτσι, τον 24χρονο αδελφό της που αντιμετωπίζει νοητική υστέρηση και το δεκάχρονο, μικρότερο παιδί της οικογένειας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το protothema.gr για το κορίτσι ο ιατροδικαστής αναφέρει στην έκθεσή του: «Από την αντικειμενική εξέταση του 14χρονου κοριτσιού δεν διαπιστώνονται πρόσφατες κακώσεις, ούτε σημεία υποδηλωτικά παλαιοτέρων σε οιοδήποτε σημείο του σώματος. Τα αντανακλαστικά της περιοχής του περινέου και ο τόνος του πρωκτικού δακτυλίου ελέγχονται φυσιολογικά . Ο παρθενικός υμένας ελέγχεται ακέραιος. Συμπερασματικά δεν προκύπτουν αποδεικτικά ή ενδεικτικά σημεία πρόσφατης ή παλαιότερης σωματικής ή σεξουαλικής κακοποίησης . Δεν έχει πραγματοποιηθεί συνουσία σε οποιοδήποτε χρόνο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τον 24χρονο ο ιατροδικαστής φέρεται να έχει διαπιστώσει: «Από την αντικειμενική εξέταση του 24χρονου αγοριού δεν διαπιστώνονται πρόσφατες κακώσεις ούτε σημάδια παλαιότερων. Τα αντανακλαστικά της περιοχής του περινέου και ο τόνος του πρωκτικού δακτυλίου ελέγχονται φυσιολογικά. Συμπερασματικά δεν προκύπτουν αποδεικτικά ή ενδεικτικά σημεία πρόσφατης ή παλαιότερης σωματικής ή σεξουαλικής κακοποίησης».

Για τον δεκάχρονο γιο της οικογένειας ο ιατροδικαστής, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, αναφέρει: «Από την αντικειμενική εξέταση του 10χρονου αγοριού δεν διαπιστώνονται άλλες πρόσφατες κακώσεις ούτε σημεία υποδηλωτικά παλαιοτέρων σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος.Τα αντανακλαστικά της περιοχής του περινέου και ο τόνος του πρωκτικού δακτύλου ελέγχονται φυσιολογικά. Συμπερασματικά δεν προκύπτουν αποδεικτικά ή ενδεικτικά σημεία πρόσφατης ή παλαιότερης σωματικής ή σεξουαλικής κακοποίησης».

Αυτά τα δεδομένα προκαλούν μεγάλα ερωτήματα για τι πραγματικά έχει συμβεί, καθώς:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1. Η 14χρονη κόρη πήγε στο νοσοκομείο με λιποθυμικό επεισόδιο και -κατά πληροφορίες- ασιτία και από εκεί ξεκίνησε η έρευνα, καθώς είχαν προηγηθεί καταγγελίες σε βάρος της οικογένειας για κακοποίηση των παιδιών, ήδη από τον Μάιο του 2017.

2. Οι ίδιοι οι γονείς στις προανακριτικές τους απολογίες έχουν περιγράψει πως κακοποιούσαν σεξουαλικά τα παιδιά τους, περιγράφοντας, μάλιστα, ότι «το απολάμβαναν». Χαρακτηριστική ήταν η αποστροφή τους ότι χρησιμοποιούσαν διάφορα αντικείμενα και σταματούσαν μόνο όταν τα παιδιά ξεσπούσαν σε κλάματα. «Βιάζαμε τον 24χρονο γιο μας, που έχει νοητική υστέρηση και το 13,5 χρονών κορίτσι μας και το απολαμβάναμε. Σταματούσαμε μονάχα όταν έβαζαν τα κλάματα. Πολλές φορές χρησιμοποιούσαμε και διάφορα αντικείμενα, ενώ ο ένας από εμάς αυνανιζόταν», είπαν στις προανακριτικές τους απολογίες.


3. Τα ίδια τα παιδιά, έχουν περιγράψει τα μαρτύρια που φέρονται να υφίσταντο, παρουσία, μάλιστα, παιδοψυχολόγου, κατ΄εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου.

4. Ο 27χρονος μεγαλύτερος αδελφός των τριών παιδιών, που δεν ζούσε πλέον με την υπόλοιπη οικογένεια, περιέγραψε τους ξυλοδαρμούς και την κακοποίηση από τον πατέρα του και είπε ότι η αδελφή του, τού είχε εκμυστηρευθεί ότι ο πατέρας «της έκανε χειρονομίες». Ο ίδιος, μάλιστα, είπε ότι εκείνη την περίοδο (τον περασμένο Νοέμβριο) η αδελφή του είχε σταματήσει ακόμη και να τρώει, ενώ λίγο καιρό αργότερα ενημερώθηκε από τη θεία του ότι το κορίτσι κακοποιείτο σεξουαλικά από τον πατέρα τους.
Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα όσων είπε στο protothema.gr ο 27χρονος: «Είναι όλα αλήθεια. Μας χτυπούσε ο πατέρας μου, μας έσπαγε στο ξύλο ειδικά εμένα και τη μητέρα μου. Η μητέρα μου γνώριζε αλλά φοβόταν πάρα πολύ και δεν μιλούσε. Δεν φταίει η μητέρα μου απλά φοβόταν πολύ. Ο πατέρας μου έκανε διάφορες χειρονομίες στον αδερφό μου, τον παρενοχλούσε σεξουαλικά συνέχεια. Από το πολύ ξύλο είχαμε φτάσει στο σημείο να πηγαίνουμε στο νοσοκομείο. Εμένα με ειχε χτυπήσει με φτυάρι στο κεφάλι και τον αδερφό μου με ξύλο», ενώ είχε προσθέσει: «Η αδερφή μου, μου ανέφερε τον Νοέμβριο ότι ο πατέρας μου της κάνει χειρονομίες αλλά δεν το ανέφερα πουθενά, μόνο στη θεία μου και μετά είπε οτι ο μπαμπάς με βιάζει. Τη ρωτούσα την αδερφή μου, τι έχεις; Δεν έτρωγε καθόλου , δεν ήταν καλά. Ήταν σε χάλια κατάσταση. Τελικά, με κάλεσε η θεία μου και μου είπε οτι συμβαίνει αυτό στην αδερφή σου και έχω καταγγείλει τον πατέρα σου. Μου είπε ότι έπρεπε να πάω κι εγώ να κάνω κατάθεση. Κι έτσι ξεκίνησαν όλα».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Την έφτυνε, την κλωτσούσε και την απειλούσε με θάνατο – το δικαστήριο δεν τον φυλάκισε παρά τις αδιανόητες εικόνες βίας

Σήμερα

Η Μαρί δεν μπορούσε να πιστέψει ότι δεν πήγε στη φυλακή παρά τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις

Το «club» του 1 τρισ. δολαρίων μεγαλώνει: Ποια είναι η SK Hynix που μπήκε στη λίστα

Σήμερα

Δεν είναι η μόνη που το κατάφερε τις τελευταίες 24 ώρες

Στη δημοσιότητα το προσχέδιο του μνημονίου ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν: Ποιος θα κάνει κουμάντο στα Στενά του Ορμούζ

Σήμερα

Παρά τις διαρροές και τις έντονες παρασκηνιακές επαφές, δεν υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση για οριστική συμφωνία

Σε πλοίο του επιχειρηματικού ιδρύματος Ωνάση η επίθεση στον κόλπο του Ομάν

Σήμερα

Το περιστατικό αυτό έρχεται να αυξήσει περαιτέρω τη γεωπολιτική ένταση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής

«Πήγα να την ξυπνήσω και ήταν νεκρή, μου είχε παραπονεθεί πως έχει πονοκέφαλο» λέει η μητέρα της 24χρονης Κυριακής που πέθανε στη Ρόδο

Σήμερα

Σύμφωνα με το επίσημο πιστοποιητικό θανάτου ο θάνατος της 24χρονης Κυριακής Κασιώτη αποδίδεται σε αιμορραγικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο

Σέρρες: Βρέθηκε νεκρό 10χρονο αγοράκι μέσα σε κανάλι

Σήμερα

Σύμφωνα με πληροφορίες περίοικοι το είχαν δει να παίζει κοντά στο κανάλι

Τεμπονέρας για ΕΛΑΣ του Τσίπρα: Το όνομα συμβολίζει το πάντρεμα του εθνικού με το κοινωνικό

Σήμερα

Yπογράμμισε ότι η συζήτηση δεν πρέπει να περιορίζεται στις «ταμπέλες», αλλά στο πολιτικό περιεχόμενο

Μητσοτάκης κατά Τσίπρα: Φαντάζομαι άφησε το ΕΑΜ για τον Πολάκη ‑ Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με νέο ΑΦΜ;

Σήμερα

«Η χώρα έχει πειραματιστεί με αυτόκλητους σωτήρες», είπε ο πρωθυπουργός για τη Μαρία Καρυστιανού

Ο σπαρακτικός επικήδειος του Τραϊανού Δέλλα: «Είσαι το μωρό μου, ξεκουράσου και πέτα ψηλά»

Σήμερα

άγισε καρδιές ο επικήδειος λόγος του Τραϊανού Δέλλα για τη Γωγώ Μαστροκώστα,

Στα Ιωάννινα εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων για το 2026, σε απομόνωση 45χρονος ασθενής

Σήμερα

Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και δεν εμπνέει ανησυχία, καθώς δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του

Ο Πέτρος Συρίγος τραυματίστηκε σε σοβαρό τροχαίο – «Έχω σπάσει τους δύο καρπούς στα χέρια μου» λέει ο σεφ

Σήμερα

«Είναι ότι χειρότερο μπορούσα να πάθω με την χειρωνακτική εργασία που κάνω» είπε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Συρίγος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.