E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Βρετανία: Πέθανε στα 77 του χρόνια ο «Βασιλιάς των Κλαμπ»

Είχε κοιμηθεί με πάνω από... 3000 γυναίκες

Βρετανία: Πέθανε στα 77 του χρόνια ο «Βασιλιάς των Κλαμπ»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 7/6/2018 | 17:12

Ο Πίτερ Στρίνγκφελοου, ο διάσημος ιδιοκτήτης νυχτερινών κλαμπ, πέθανε σε ηλικία 77 ετών, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπός του και μετέδωσε το BBC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος έπασχε από καρκίνο, αλλά δεν είχε δημοσιοποιήσει το πρόβλημα υγείας του, πέθανε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Ο αποκαλούμενος "Βασιλιάς των Κλαμπ" άνοιξε πολλούς χώρους νυχτερινής διασκέδασης σε όλον τον κόσμο, ενώ το διάσημο κλαμπ του στο Γουεστ Εντ του Λονδίνου υπήρξε πόλος έλξης των διασημοτήτων.

Κατά τις έξι δεκαετίες παρουσίας του στον χώρο, ο Στρίνγκφελοου φιλοξένησε στα κλαμπ του καλλιτέχνες όπως οι Beatles, οι Kinks και ο Τζίμι Χέντριξ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Στρίνγκφελοου είχε υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο του πνεύμονα, έχοντας διαγνωστεί με την πάθηση το 2008.

Ωστόσο, το είχε εκμυστηρευτεί μόνο στην οικογένειά του και στους στενούς του φίλους και επί έξι χρόνια κανένας δεν το γνώριζε μέχρι που η πληροφορία διέρρευσε το 2015.

Γιος ενός εργάτη σε χαλυβουργείο, ξεκίνησε να ασχολείται με τη νυχτερινή διασκέδαση στις αρχές της δεκαετίας του '60 και μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '80 φιλοξενούσε μόνο μουσικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 1980 άνοιξε το κλαμπ Stringfellows στο Κόβεντ Γκάρντεν του Λονδίνου, το οποίο έγινε ένα από τα μακροβιότερα κλαμπ της βρετανικής πρωτεύουσας.

"Πήγα σε ένα στριπτιζάδικο στο Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριντα τη δεκαετία του '80 και ξετρελάθηκα", είχε δηλώσει. "Μετά άνοιξα αμέσως το Stringfellows στη Νέα Υόρκη και έκανε μεγάλη επιτυχία και έτσι το μετέτρεψα σε στριπτιζάδικο".

Στη συνέχεια άνοιξε νυχτερινά κλαμπ στο Μαϊάμι, το Μπέβερλι Χιλς και το Παρίσι και η επωνυμία Στρίνγκφελοου ταυτίστηκε με τα γυμνόστηθα κορίτσια και τη μεταμεσονύχτια διασκέδαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ίδιος είχε πει ότι στα κλαμπ του φιλοξενήθηκαν καλλιτέχνες όπως ο Πρινς, ο Ροντ Στιούαρτ, ο Μάρβιν Γκέι και ο Τομ Τζόουνς, ενώ και ο Στίβεν Χόκινγκ είχε δειπνήσει μαζί του σε ένα από τα κλαμπ του.

Η επιτυχία του όμως είχε και το τίμημά της αφού τα κλαμπ του στο Μαϊάμι και το Λος Άντζελες απέτυχαν δημιουργώντας του τεράστια χρέη.

Είχε τη φήμη του γυναικά, αλλά ο ίδιος ουδέποτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τις φήμες ότι είχε κοιμηθεί με περισσότερες από 3.000 γυναίκες.

Η συμπεριφορά του χαρακτηρίστηκε πολλές φορές εξωφρενική και το 2003 οι τηλεθεατές του Channel 4 σε ψηφοφορία τους τον είχαν κατατάξει στη 18η θέση ενός καταλόγου με τους χειρότερους Βρετανούς.

Γεννημένος στο Σέφιλντ το 1940, ήταν ο μεγαλύτερος από τέσσερις γιους. Τα αγόρια μεγάλωσαν όλα μέσα σε ένα σπίτι με γυναίκες καθώς οι ενήλικες άνδρες της οικογενείας είχαν όλοι πάει στον πόλεμο. Εκείνος εγκατέλειψε το σχολείο στα 15 του και κατέληξε στο Εμπορικό Ναυτικό της Βρετανίας ξεκινώντας να ταξιδεύει στα 17 του.

Το 1962 εξέτισε μια σύντομη ποινή φυλάκισης για εμπόριο κλεμμένων χαλιών, εμπειρία που ο ίδιος χαρακτήρισε "μάθημα" το οποίο τον έβαλε στον ίσιο δρόμο.

Σε συνέντευξή του στην Guardian το 2012 απέδωσε το επιχειρηματικό του πνεύμα στη "δυναμική" του μητέρα.

Ωστόσο, δεν αυτοχαρακτηριζόταν επιχειρηματίας. "Πρώτα απ΄όλα δεν είμαι επιχειρηματίας, είμαι απλά ένας καλός ιδιοκτήτης κλαμπ. Είμαι πολύ αυταρχικός και έχω πολύ καλούς συνεργάτες, αλλά τελικά εγώ έχω και τον τελευταίο λόγο".

Παντρεύτηκε τρεις φορές, απέκτησε τέσσερα παιδιά και εγγόνια, ενώ ο τελευταίος του γάμος, το 2009, ήταν με μια πρώην στριπτιζέζ, την Μπέλα, κατά 41 χρόνια νεότερή του.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μωβ μέδουσες: Εξαπλώνονται στις ελληνικές θάλασσες

Πριν 11 ώρες

Πότε είναι επικίνδυνο το τσίμπημά τους, οι οδηγίες του ΕΟΔΥ

Η στιγμή που συλλαμβάνουν την Ειρήνη Μουρτζούκου – Τα στοιχεία που την ενοχοποιούν

Πριν 11 ώρες

Τι έδειξαν τα εργαστηριακά αποτελέσματα και οι βιομετρικές αναλύσεις στις σορούς των παιδιών

Μεταναστευτική πίεση στην Κρήτη ‑ 300% αύξηση σε σχέση με πέρυσι

Πριν 11 ώρες

Μόνο την Κυριακή και τη Δευτέρα, περισσότεροι από 1.200 μετανάστες έφτασαν με λέμβους

Μετανάστης από τη Λιβύη: «Πλήρωσα 3.500 ευρώ για να φτάσω στην Κρήτη»

Πριν 11 ώρες

Τι αναφέρει μετανάστης που αποβιβάστηκε στην Κρήτη

Υεμένη: Δύο τραυματίες και δύο αγνοούμενοι από νέα επίθεση κατά ελληνόκτητου πλοίου

Χτες

Το ελληνόκτητο πλοίο μεταφοράς με σημαία Λιβερίας δέχθηκε επίθεση από βάρκες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Συγκλονισμένη η Ξάνθη για τους δύο 16χρονους που βρέθηκαν νεκροί – Τι εξετάζεται

Χτες

Σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση οι συγγενείς των δύο 16χρονων

Ροζ φαλλικό γλυπτό πετάει νερό ‑ Σε σοκ οι περαστικοί ‑ «Είδα ξεκάθαρα ένα ροζ πeος»

Χτες

Το ύψους 3 μέτρων γλυπτό ενός ροζ ποδιού γεμάτο με γλώσσες δημιουργεί ανάμεικτα συναισθήματα σε ντόπιους και τουρίστες της Νέας Υόρκης

Καιρός: Ποιες περιοχές θα «βράσουν» αύριο με 40αρια

Χτες

Σε κλοιό καύσωνα παραμένει η χώρα

Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου για τη δολοφονία των βρεφών

Χτες

Η 25χρονη συνελήφθη για τη δολοφονία τριών μωρών, εκ των οποίων τα δύο ήταν δικά της

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 19
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.