E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Το καταραμένο κάστρο όπου όποιος κοιμάται πεθαίνει

Η ιστορία πίσω από τον θρύλο

Το καταραμένο κάστρο όπου όποιος κοιμάται πεθαίνει
@pinterest.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα κάστρα της Ευρώπης. Η ομορφιά του δεν περιορίζεται μόνο στη ν αρχιτεκτονική του αλλά και στην τοποθεσία, αφού βρίσκεται πάνω στην θάλασσα. Λίγο έξω από την Τεργέστη της Αυστρίας, το κάστρο του Μιραμάρε στέκει ακόμα περήφανο, σαν καινούργιο, κάνοντάς σε να ονειρεύεσαι παραμύθια γαι πρίγκιπες και πριγκίπισσες. Όμως αν μάθεις τον θρύλο που το συνοδεύει, το παραμύθι χάνεται και δίνει την θέση του σε εφιάλτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χτίστηκε το 1860 από τον Αρχιδούκα Μαξιμιλιανό τον Α’, τον νεότερο αδελφό του Αυτοκράτορα Ιωσήφ. Ήθελε να το κάνει δώρο στην πανέμορφη σύζυγό του Σάρλοτ του Βελγίου. Μακριά από τις ιδιορρυθμίες της αυλής, το ζευγάρι βρήκε τον παράδεισό του, για να χαρεί ανεπηρέαστο τον έpωτά του. Επέβλεψε ο ίδιος το χτίσιμό του. Είχε την φήμη του αφελή και του ονειροπόλου, πράγμα που τον έκανε εύκολα υποχείριο στις ορέξεις άλλων μοναρχών.

https://gr.pinterest.com/pin/297237644140624788/

@pinterest.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ζευγάρι έμεινε για λίγο στο ισόγειο του κάστρου. Όμως ο Ναπολέοντας ο Γ’, γνώριζε την αφέλειά του και πριν ολοκληρωθεί το κάστρο, τον έστειλε στο Μεξικό, με τον τίτλο του Αυτοκράτορα. Τον διάλεξε επίτηδες για να ελέγχει την αχανή χώρα. Ο αδελφός του δεν συμφωνούσε. Το Μεξικό βασανιζόταν από πόλεμο. Εμφύλιος, μαζί με Βρετανούς και Ισπανούς, οι οποίοι διεκδικούσαν ότι θεωρούσαν ότι τους αναλογούσε.

Η γυναίκα του όμως επέμενε. Ήθελε να γίνει αυτοκράτειρα. Μετακόμισαν στο μεξικο Σίτι το 1864. Τρία χρόναι αργότερα, ο Ναπολέων ο Γ’ απέσυρε την στήριξή του. Ο Μαξιμιλιανός αρνήθηκε να φύγει από το Μεξικό και να παραδώσει τον θρόνο. Και έτσι, πιάστηκε αιχμάλωτος από τους στρατιώτες του προέδρου Χουάρεζ. Έναν μήνα μετά εκτελέστηκε.

http://www.italymagazine.com/dual-language/stunning-miramare-castle-trieste

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

@italymagazine.com

Η Σάρλοτ τρελάθηκε. Πέρασε την υπόλοιπη ζωή της απομονωμένη, κοιτώντας τα πράγματα που απέκτησαν μαζί. Η τραγική ιστορία του ζευγαριού, μια καταραμένη ιστορία αγάπης, φαίνεται πως έδωσε τροφή στον θρύλο που στοιχειώνει ακόμα και σήμερα το κάστρο του Μιραμάρε. Μερικές δεκαετίες αργότερα, ο Φραγκίσκος Φερδινάνδος μαζί με την σύζυγό του, κοιμήθηκαν για δυο βράδια στο κάστρο, πριν το ταξίδι του στο Σεράγεβο το 1914, όπου η δολοφονία του Φερδινάνδου έγινε η κύρια αφορμή για να ξεσπάσει ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Το ίδιο συνέβη και στον Δούκα Αμέντεο ντ’ Αόστα, όταν οι Ιταλοί του Μουσολίνι είχαν καταλάβει την περιοχή. Πέθανε αργότερα σε μια βρετανική φυλακή. Ακόμα και ο Αμερικανός στρατηγός Τσάρλς Μουρ, που έμενε εκεί στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, πέθανε λίγα χρόνια αργότερα στην Κορέα. Με λίγα λόγια η κατάρα το λέει ξεκάθαρα: Όποιος κοιμηθεί στο κάστρο του Μιραμάρε, θα πεθάνει νέος, βίαια σε μια ξένη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

https://www.tripadvisor.com/LocationPhotoDirectLink-g187813-d237252-i112242754-Hotel_Riviera_Maximilian_s-Trieste_Province_of_Trieste_Friuli_Venezia_Giu.html

@tripadvisor.com

Παρολ’ αυτά, είναι μάλλον ασφαλές να επισκεφτεί κάποιος το κάστρο του Μιραμάρε την ημέρα και να ξεναγηθεί στα δωμάτια του και στον υπέροχο κήπο του. Άλλωστε αποτελεί έναν αγαπημένο προορισμό για τουρίστες απ’ όλον τον κόσμο. Πάντως, για καλό και για κακό, αν το επισκεφτείτε ποτέ, να έχετε χορτάσει ύπνο...

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Explainer: Τι είναι οι incels και πώς η ιδεολογία τους έγινε κίνημα μίσους;

Πριν 9 ώρες

Aμναφέρονται πολύ συχνά από τότε που έγινε και πάλι ο Donald Trump Πρόεδρος των ΗΠΑ

Αυτή θα είναι η πρώτη «πόλη των 15 λεπτών» στην Ελλάδα, όπου η κυκλοφορία των αυτοκινήτων θα απαγορεύεται

Πριν 9 ώρες

Το Ελληνικό αλλάζει το πρότυπο της αστικής ζωής με βιώσιμη κινητικότητα και καινοτόμο σχεδιασμό

«Πολεμάμε την Ολιγαρχία»: Ένα νέο κίνημα γεννιέται στις ΗΠΑ

Πριν 9 ώρες

Το πλήθος είναι μεγαλύτερο από τις συγκεντρώσεις του Τραμπ

Δίπτυχο: Η solo performance του Στέφανου Βλάχου είναι ένας μοναδικός δρόμος τέχνης και αναζήτησης

Χτες

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από την τέχνη και τη σκηνική έκφραση

Η γυναίκα θρύλος της Disney

Χτες

Η οραματίστρια πίσω από τα χρώματα της Disney

Ποιος είναι ο Εκρέμ Ιμάμογλου, που απειλεί την εξουσία του Ερντογάν;

Προχτές

Ένα σύντομο χρονοδιάγραμμα της ζωής του

«Πλούτη μου είναι η Πατρίδα, χωράφια μου είναι η Ελλάδα»: Ο ήρωας που πέθανε πάμφτωχος

Προχτές

Kήρυξε την Επανάσταση στον τόπο του, ύψωσε την πρώτη ελληνική σημαία

Πότε καθιερώθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και γιατί

Προχτές

Γιατί έχουμε στρατιωτική και μαθητική παρέλαση

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.