E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Πιο ζεστό από το κανονικό» το φετινό καλοκαίρι στην Μεσόγειο

Σύμφωνα με τη Météo-France

«Πιο ζεστό από το κανονικό» το φετινό καλοκαίρι στην Μεσόγειο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 8/6/2018 | 13:42

Το φετινό καλοκαίρι μπορεί να είναι «πιο ζεστό από το κανονικό» σε ικανό μέρος της Ευρώπης και της λεκάνης της Μεσογείου, σύμφωνα με τη Météo-France, που προβλέπει αντίθετα πως οι θερμοκρασίες θα προσεγγίζουν τον μέσο όρο στην πλευρά του Ατλαντικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη νοτιοανατολική Ευρώπη (περιλαμβανομένης και της μισής ανατολικής Γαλλίας), η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία προκρίνει «ένα πιο ζεστό σενάριο» και λιγότερες βροχοπτώσεις από το κανονικό, εξαιτίας της «πιθανότητας επιμονής» ενός ισχυρού αντικυκλώνα, σύμφωνα με την καλοκαιρινή πρόβλεψη (από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο) που παρουσίασε σήμερα.

Στην πλευρά του Ατλαντικού, η επίδραση του ωκεανού, που είναι ακόμη «ασυνήθιστα ψυχρός», θα είναι αισθητή.

Για τις υπόλοιπες περιοχές δεν προκρίνεται κανένα σενάριο, σύμφωνα με τη Météo-France, που βασίζεται στο EUROSIP (μια σύνθεση των μοντέλων της Météo-France, του βρετανικού Met Office ή ακόμη του αμερικανικού Εθνικού Κέντρου Περιβαλλοντικής Πρόγνωσης).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένδειξη της κλιματικής απορρύθμισης αποτελεί το γεγονός ότι τις τελευταίες δεκαετίες σημειώνεται μια αύξηση των μέσων θερμοκρασιών, όπως στο Ιλ-ντε-Φρανς, όπου τα πέντε πιο ζεστά έτη των τελευταίων 50 χρόνων παρατηρήθηκαν τον 21ο αιώνα: το 2011, 2014, 2015, 2017 και 2003, σημειώνει η Météo-France σε μια περιφερειακή σύνθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Από άποψη εποχής, το καλοκαίρι είναι η εποχή με τη μεγαλύτερη υπερθέρμανση (περίπου 0,4 βαθμός Κελσίου τη δεκαετία), και ακολουθεί η άνοιξη (0,3 βαθμός τη δεκαετία). Το φθινόπωρο και τον χειμώνα η τάση είναι επίσης προς τα πάνω.

Τα πέντε πιο δροσερά καλοκαίρια παρατηρήθηκαν πριν από το 1980.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, για να βρούμε τον πιο κρύο χειμώνα πρέπει να ανατρέξουμε στο 1962-63. Οι δέκα πιο ήπιοι χειμώνες στη Γαλλία παρατηρήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1980 (με εξαίρεση το 1974) με ρεκόρ ήπιου χειμώνα να έχουν καταγραφεί το 2006-2007 και το 2015-2016. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος ο ετήσιος αριθμός ψυχρών ημερών μειώνεται: λιγότερες από 3 έως 4 ημέρες τη δεκαετία από το 1959!

Από την πλευρά τους οι προβολές δείχνουν μια υπερθέρμανση τουλάχιστον μέχρι τη δεκαετία του 2050, καθώς τα αέρια που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου θα παραμείνουν για πολύ στην ατμόσφαιρα. Η συνέχεια θα εξαρτηθεί από τις ενέργειες που θα γίνουν για να μειωθούν.

Πρώιμο κύμα καύσωνα τον Ιούνιο του 2017, κύμα καθυστερημένης ζέστης το καλοκαίρι του 2016…. Τέτοια «αξιοσημείωτα φαινόμενα» από τώρα και μέχρι το τέλος του αιώνα θα μπορούσαν να είναι πιο συχνά, αλλά επίσης πολύ πιο έντονα και πιο μεγάλα σε διάρκεια στο Παρίσι και στο Ιλ-ντε-Φρανς, προβλέπει η Météo-France.

Σύμφωνα με μια ανάλυση με βάση προσομοιώσεις (πρόγραμμα Extremoscope) τα δύο καθυστερημένα κύματα (ζέστης) το 2016 θα είχαν «εξαιρετικά μικρή» πιθανότητα να σημειωθούν στις κλιματικές συνθήκες της περιόδου 1971-2000 ενώ με ορίζοντα το 2030, και ακόμη περισσότερο το 2050, οι θερμοκρασίες αυτές θα είναι «συχνές».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η δoλoφovία του Τσάρλι Κερκ εγείρει φόβους για αρχή ενός πιο σκοτεινού κεφαλαίου βίας στις ΗΠΑ

Σήμερα

Τα social media και η ευρεία διαθεσιμότητα όπλων καθιστούν αυτήν την εποχή πιο επικίνδυνη και η βία ενδέχεται να αυξηθεί

Σάλος στις ΗΠΑ από τη δήλωση παρουσιαστή του Fox News για «θαvατηφόρα ένεση στους αστέγους»

Σήμερα

Πολλοί χρήστες των κοινωνικών δικτύων απαίτησαν την αποπομπή του παρουσιαστή

Συνελήφθη ο γιος του Σωκράτη Μάλαμα

Σήμερα

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για βία κατά υπαλλήλων, εξύβριση, απειλή και απλές σωματικές βλάβες

Αγριος τσακωμός μεταξύ Παλαιστίνιων και Ισραηλινών μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Σήμερα

Ο ένας έχει πέσει στο πάτωμα με τους υπόλοιπους να τον χτυπάνε ασταμάτητα με ένα κοντάρι

Τσάρλι Κερκ: Ο κατηγορούμενος για τη δολoφovία συγκατοικούσε με τραvς σύντροφο

Σήμερα

Οι νέες πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας

Η Ελλάδα απαντά στον ΟΗΕ για τις διεκδικήσεις της Λιβύης: «Απορρίπτουμε το τουρκολιβυκό μνημόνιο»

Σήμερα

Η επιστολή της Ελλάδας καταγράφει τις ελληνικές θέσεις για τα ζητήματα που έθεσε η Λιβύη και συγκεκριμένα για τα δυο θαλάσσια οικόπεδα νοτιοδυτικά και δυτικά της Κρήτης

Τα σενάρια για τον δολοφόνο του Τσάρλι Κερκ: Είναι δεξιός, αριστερός ή τρελός;

Χτες

Ο 22χρονος Τάιλερ Ρόμπινσον αναμένει να του απαγγελθούν επίσημες κατηγορίες στη Γιούτα – Ασαφές το κίνητρο της δολοφονίας - Ποιο είναι το κίνημα Groyper και ο Νικ Φουέντες που πιστεύει στη λευκή υπεροχή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.