E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Νίκος Κοτζιάς: Η πλειοψηφία του κόσμου καταλαβαίνει ότι λύσαμε ένα πρόβλημα με τα Σκόπια

«Τελείωσε ένα από τα μεγάλα προβλήματα της εξωτερικής μας πολιτικής»

Νίκος Κοτζιάς: Η πλειοψηφία του κόσμου καταλαβαίνει ότι λύσαμε ένα πρόβλημα με τα Σκόπια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/6/2018 | 09:35

«Τελείωσε ένα από τα μεγάλα προβλήματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Ο κόσμος καταλαβαίνει. Εμείς λύνουμε, δεν δημιουργούμε προβλήματα», τόνισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι «η πλειοψηφία του κόσμου καταλαβαίνει ότι λύσαμε ένα πρόβλημα με τα Σκόπια». Μάλιστα ο κ. Κοτζιάς, ανέφερε ότι έχει δημοσκοπήσεις ότι ο περισσότερος κόσμος συμφωνεί μαζί τους. «Εχω δημοσκοπήσεις κι εγώ τρέχουσες. Ηταν στην αρχή μπροστά αυτοί που έχουν αμφιβολίες και τώρα προηγούνται λίγο αυτοί που είναι μαζί μας. Το ποσοστό είναι 47% με 44%», ανέφερε.

«Το όνομα έχει μια παράδοση στην Ελλάδα, είναι πιο σημαντικό σε εμάς από ότι στα άλλα μέρη του κόσμου», σημείωσε.

Υπερασπιζόμενος τη συμφωνία ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «για πρώτη φορά μετά από 120 χρόνια Μακεδονισμού, αναγνωρίζουν και υπογράφουν ότι καμία σχέση δεν έχουν με την αρχαία Μακεδονία» και σχολίασε ότι «έχει μπερδευτεί η ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας, με την γεωγραφία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ομολογούν και αποδέχονται ότι δεν έχουν καμία σχέση με τον αρχαίο πολιτισμό. Θα έπρεπε να μας αναγνωρίσουν την επιτυχία, ότι οι Σκοπιανοί αποδέχονται ότι δεν έχουν σχέση με την αρχαία Μακεδονία», τόνισε.

Εξηγώντας γιατί δεν κάνουμε και στην Ελλάδα δημοψήφισμα, ο Νίκος Κοτζιάς είπε «εμείς δεν αλλάζουμε το σύνταγμά μας, ούτε το όνομα της χώρας μας. Γιατί να κάνουμε εμείς δημοψήφισμα;».

«Η χώρα χρειάζεται φίλους στην περιοχή που θα εξαρτώνται από εμάς οικονομικά. Όποιος έχει αντίληψη ξέρει ότι η χώρα έχει ανάγκη από φίλους στην περιοχή», σημείωσε ο κ. Κοτζιάς, αναφερόμενος στην γενικότερη αστάθεια στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απαντώντας για τη Μακεδονική Ιθαγένεια, είπε «έκανα μια διεθνή συμφωνία που πήρα όνομα Εrga Οmnes χωρίς αλυτρωτισμούς, έπρεπε να πάρουν και αυτοί κάτι».

«Κάποια αγάλματα στα Σκόπια», όπως είπε ο υπουργός, «θα τα κατεβάσουν και άλλα θα μας τα χαρίσουν . Όσα μείνουν θα έχουν ειδικό ταμπελάκι».

«Δεν παίρνουμε εμείς το ρίσκο στη συμφωνία, αλλά τα Σκόπια», τόνισε ο Νίκος Κοτζιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως εξήγησε ο υπουργός Εξωτερικών «η πορεία των Σκοπίων θα ανακοπεί αν δεν εκπληρώσουν αυτοί τις προϋποθέσεις». «Από την Ελληνική Βουλή θα περάσει, εκτίμησε. «Ο Θεοδωράκης μου είπε ότι θα στηρίξει μέχρι τέλους τη συμφωνία», τόνισε ο κ. Κοτζιάς, εκτιμώντας ότι το Ποτάμι θα στηρίξει τη συμφωνία.

«Δεν δώσαμε τίποτα για να πάρουμε ανταλλάγματα, κάναμε την καλύτερη συμφωνία για τη χώρα», τόνισε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο Νίκος Κοτζιάς είπε: «Ο Δημήτρης Καμμένος λέει ψέματα για τα ανταλλάγματα. Η Έλενα Κουντουρά είναι η καλύτερη υπουργός Τουρισμού που έχει περάσει».

Απαντώντας για τις αλλαγές στα βιβλία, ανέφερε: «Υπάρχει φόβος και μιζέρια για το θέμα των βιβλίων. Εμείς δεν έχουμε λόγο να αλλάξουμε κάτι εκτός από διατυπώσεις».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε στον περιφερειακό με 304 χιλιόμετρα και τραβούσε βίντεο για το TikTok!

Χτες

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τον οδηγό και θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες

Νέα ανακοίνωση της ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα ‑ Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια

Χτες

Η ΥΠΑ τονίζει ότι σε όλα τα στάδια της διαχείρισης του περιστατικού «διασφαλίστηκε πλήρως η ασφάλεια των πτήσεων»

Γιώργος Παπαδάκης: Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου για τον θάνατό του

Χτες

Θρήνος για τον αδόκητο χαμό του γνωστού δημοσιογράφου

Ανδραβίδα: Δεν άντεξε την απώλεια του γιου του σε τροχαίο και αυτοκτόνησε

Χτες

Ο 50χρονος δεν άντεξε το βάρος της ανείπωτης απώλειας που κουβαλούσε τους τελευταίους μήνες και αυτοκτόνησε

Πέθανε ο Γιώργος Παπαδάκης

Χτες

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος ύστερα από έμφραγμα

Υπέστη έμφραγμα ο Γιώργος Παπαδάκης

Χτες

Μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Λαϊκό

Αγρότες από όλη την Ελλάδα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις ‑ Σχέδια για 48ωρους αποκλεισμούς δρόμων

Χτες

«Οι δρόμοι δεν είναι δικοί τους, είναι δικοί μας. Τους πληρώνουμε με τη δουλειά και τους φόρους μας» διαμηνύουν

Προβλήματα στο FIR Αθηνών: Ξεκινούν και πάλι οι αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια

Χτες

Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων με μεταθέσεις σε άλλες ημερομηνίες

Απίστευτο: Πόνταρε 30.000 δολάρια στην πτώση του Μαδούρο και έγινε πλούσιος

Χτες

Το «χρυσό» ποντάρισμα για την πτώση του καθεστώς Μαδούρο

Ο «Αϊνστάιν της Wall Street» αποκαλύπτει το μυστικό για να γίνετε πλούσιοι

Χτες

Η συμβουλή του ανθρώπου που ζει τη Wall Street εδώ και 40 χρόνια

ΥΠΑ: Προβλήματα στις επικοινωνίες του FIR Αθηνών ‑ Έχει εκδοθεί NOTAM

Χτες

Για την απόλυτη διατήρηση της ασφάλειας των πτήσεων, προς το παρόν εξυπηρετείται μόνο μέρος των υπερπτήσεων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.