E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Έλληνας αναρχικός μίλησε για την εμπειρία του στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών

Είναι μέλος του Ρουβίκωνα και βρίσκεται στην Συρία

Έλληνας αναρχικός μίλησε για την εμπειρία του στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/6/2018 | 18:22

Έλληνας αναρχικός, μέλος του Ρουβίκωνα, όπως δηλώνει ο ίδιος, βρέθηκε στη Ράκα της Συρίας στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών. «Έχω πάρει μέρος σε 10 επιχειρήσεις στη Ράκα», δηλώνει στην κάμερα για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ «Belkî Sibê (Maybe Tomorrow): A Journey Through War and Revolution» των Alexis Daloumis and the Shadow Crew.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Έχω έρθει ατομικά, όχι με απόφαση της ομάδας, ο Ρουβίκωνας το γνωρίζει με στήριξε, είμαι μέλος του Ρουβικώνα, αλλά δεν έχω έρθει εδώ με απόφαση της ομάδας», σημειώνει στο βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο, χωρίς να είναι ξεκάθαρο πότε ακριβώς έχει καταγραφεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, προηγήθηκε ένας μήνας βασικής εκπαίδευσης στα όπλα προτού αρχίσει να συμμετέχει σε επιχειρήσεις. Πέρασε επτά μήνες στο μέτωπο, πολεμώντας μαζί με το Διεθνές Τάγμα Ελευθερίας (International Freedom Battalion), συμμετέχοντας σε πολλές επιχειρήσεις. «Δυστυχώς σε αυτές τις επιχειρήσεις χάσαμε κάποιους ανθρώπους». Επρόκειτο για εμπειρίες οδυνηρές που του χαράχτηκαν στο μυαλό αλλά «τον πείσμωσαν περισσότερο», όπως τονίζει.

Ελεύθεροι σκοπευτές, νάρκες και ενέδρες είναι μερικοί από τους κινδύνους που αντιμετώπισε στη Ράκα, όπου συμμετείχε σε πάνω από δέκα επιχειρήσεις, από τις οποίος βγήκε ευτυχώς ζωντανός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στο ευρωμπάσκετ (του ’87) υποστηρίζαμε τη Σοβιετική Ένωση, όταν έχασε στενοχωρήθηκα, γιατί μεγάλωσα χωρίς εθνική συνείδηση από την οικογένεια με αποτέλεσμα να υπερισχύει το πολιτικό…», αναφέρει ακόμη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ποτέ στην οικογένεια δεν είχαμε ελληνική σημαία, ποτέ δεν είχαμε αυτό το εθνικό φρόνημα. Μακριά από ανθελληνισμούς και μ….ς. Η λογική τώρα στον ελλαδικό αναρχικό χώρο "αναρχικός ίσον ανθέλληνας/ μισώ την Ελλάδα" το θεωρώ πέρα για πέρα λάθος, καταντάει αστείο».

«Αγαπάω τον τόπο μου, όχι το έθνος με τη λογική του έθνους, αγαπώ τους ανθρώπους που μεγάλωσα, το μέρος που μεγάλωσα».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ενα... τζάκι στο YouTube έβγαλε πάνω από 1 εκατ. δολάρια

Πριν 1 ώρα

Αυτό το βίντεο παίζει στο background και πληρώνει κανονικά

Πούλησε ποτέ η Δανία νησιά της στις ΗΠΑ;

Πριν 1 ώρα

Για να πάμε πίσω στο χρόνο...

Το μυστικό των Δανών: Το μάθημα που τους κάνει τον πιο ευτυχισμένο λαό στον κόσμο!

Χτες

Στη Δανία τα παιδιά μαθαίνουν από το σχολείο πώς να μπαίνουν στη θέση του άλλου – κι αυτό ίσως είναι το πιο δυνατό τους μάθημα ζωής

Θεόφανεια: Η γιορτή των αιρετικών που αποδέχτηκε η Εκκλησία

Χτες

Η ιστορική διαδρομή της εορτής των Θεοφανίων από τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες μέχρι σήμερα

«Το Σινικό Τείχος» της Ουκρανίας

Προχτές

Ένα σοβιετικό απομεινάρι μήκους σχεδόν 3 χιλιομέτρων

Μόνο για γερά στομάχια ‑ Το δωμάτιο‑εφιάλτης ενός εθισμένου gamer στην Κίνα που σόκαρε το διαδίκτυο

Προχτές

Δεν θα το πιστέψετε πώς άφησε το δωμάτιο ξενοδοχείου όπου ζούσε για δύο χρόνια

Το IQ 228 που τρόμαξε τον κόσμο: Ποια είναι η Marilyn Vos Savant, η πιο έξυπνη γυναίκα του κόσμου

Προχτές

Η ιστορία μιας ιδιοφυΐας που έμαθε στον κόσμο να… αλλάζει πόρτες

Το μαθηματικό hack της λοτταρίας που μπορούσε να φέρει περιουσίες – αλλά ένας άντρας το σταμάτησε

Προχτές

Ο στατιστικολόγος που νίκησε το σύστημα αλλά προτίμησε την ηθική από τα εκατομμύρια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.