E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Δημήτρης Μακαλιάς: Το συγκινητικό γράμμα στο γιο του με αφορμή την ημέρα του πατέρα

Τον βλέπουμε να ανοίγεται συναισθηματικά προς το παιδί του

Δημήτρης Μακαλιάς: Το συγκινητικό γράμμα στο γιο του με αφορμή την ημέρα του πατέρα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 20/6/2018 | 08:57

Ο Δημήτρης Μακαλιάς βιώνει την πατρότητα στο έπακρο, γεγονός που φάνηκε και από το κείμενο που έγραψε για το blog all4mama. O ηθοποιός έγραψε ένα συγκινητικό γράμμα απευθυνόμενος στον γιο του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο συγκεκριμένα τον βλέπουμε να ανοίγεται συναισθηματικά προς το παιδί του περιγράφοντας τις πρωτόγνωρες στιγμές που βιώνει.

Δείτε το κείμενό του που ακολουθεί

Πρώτη φορά μπαμπάς. Νέα γιορτή. Χωρίς δώρο ή μια ευχή αυτή τη φορά…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλλά από την άλλη, δε θέλω. Δεν περιμένω να γιορτάσω σήμερα. Γιορτάζω εδώ και καιρό. Από τότε που όλα άλλαξαν σε μια στιγμή αλλά ταυτόχρονα κάναμε ότι δεν άλλαξαν. Που λέγαμε ότι μπορούμε να κάνουμε και πάλι ό,τι κάναμε, και είναι αλήθεια, αλλά δεν κάναμε ό,τι κάναμε και πριν. Γιατί τώρα όλα είναι αλλιώς. Τόσο απλά και απενοχοποιημένα.

Ακούς τόσα κλισέ για το πώς θα νιώθεις, που περιμένεις απλά να έρθει η στιγμή να κοροϊδέψεις όλους αυτούς τους πιο «έμπειρους». Πού σου λένε πως θα βλέπεις τα πάντα αλλιώς. Πως θα τον βλέπεις και θα κλαις. Πως μόλις μιλήσει θα είναι συγκλονιστικό. Ότι η αγκαλιά του θα σε γεμίζει και δε θα θέλεις τίποτα άλλο. Πόσο πρωτόγνωρη ήταν η εμπειρία του τοκετού. Πόσο θα τον σκέφτεσαι ακόμα και όταν δε θα είσαι μαζί του. Και τελικά έχουν όλοι δίκιο.

Σου λένε πώς δε θα ξανακοιμηθείς μέχρι να πάει φαντάρος. Στην εφηβεία θα ταλαιπωρηθείς. Πιο μικρός θα χτυπάει παντού, να καλύψεις τα πάντα. Μη βγαίνει στον ήλιο. Προσοχή μη συγκαεί. Να τρώει καλά και υγιεινά. Όταν θα βγάζει δόντια κάνε την προσευχή σου. Και τελικά έχουν όλοι δίκιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τώρα που τα σκέφτομαι, δεν άλλαξα. Ξαναγεννήθηκα.

Κλάμα και γέλιο μαζί. Δάκρυα χαράς πια, μόνο. Αναρωτιέσαι πώς ήταν οι γονείς σου όταν εσύ ήσουν έτσι. Πόσο τύραννος ήσουν. Και πόσο άγγελοι ήταν αυτοί οι γονείς σου. Παραλληλίζεις. Συγκρίνεις. Θυμάσαι.

Χρόνια πολλά πατέρα. Στο είπα ξανά; Ή είναι η πρώτη φορά; Τις κοροϊδεύουμε αυτές τις γιορτές αλλά ταυτόχρονα τις θέλουμε. Ζητάμε την αγκαλιά. Το άκουσμα. Τη σκέψη. Ένα χαμόγελο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήμουν καλό παιδί; Σε κούρασα; Σε ξενύχτησα πολύ; Ήθελες και εσύ να με πετάξεις από το παράθυρο όταν πείσμωνα; Το ξέρεις ότι η ζωή κάνει κύκλους; Και τούτος θέλει βόλτες με το αυτοκίνητο για να κοιμηθεί. Του αρέσει το νερό και τον ηρεμεί. Με βλέπω και εμένα να τρέχω σαν τρελός μετά τη δουλειά να τον πηγαίνω για τη βουτιά του.

Όλα αλλάζουν. Ο ήλιος, τα χρώματα, ο χρόνος, τα όρια, η υπομονή, η εκδρομή, οι φίλοι, οι επιλογές, οι υποχωρήσεις, το σώμα. Βλέπεις τα πάντα σαν να είναι η πρώτη φορά. Τα ονοματίζεις για να του τα εξηγήσεις και συνειδητοποιείς ξανά το μεγαλείο τους. Το μεγαλείο των μικρών. Και των μεγάλων.

Γιατί κλαίω πιο εύκολα;

Μουσική στο αυτοκίνητο. Εσύ μιλάς, τη γλώσσα σου. Βρίσκεις ενδιαφέρον σε κάθε τι άσχετο. Τα παιχνίδια σου μπορούν να είναι απλά. Όπως μια κατσαρόλα. Μας ψάχνεις.

Εδώ είμαστε αγάπη μου.

Κοιμάσαι πάνω μου. Μοσχομυρίζεις. Ακολουθείς την ανάσα μου. Τον παλμό μου. Τι διάολο συμβαίνει; Τρως. Λαίμαργα φυσικά. Και πίνεις. Δίχως αύριο. Γελάς συνέχεια. Είσαι ευτυχισμένος; Θα μεγαλώσεις σωστά; Μήπως κάνουμε πολλά λάθη; Γιατί δε μιλάς;

Πηγαίνεις παντού. Δεν υπάρχουν όρια. Εκδρομές, ξενοδοχεία, παραστάσεις, παρασκήνια, απάνω στη σκηνή, από κάτω, στα εστιατόρια, στα μπαρ. Δεν έχεις θέμα. Ακόμα. Βοηθάς να είμαστε τέλεια. Μήπως καταλαβαίνεις τι λέμε;

Σε βλέπω με τη μαμά που κοιμάστε και κλαίω. Το ίδιο και όταν με κοιτάς στα μάτια. Κι όταν είδες την Κεφαλονιά για πρώτη φορά. Κι όταν…

Κουτουλάω από τη νύστα. Ο ύπνος δε θα είναι ποτέ ξανά αρκετός. Ε και; Έξω βροντάει. Πάω να το γράψω χειρόγραφα όλο αυτό. Με στυλό. Στο συρτάρι θα το αφήσω να το βρεις σε κάποια χρόνια. Κι εγώ σήμερα γιορτάζω. Θα σου δώσω ένα παραπάνω φιλί. Το αξίζω. Να πας και στον παππού. Κι αυτός γιορτάζει.

Σε αγαπάω τόσο πολύ!

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ουρές έξω από το Καλλιμάρμαρο πριν καν ανοίξουν οι πύλες για τη συναυλία της Αννας Βίσση

Σήμερα

Η ώρα έναρξης της συναυλίας είναι στις 21:00 - Χιλιάδες θεατές αναμένεται να κατακλύσουν σήμερα και αύριο το στάδιο

Ξέσπασε ο Νίκος Μάνεσης: «Δεν μπλέκω με διάφορα σούργελα της τηλεόρασης»

Σήμερα

Ξέσπασε ο Νίκος Μάνεσης: «Δεν μπλέκω με διάφορα σούργελα της τηλεόρασης»

Επικό σκηνικό στην παράσταση του Τσουβέλα στη Στυλίδα

Σήμερα

Εμφανίστηκε πίσω του παπάς και του τραγούδησε το σάουντρακ του «Ιησού από τη Ναζαρέτ»

Η Λίλι Κόλινς προκάλεσε ανησυχία με την πολύ λεπτή μέση της σε νέα εμφάνισή της

Σήμερα

«Ήταν πάντα τόσο αδύνατη;» γράφουν στα social media

Η ανάρτηση του Σενγκούν με τον Κεμάλ μετά την πρόκριση κόντρα στην Ελλάδα και το σχόλιο για το αν «έχει καλό καιρό στη θάλασσα»

Σήμερα

Αρκετές αντιδράσεις έχουν φέρει οι αναρτήσεις του αστεριού της εθνικής Τουρκίας μετά την νίκη τους απέναντι στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα

Ξέσπασε ο Κούλλης Νικολάου για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ: «Σε σκότωσε ένας μηχανισμός, θα ζεις όμως πάντα»

Χτες

Ο πρωταγωνιστής της «Γης της ελιάς» δημοσίευσε ένα οργισμένο μήνυμα στο Instagram

«Χιτσκοκικός εφιάλτης»: Οι δημοτικές αρχές της Ρώμης απαγόρευσαν σε γυναίκα να… ταΐζει τα περιστέρια

Χτες

Η απαγόρευση έρχεται μετά από πολλαπλές καταγγελίες από κατοίκους πολυκατοικίας για φτερά και περιττώματα από τα περιστέρια

Γιώργος Μαζωνάκης: Ανέβασε το πρώτο του TikTok του για τη νοσηλεία στο Δρομοκαΐτειο

Χτες

«Παραμονή της Παναγιάς. 2025, καλοκαίρι. Δρομοκαΐτειο. Ακούσια νοσηλεία», ανέφερε στο πρώτο του βίντεο στο TikTok ο Γιώργος Μαζωνάκης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 20
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.