E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η Έκθεση Συμμόρφωσης της Κομισιόν που επιβεβαιώνει περικοπές συντάξεων και αφορολόγητου

Δόθηκε στην δημοσιότητα

Η Έκθεση Συμμόρφωσης της Κομισιόν που επιβεβαιώνει περικοπές συντάξεων και αφορολόγητου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 20/6/2018 | 20:43

Mία ημέρα πριν από το Eurogroup δόθηκε το Κείμενο Συμμόρφωσης από την Κομισιόν στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται πως οι προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος έχουν ολοκληρωθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όλα τα προαπαιτούμενα έχουν ολοκληρωθεί. Το πρόγραμμα του ESM είναι στη σωστή τροχιά (on track) κάτι που ανοίγει τον δρόμο για την τελική εκταμίευση προς την Ελλάδα ενός ποσού το οποίο θα καλύψει τις δανειακές ανάγκες της χώρας. Το ποσό αυτό θα πρέπει να είναι προσαυξημένο κατά ένα κεφάλαιο το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για να χτιστεί το cash buffer» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο.

Πέραν από τους κινδύνους δε επισημαίνεται η δέσμευση των ελληνικών αρχών στην υλοποίηση των δημοσιονομικών πολιτικών ενώ αναφέρεται ακόμη πως οι ελληνικές αρχές έλαβαν μια σειρά μέτρων για την ολοκλήρωση των προηγούμενων ενεργειών που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο της συμφωνίας που απαιτείται για την εκταμίευση της τέταρτης δόσης του προγράμματος ΕSM. Ειδικότερα, το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε νομοθετικές πράξεις για την υλοποίηση μέρους των δράσεων που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του μνημoνίου

Αναφέρεται ακόμη ότι μεσω εποπτείας θα διασφαλιστεί η ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι, στην συνεδρίαση του EWG που θα γίνει το πρωί της Πέμπτης αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως και να περάσει η σκυτάλη στο Eurogroup που είναι προγραμματισμένο για τις 4 το απόγευμα, σχετικά με την απόφαση εκταμίευσης της τελευταίας δόσης από τη 3η δανειακή σύμβαση.

Σύμφωνα με τους συντάκτες του κειμένου, υπάρχουν πλέον όλες οι προϋποθέσεις για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, ενώ σε άλλο σημείο του κειμένου γίνεται αναφορά στην «αυξημένη εποπτεία» προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση και η ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί.

Tο πρόγραμμα του ESM είναι σε τροχιά ανοίγοντας το δρόμο για την τελευταία εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα ποσού απαιτούμενου να καλύψει τις ανάγκες εξυπηρέτησης καθώς και ποσού για το χτίσιμο του μαξιλαριού διαθεσίμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Κείμενο Συμμόρφωσης εδώ

Να σημειωθεί πως νωρίτερα όπως μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων η ομοσπονδιακή γερμανική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπολογίζουν σε ολοκλήρωση της βοήθειας προς την Ελλάδα το ερχόμενο καλοκαίρι.

«Είναι καιρός η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της», δήλωσε ο Επίτροπος της Ε.Ε. για δημοσιονομικά θέματα Πιερ Μοσκοβισί, από τις Βρυξέλλες. Αλλά και ο ομοσπονδιακός Υπ. Οικ. Ολαφ Σολτς ελπίζει - όπως δήλωσε εκπρόσωπός του, να έχει το «πρόγραμμα προσαρμογής» αίσιο τέλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Σολτς και οι υπόλοιποι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης σκοπεύουν την Πέμπτη να αποφασίσουν για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης από το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα που «τρέχει» από το 2015. Το πρόγραμμα εκπνέει στα μέσα Αυγούστου. Έπειτα η χώρα θα χρηματοδοτείται και πάλι από τις κεφαλαιαγορές. Εσχάτως γίνεται συζήτηση για το ύψος της τελευταίας δόσης και για πιθανές περαιτέρω ελαφρύνσεις του χρέους.

Ο Moσκοβισί δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις της κι ότι εφάρμοσε εντός τριών ετών 450 μεταρρυθμιστικά βήματα. Τώρα, όπως είπε, εξαρτάται από τους εταίρους της ευρωζώνης να συμφωνήσουν στον κατάλληλο συμβιβασμό. Εκτός από μία «ουσιαστικά τελευταία εκταμίευση» χρειάζεται και μία «αξιόπιστη δέσμη προκαταρκτικών μέτρων, ώστε να ελαφρυνθεί αισθητά το βάρος του χρέους της Ελλάδας», δήλωσε ο Moσκοβισί.

Όπως επίσης είπε, κανείς δεν πρέπει να χάσει χρήματα, ενώ αναφέρθηκε στη δυνατότητα να επιμηκυνθούν οι προθεσμίες αποπληρωμής των υπαρχόντων δανείων ή να αναληφθούν ακριβά παλαιά χρέη.

Σύμφωνα με στοιχεία του Moσκοβισί, η Ελλάδα έχει λάβει από τότε που ξεκίνησε η δημοσιονομική κρίση, οικονομική βοήθεια ύψους 273,7 δισ. ευρώ. Εξ αυτών οι εταίροι της Ελλάδας στην ευρωζώνη διέθεσαν 241,3 δισ ευρώ. «Σ’ όλους εκείνους που θεωρούν ότι επρόκειτο για προγράμματα λιτότητας χωρίς αντάλλαγμα, αυτοί οι αριθμοί θα τους επαναφέρουν στην πραγματικότητα», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Χτες

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Χτες

Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Χτες

Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Χτες

Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Χτες

Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Χτες

Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Χτες

Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2‑0 σετ από τον Ουμπέρ

Χτες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 6-4, 7-5 από τον Ούγκο Ουμπέρ

Αίγιο: «Δεν ήταν κανείς μπροστά μου όταν πυροβόλησα», λέει ο 46χρονος που τραυμάτισε τους ανήλικους

Χτες

Ο 46χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται από ένταση στα δικαστήρια

Κηφισιά: Αναβλήθηκε για την Τετάρτη η δίκη του γνωστού μάνατζερ ‑ «Φοβήθηκα μήπως είναι κακοποιοί»

Χτες

Ο 72χρονος ζήτησε αναβολή για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του και να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορό του που απουσίαζε σήμερα από το δικαστήριο

Ίλιον: Κάλεσαν διασώστη σε κέντρο διασκέδασης και αυτός πήρε το μικρόφωνο και τραγουδούσε!

Χτες

Αδιανόητο περιστατικό στο Ίλιον ενώ έχει διαταχθεί ΕΔΕ από το ΕΚΑΒ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.