E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τα ανοιχτά θέματα με Αλβανία στο προσκήνιο μετά τη συμφωνία για τη «Βόρεια Μακεδονία»

Σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις για υπογραφή συμφωνίας

Τα ανοιχτά θέματα με Αλβανία στο προσκήνιο μετά τη συμφωνία για τη «Βόρεια Μακεδονία»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 23/6/2018 | 12:23

Πληθαίνουν οι πληροφορίες πως Ελλάδα και Αλβανία οδεύουν προς μία συμφωνία διευθέτησης των διμερών διαφορών τους, εντός των επόμενων ημερών. Από την Υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα, διαψεύδεται κατηγορηματικά ότι στις εκκρεμότητες εμπεριέχεται οποιαδήποτε αναφορά στις αλβανικές αιτιάσεις περί «Τσάμηδων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εκκρεμότητες συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Αλβανίας Νίκος Κοτζιάς και Ντιτμίρ Μπουσάτι στο περιθώριο της τρίτης διάσκεψης για τη σταθερότητα και την ασφάλεια, στη Ρόδο. 

Εφόσον υπάρξει συμφωνία, τότε οι δύο πρωθυπουργοί Αλέξης Τσίπρας και Εντι Ράμα θα την ανακοινώσουν και θα την επικυρώσουν από κοινού. Ο Ράμα πάντως συναντά σφοδρές αντιδράσεις στο εσωτερικό από τον Πρόεδρο της χώρας Ιλίρ Μέτα και τον αλβανικό Τύπο.

Σε ερώτηση του ΑΠΕ για τα αποτελέσματα των επιμέρους διμερών υποθέσεων στο περιθώριο της Διάσκεψης, ο υπουργός Εξωτερικών απάντησε πως, αντιθέτως με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, η συνάντησή του με τον Αλβανό ομόλογό του, Ντίτμαρ Μπουσάτι, περιστράφηκε στους τρόπους, με τους ο οποίους η Ελλάδα δύναται να προωθήσει στην ΕΕ θέματα που αφορούν την Αλβανία. Όπως αποσαφήνισε, υπάρχουν χώρες στην Ευρώπη, οι οποίες, αντίθετα με όσα αφήνονται να εννοηθούν, αντιτάσσονται στην έναρξη των διαπραγματεύσεων για ένταξη της γείτονος, αλλά και της πΓΔΜ, στην ΕΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μας απασχόλησε περισσότερο πώς θα στηρίξουμε τις αλβανικές θέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι υπάρχουν σειρά αντιρρήσεων από ορισμένα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να ανοίξει η διαπραγμάτευση με τη Βόρειο Μακεδονία και με την Αλβανία» είπε ο Νίκος Κοτζιάς.

«Αυτό αποτελεί απόδειξη το πόσο έξω πέφτουν αυτοί οι κακοπροαίρετοι σχολιαστές και ημιγνώστες, και ευτυχώς είναι ολίγοι, που πιστεύουν ότι έγινε κάποια ανταλλαγή ανάμεσα στα οικονομικά μας και στα θέματα διεθνούς πολιτικής. Αυτό μάλλον δείχνει άγνοια του τι συμβαίνει, γιατί, θα ξέρατε, υπάρχει μία επιστολή Δανίας, Λουξεμβούργου, Γαλλίας, Γερμανίας και Ολλανδίας, που λένε πως υπάρχει πρόβλημα για την ένταξη αυτών των κρατών στην ΕΕ και ορισμένες από αυτές έχουν πρόβλημα και για το ΝΑΤΟ. Συνεπώς, χώρες που δεν έχουν καμία διάθεση να ξεκινήσουν τη διαπραγμάτευση δεν είναι διατεθειμένες να μας κάνουν χατίρια για τη στήριξη στην οικονομική μας πορεία» υπογράμμισε ο κ. Κοτζιάς.

«Πριν πάω διακοπές θα έχω λύσει τα θέματα που είναι σε εκκρεμότητα με την Αλβανία» είχε πριν πριν λίγες μέρες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Βρισκόμαστε σε διαδικασία επίλυσης των ζητημάτων που εκκρεμούν εδώ και δεκαετίες με την Αλβανία» σημείωσε ο κ. Κοτζιάς για να προσθέσει χαριτολογώντας «πριν πάω για διακοπές θα τα έχω τελειώσει. Αλλιώς δεν έχει διακοπές».

«Λύσαμε το πρόβλημα με τους βόρειους γείτονες που υπάρχει εδώ και 25 χρόνια» είπε ο κ. Κοτζιάς σημειώνοντας στη συνέχεια ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν λυθεί και τα ζητήματα που είναι σε εκκρεμότητα με την Αλβανία.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Χτες

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Χτες

Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Χτες

Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Χτες

Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Χτες

Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Χτες

Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Χτες

Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2‑0 σετ από τον Ουμπέρ

Χτες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 6-4, 7-5 από τον Ούγκο Ουμπέρ

Αίγιο: «Δεν ήταν κανείς μπροστά μου όταν πυροβόλησα», λέει ο 46χρονος που τραυμάτισε τους ανήλικους

Χτες

Ο 46χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται από ένταση στα δικαστήρια

Κηφισιά: Αναβλήθηκε για την Τετάρτη η δίκη του γνωστού μάνατζερ ‑ «Φοβήθηκα μήπως είναι κακοποιοί»

Χτες

Ο 72χρονος ζήτησε αναβολή για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του και να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορό του που απουσίαζε σήμερα από το δικαστήριο

Ίλιον: Κάλεσαν διασώστη σε κέντρο διασκέδασης και αυτός πήρε το μικρόφωνο και τραγουδούσε!

Χτες

Αδιανόητο περιστατικό στο Ίλιον ενώ έχει διαταχθεί ΕΔΕ από το ΕΚΑΒ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.