E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο Alborosie επιστρέφει στην Αθήνα!

Ο Ιταλός Πρέσβης της Reggae έρχεται τον Ιούλιο στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Ο Alborosie επιστρέφει στην Αθήνα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/6/2018 | 15:25

*Η ανακοίνωση της διοργανώτριας εταιρίας έχει ως εξής: Η αποψινή εμφάνιση του Alborosie αναβάλλεται λόγω εθνικού πένθους μετά τις χθεσινές καταστροφικές φωτιές. Αυτή τη στιγμή η σκέψη όλων μας βρίσκεται στους συνανθρώπους μας που έχασαν τους δικούς τους και τα σπίτια τους. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί σε νέα ημερομηνία που θα ανακοινωθεί άμεσα, με τα εισιτήρια που έχουν πωληθεί να ισχύουν κανονικά και στη νέα μέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

O Alborosie, ο Ιταλός Πρέσβης της Reggae, επιστρέφει στην Αθήνα! Εδώ και χρόνια κάτοικος του Kingston της Jamaica και, πλέον, ένας από τους διασημότερους εκπροσώπους της συγκεκριμένης μουσικής σκηνής, ο Alberto D'Ascola (όπως είναι το πραγματικό του όνομα) θα βρεθεί κοντά μας, μαζί με την πολυμελή μπάντα του, για μία μοναδική συναυλία, την Τρίτη 24 Ιουλίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Ο σπουδαίος αυτός καλλιτέχνης θα μας επισκεφτεί λίγο μετά από την κυκλοφορία του 6ου studio album της καριέρας του, "Alborosie Meets The Wailers United: Unbreakable", στην ηχογράφηση του οποίου έχει συνεργαστεί με την... dream team της reggae σκηνής, ξεκινώντας από τα βασικότερα μέλη των θρυλικών Wailers του Bob Marley, καθώς και με μια σειρά εξαιρετικών τραγουδιστών, όπως οι Chronixx, Jah Cure, Beres Hammond και J Boog.

Η προπώληση ξεκινάει στα 20 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί προς 22 ευρώ. Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 25 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διάθεση:

Online / www.fuzzclub.gr/event/alborosie/ και www.viva.gr / τηλεφωνικά στο 11876

Φυσικά σημεία / στα καταστήματα Reload, Seven Spots, Media Markt, Ευριπίδης, στον πολυχώρο Yoleni's (Σόλωνος 9, καθημερινά 8:00-00:00, Σάββατο 9:00-00:00, Κυριακή 10:00-20:00), στο Viva Kiosk Συντάγματος (Πλ. Συντάγματος 4, καθημερινά 9:00-21:00) και στο Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στον χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Alborosie opening act (tba)

Τρίτη 24 Ιουλίου, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι, Στ. Μετρό "Κεραμεικός". Τηλ: 213 0109300

Γεννημένος στην Σικελία από Αλβανικής καταγωγής γονείς, πριν 40 χρόνια, ο Alberto D'Ascola έδειξε από νωρίς την κλίση του στη μουσική. Πλέον, διαθέτει εξαιρετικές ικανότητες σε πολλά διαφορετικά όργανα, όπως στην κιθάρα, το μπάσο, τα drums, τα πλήκτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξεκίνησε την περιπετειώδη πορεία του το 1993, σε ηλικία μόλις 15 ετών, με το ιταλικό συγκρότημα Reggae National Tickets, στην πόλη του Bergamo. Το 2001, αποφάσισε να ακολουθήσει σόλο καριέρα και μετακόμισε στο Kingston της Jamaica, θέλοντας να βρίσκεται κοντά στις ρίζες της Reggae μουσικής και να γνωρίσει βαθύτερα την Rastafari κουλτούρα. Τα πρώτα χρόνια δεν ήταν εύκολα, αλλά καθώς περνούσε ο καιρός γινόταν όλο και πιο αποδεκτός από τους ντόπιους μουσικούς.

Αρχικά, δούλεψε ως μηχανικός ήχου και παραγωγός, συνεργαζόμενος με καλλιτέχνες όπως ο Ky-Mani Marley (γιος του Bob Marley) και o Gentleman, και το 2008 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο album του, "Soul Pirate", που πλέον θεωρείται σημείο αναφοράς για τη συγκεκριμένη σκηνή.

 Έκτοτε, έχει κυκλοφορήσει αρκετά albums και remixes - με γνωστότερα τα "Escape From Babylon" (2009), "2 Times Revolution" (2011), "Sound The System" (2013), "Freedom & Fyah" (2016) - σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία με hits όπως τα "Rastafari Anthem", "Call Up Jah", "Kingston Town".

Το 2011, σε μία σπάνια περίσταση, τιμήθηκε με το Βραβείο M.O.B.O. (Music Of Black Origin) ως το Καλύτερο Reggae Act της Χρονιάς, γεγονός που τον εδραίωσε ως έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους μιας μουσικής που, εδώ και χρόνια, έχει πάψει να περιορίζεται από την φυλή, το χρώμα του δέρματος και την εθνικότητα.

Όπως προαναφέραμε, τον Ιούνιο του 2018, λίγες εβδομάδες πριν εμφανιστεί στην Αθήνα, ο Alborosie θα κυκλοφορήσει το νέο, 6ο κατά σειρά, επίσημο studio album του, με τίτλο "Unbreakable", στο οποίο συμμετέχει η αφρόκρεμα της reggae σκηνής, με προεξάρχοντες τους Aston "Family Man" Barrett, Tyrone Downie και Junior Marvin, τρεις κορυφαίους μουσικούς από τους μοναδικούς Wailers (που πλέον ονομάζονται Wailers United) του θρυλικού Bob Marley. Οι φίλοι της reggae ας ετοιμαστούν για μία απολαυστική εμπειρία!

 "Μετά από δύο ώρες, ισάριθμα encores και πολλαπλές ευχαριστίες, ο Alborosie αποχώρησε από τη σκηνή αφήνοντας όλους εμάς στο κοινό σε ένα ανεπανάληπτο high και να ικετεύουμε για περισσότερο. Πραγματικά, το μουσικό ταλέντο και η σκηνική του παρουσία είναι ασύγκριτα σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον reggae καλλιτέχνη σήμερα. Είναι ένας καλλιτέχνης που δεν πρέπει να χάσεις, ακόμα κι αν δεν είσαι ο φανατικότερος φίλος της συγκεκριμένης μουσικής." / Redbrick.me

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Akylas: Κυκλοφόρησε το video clip για το νέο τραγούδι του με τίτλο «Parto»

Σήμερα

O Akylas εμφανίζεται δίπλα σε μια ηλικιωμένη γυναίκα, με τους δυο τους να δημιουργούν έναν δικό τους ξεχωριστό κόσμο.

Iron Maiden: Δεκάδες χιλιάδες θεατές αποθέωσαν το θρυλικό βρετανικό συγκρότημα

Προχτές

Η βραδιά εντάσσεται στην πολυαναμενόμενη επετειακή περιοδεία Run For Your Lives World Tour 2026, που τιμά τα 50 χρόνια της ιστορικής τους πορείας στη μουσική

Δεν είναι απλά μια ακόμα συναυλία: Ο Chris Isaak φέρνει το πιο αισθησιακό live του καλοκαιριού

Πριν 3 μέρες

Ο Chris Isaak επιστρέφει με τις διαχρονικές επιτυχίες του και μια live εμφάνιση που υπόσχεται κινηματογραφική ατμόσφαιρα και μεγάλες συγκινήσεις

Spotify: Θα δίνει εισιτήρια συναυλιών ‑ Η νέα λειτουργία που ετοιμάζει η πλατφόρμα

Πριν 4 μέρες

Η εταιρεία παρουσίασε επίσης νέες λειτουργίες ΑΙ που θα επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργούν και να επεξεργάζονται δικά τους μουσικά κομμάτια

Οι Iron Maiden «πρόδωσαν» το μεγάλο comeback στο ΟΑΚΑ – Το τραγούδι που περιμένουν οι fans εδώ και 38 χρόνια

Πριν 4 μέρες

Ένα μικρό στοιχείο σε νέο βίντεο του συγκροτήματος άναψε φωτιές στους οπαδούς πριν από τη μεγάλη συναυλία στην Ελλάδα

Γιατί τα Minions είναι όλα αρσενικά; Η απάντηση που δεν περιμέναμε

Πριν 5 μέρες

Η αποστομωτική ατάκα του δημιουργού

Αυτή είναι η πιο ακραία ταινία των Καννών ‑ Και δεν είναι για όλους

Πριν 1 εβδομάδα

Το queer slasher που έκανε άλλους να χειροκροτούν όρθιοι και άλλους να φεύγουν από την αίθουσα πριν ανάψουν τα φώτα

Τι σημαίνει το «Bangaranga» που κέρδισε τη Eurovision; Η απάντηση θα σας εκπλήξει

Πριν 1 εβδομάδα

Η νικήτρια λέξη της Eurovision 2026 κρύβει μια ενδιαφέρουσα ιστορία καταγωγής και συμβολισμού που λίγοι γνώριζαν

Τι κρύβεται πίσω από το νέο λογότυπο «ντισκομπάλα» του Spotify;

Πριν 1 εβδομάδα

Μια μεγάλη αλλαγή περίμενε τους χρήστες

7 τραγούδια και οι αληθινές ιστορίες που τα δημιούργησαν

Πριν 1 εβδομάδα

Οι ιστορίες πίσω από τα τραγούδια που τα κάνουν ακόμα πιο όμορφα

Eurovision 2026: Τι θα συμβεί αν η Αυστραλία κερδίσει τον διαγωνισμό;

Πριν 1 εβδομάδα

Η εκτόξευση της Ντέλτα Γκούντρεμ στα στοιχήματα προκαλεί το μεγάλο ερώτημα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.