E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Δείτε πότε και πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/6/2018 | 08:30

Νέο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη από τη Δευτέρα, αναμένεται να ταλαιπωρήσει τους κατοίκους όλης της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κακοκαιρία, τα κύρια χαρακτηριστικά της οποίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους, θα διαρκέσει έως την Πέμπτη.

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα περιμένει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τις επόμενες μέρες. Το νέο έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ έχει μια σημαντική διαφορά σε σχέση με αυτό που είχε εκδώσει πριν λίγες μέρες.

Η προειδοποίηση από την ΕΜΥ είναι κόκκινου χρώματος, ενώ έχει τίτλο: «Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους ενδέχεται να έχουν αρκετά έντονο χαρακτήρα και θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους. Περισσότερο θα επηρεαστούν τα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας (με έμφαση στην Κεντρική, Ανατολική και Βόρεια Ελλάδα), το Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο και οι Σποράδες. Τονίζεται ότι σε αρκετές περιοχές αναμένεται να πέσουν μεγάλες ποσότητες νερού, ικανές να προκαλέσουν προβλήματα, σύμφωνα με την υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Σήμερα η κακοκαιρία θα ενισχυθεί δίνοντας κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο και σταδιακά στη Βόρεια Ελλάδα, στην Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο και στις Κυκλάδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε ολόκληρη τη χώρα και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία, όπου δε θα ξεπεράσει τους 21-23 βαθμούς Κελσίου. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από έντονα καιρικά φαινόμενα συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, καθώς επίσης ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης.

Την Τέταρτη βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Κατά διαστήματα θα επηρεάζονται τα νησιά του Ιονίου και πιθανόν οι Κυκλάδες με την Κρήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Πέμπτη, την τελευταία, δηλαδή, ημέρα της κακοκαιρίας, θα επηρεαστούν η Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος, τα νησιά του Ιονίου και πιθανόν πρόσκαιρα η Θεσσαλία.

Ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει στο facebook ότι: «Μια άκρως φθινοπωρινή κακοκαιρία βρίσκεται προ των πυλών της χώρας μας, μια εξαιρετικά αξιόλογη μεταβολή του καιρού για την εποχή, η οποία μπορεί να προκαλέσει διαφόρων ειδών προβλήματα. Η κακοκαιρία θα διαρκέσει κατά τόπους έως και την Πέμπτη, ενώ τα κύρια χαρακτηριστικά της θα είναι οι γενικευμένες βροχοπτώσεις, οι ισχυρές καταιγίδες και πιθανότατα οι τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Τα φαινόμενα κατά τόπους θα έχουν και ένταση αλλά και διάρκεια και πολύ φοβάμαι ότι θα υπάρξουν προβλήματα σε τοπικό επίπεδο λόγω των πλημμυρών που ενδεχομένως να λάβουν χώρα. Τα φαινόμενα των ισχυρών βροχοπτώσεων κατά περιόδους θα αποκτούν γενικευμένο χαρακτήρα σε διάφορα διαμερίσματα της χώρας, με αποτέλεσμα οι επόμενες ημέρες να θυμίζουν καθαρό φθινόπωρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την Τρίτη και στη συνέχεια η κακοκαιρία θα αποκτήσει σχεδόν γενικευμένο χαρακτήρα με πτώση της θερμοκρασίας για τις περισσότερες περιοχές της χώρας αλλά και βροχές που κατά τόπους ενδέχεται να είναι πολύ ισχυρές. Η θερμοκρασία σε αρκετές κυρίως ηπειρωτικές περιοχές της χώρας θα σημειώσει πτώση ακόμη και 7-8 βαθμούς κελσίου σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες ενώ οι άνεμοι φαίνεται ότι δεν θα προβληματίσουν, με εξαίρεση μόνο το βόρειο Αιγαίο όπου την Τρίτη θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 6-7 και τοπικά ακόμη και 8 μποφόρ.

Καταιγίδες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Προφανώς και δεν θα μπορούσαν να μην επηρεαστούν η Αθήνα και η Θεσσαλονίκης από τις βροχές και τις καταιγίδες μιας και η συγκεκριμένη μεταβολή του καιρού θα επηρεάσει σχεδόν τις περισσότερες περιοχές του Ιονίου και της ηπειρωτικής Ελλάδας. Έτσι λοιπόν, από την Τρίτη και στη συνέχεια περιμένουμε κατά περιόδους άστατο καιρό και στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

Χωρίς να αποκλείεται να υπάρξουν πλημμυρικά φαινόμενα και σε άλλα διαμερίσματα της χώρας, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε τμήματα της Θεσσαλίας αλλά και της κεντρικής Μακεδονίας, διότι σε αυτές τις περιοχές τα προγνωστικά μοντέλα "προβλέπουν" το περισσότερο νερό».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Δόθηκε παράταση – Ποια είναι η νέα καταληκτική ημερομηνία

Χτες

Η ΑΑΔΕ έδωσε επιπλέον χρόνο μετά τα αιτήματα των φορέων. Έχουν ήδη υποβληθεί σχεδόν 6,2 εκατ. δηλώσεις φυσικών προσώπων και 300.000 δηλώσεις επιχειρήσεων

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: «Το απορριμματοφόρο μας πέταξε μακριά, το παιδί μου το πάτησε», λέει ο πατέρας της 15χρονης

Χτες

Στο πένθος βυθίστηκε ο ΠΑΟΚ μετά τον θάνατο 15χρονης αθλήτριας της δεύτερης ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών

Αρτέμιδα: Σε πολυκατοικία ‑ «φάντασμα» το τελευταίο ραντεβού της Γιου Τινγκ που δεν έγινε ποτέ

Χτες

Τα ίχνη της 50χρονης αγοούνται από τις 20 Μαΐου όταν και ξεαφανίστηκε μυστηριωδώς

Σοκ στη Βρετανία: Πρώην υπουργός των Συντηρητικών βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της με τραύμα στο κεφάλι, πιθανή δολοφονία ερευνούν οι Αρχές

Χτες

Οι αστυνομικοί εντόπισαν την 78χρονη πρώην υπουργό Φυλακών με «σοβαρά τραύματα», αφού πλήρωμα ασθενοφόρου ειδοποίησε τις Αρχές και τις κάλεσε στην κατοικία της στο Χέιτορ, στην περιοχή του Ντάρτμουρ, λίγο πριν από το μεσημέρι της Πέμπτης

Ανησυχία προκαλεί το σύστημα δημιουργίας εικόνων με ΑΙ του Instagram

Χτες

Ιδιαίτερα προσεκτικοί οφείλουν να είναι οι χρήστες που διαθέτουν δημόσιο λογαριασμό

Σοκαριστική αποκάλυψη από τη δικηγόρο της μητέρας του 20χρονου στο Αργος: «Θα μείνει φυτό ή θα είναι κλινικά νεκρός ο 20χρονος»

Χτες

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 20χρονου που πυροβολήθηκε μετά από καταδίωξη στο Αργος

Με εκρηκτικά και drones σχεδίαζαν να δολοφονήσουν Τραμπ και Βανς στον Λευκό Οίκο: Συνωμοσία 8 ατόμων εξάρθρωσε το FBI

Χτες

Το τρομοκρατικό σχέδιο θα υλοποιούνταν στην εκδήλωση UFC στην αυλή του Λευκού Οίκου τον περασμένο μήνα - Στόχοι ήταν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και οι Νετανιάχου, Μασκ - Από 19 ως 32 ετών οι οκτώ συνεργοί που έχουν συλληφθεί

Συνελήφθη 21χρονη για εμπρησμό από πρόθεση στον Μαραθώνα

Χτες

Η νεαρή φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά με τη χρήση γυμνής φλόγας, δημιουργώντας τέσσερις διαφορετικές εστίες σε ξηρά χόρτα και θαμνώδη βλάστηση

Χάος στην Ινδία από τα εξαγριωμένα πλήθη που διαδηλώνουν μετά το βιασμό και τη δολοφονία 11χρονου κοριτσιού

Χτες

Τέσσερις άνδρες που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία απαγχονίστηκαν.

Παίκτρια του ΠΑΟΚ η 15χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, η μηχανή που επέβαινε με τον πατέρα της συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο

Χτες

Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε την ανήλικη και μεταξύ άλλων έκανε γνωστό πως ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της Αννας-Μαρίας ακυρώνεται ο αυριανός φιλικός αγώνας της ομάδας στη Βουλγαρία

Ξεσπά η υπάλληλος της Marfin που βγήκε στο μπαλκόνι να σωθεί: Μακάρι να είναι οι πραγματικοί δράστες

Χτες

«Για τους τρεις ανθρώπους που δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα για να τους σώσουμε»

Δείτε βίντεο: Έπεσαν βράχοι στην παραλία Μύρτος της Κεφαλονιάς

Χτες

Στο σημείο υπάρχει ειδικό σήμα επικινδυνότητας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.