E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Οι τρεις φόροι που έρχονται μέχρι τον Ιανουάριο του 2019

Ο εφιάλτης στο δρόμο με τους φόρους επιστρέφει για εκατομμύρια νοικοκυριά

Οι τρεις φόροι που έρχονται μέχρι τον Ιανουάριο του 2019
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 28/6/2018 | 08:29

Ο εφιάλτης στο δρόμο με τους φόρους επιστρέφει για εκατομμύρια νοικοκυριά. Από τον επόμενο μήνα και μέχρι τον Ιανουάριο του 2019 δεν θα προλαβαίνουν να παίρνουν ανάσα. Τα ραβασάκια για την πληρωμή φόρων και τελών θα έρχονται το ένα μετά το άλλο. Κάθε μήνα θα είναι με το χέρι στην τσέπη καθώς θα θα πρέπει να πληρώνουν δυο ή και τρεις φορολογαριασμούς πέραν των υποχρεώσεων του παρελθόντος όπως τις μηνιαίες δόσεις για ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τους επόμενους μήνες οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν φόρους που αγγίζουν τα 8 δισ. ευρώ για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2017, τα ακίνητά τους και τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Η αρχή γίνεται από το επόμενο μήνα όπου μέχρι τις 31 Ιουλίου θα πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος που θα προκύψει από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.

Ηδη, πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι, οι οποίοι έχουν υποβάλει τη δήλωση τους πήραν την πρώτη κρυάδα. Ο φόρος που καλούνται να πληρώσουν για τα εισοδήματα του 2017 αγγίζει συνολικά τα 1,4 δισ. ευρώ, με τον μέσο φόρο να φθάνει τα 920 ευρώ. Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι σχεδόν 4 στους 10 φορολογούμενους πληρώνουν πρόσθετο φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησαν πέρυσι ενώ όσο τρέχει η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων θα αυξάνεται ο αριθμός των φορολογούμενων με χρεωστικό σημείωμα αλλά και το ποσό του μέσου φόρου που θα σύντομα θα βρεθεί πάνω από τα 1.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τους επόμενους μήνες οι φορολογούμενοι αποκτούν στενές σχέσεις με την Εφορία καθώς θα είναι υποχρεωμένοι να εξοφλήσουν:
Τα εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος: Περισσότεροι από 3 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν συνολικά φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησαν πέρυσι που θα υπερβεί τα 3,5 δισ. ευρώ. Στα εκκαθαριστικά των φορολογικών δηλώσεων ενσωματώνονται μέχρι και πέντε διαφορετικοί φόροι: φόρος εισοδήματος, φόρος πολυτελούς διαβίωσης, τέλος επιτηδεύματος, ειδική εισφορά αλληλεγγύης και προκαταβολή φόρου. Ο φόρος θα πρέπει να πληρωθεί σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις. Η πρώτη μέχρι τις 31 Ιουλίου, η δεύτερη μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου και η Τρίτη έως τις 30 Νοεμβρίου.

Το λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ: Το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η καταβολή του ΕΝΦΙΑ. Περισσότεροι από 6,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν συνολικά 3,1 δισ. ευρώ. Ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί σε πέντε ίσες μηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και η τελευταία τον Ιανουάριο του 2019. Ο φόρος των ακινήτων θα υπολογιστεί φέτος με τις νέες αντικειμενικές αξίες και σχεδόν 1 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερο φόρο για την ακίνητη περιουσία τους σε σχέση με πέρυσι.

Τα τέλη κυκλοφορίας του 2019: Εως το τέλος του έτους θα πρέπει να πληρωθούν και τα τέλη κυκλοφορίας που όπως φαίνεται δεν θα έχουν κάποια αλλαγή σε σχέση με αυτά που πλήρωσαν πέρυσι οι φορολογούμενοι. Το συνολικό ποσό των τελών που θα πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι ανέρχεται σε 1,1 δισ. ευρώ.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Χτες

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Χτες

Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Χτες

Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Χτες

Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Χτες

Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Χτες

Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Χτες

Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2‑0 σετ από τον Ουμπέρ

Χτες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 6-4, 7-5 από τον Ούγκο Ουμπέρ

Αίγιο: «Δεν ήταν κανείς μπροστά μου όταν πυροβόλησα», λέει ο 46χρονος που τραυμάτισε τους ανήλικους

Χτες

Ο 46χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται από ένταση στα δικαστήρια

Κηφισιά: Αναβλήθηκε για την Τετάρτη η δίκη του γνωστού μάνατζερ ‑ «Φοβήθηκα μήπως είναι κακοποιοί»

Χτες

Ο 72χρονος ζήτησε αναβολή για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του και να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορό του που απουσίαζε σήμερα από το δικαστήριο

Ίλιον: Κάλεσαν διασώστη σε κέντρο διασκέδασης και αυτός πήρε το μικρόφωνο και τραγουδούσε!

Χτες

Αδιανόητο περιστατικό στο Ίλιον ενώ έχει διαταχθεί ΕΔΕ από το ΕΚΑΒ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.