E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Στα πρόθυρα λουκέτου Airtickets και Travelplanet24

Απολύθηκε το σύνολο των εργαζόμενων

Στα πρόθυρα λουκέτου Airtickets και Travelplanet24
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 28/6/2018 | 11:58

Λουκέτο φαίνεται να βάζει η ελληνική startup Tripsta SA που ανήκε στα λεγόμενα «Success Stories» της νέας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τις νέες τεχνολογίες, το Internet και τον τουρισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάτω από την ομπρέλα της Tripsta SA, βρίσκονται η airtickets και το travelplanet24, όπως επίσης και περίπου 300 εργαζόμενοι, 200 στα κεντρικά (και άκρως εντυπωσιακά) γραφεία στη καρδιά της Αθήνας και 100 στα γραφεία στο Βουκουρέστι.

Οι μεγάλες οικονομικές δυσκολίες όμως, από ό,τι φαίνεται, οδήγησαν σε αδιέξοδο τη γνωστή εταιρεία αεροπορικών εισιτηρίων η οποία μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, απέλυσε χθες όλους τους εργαζομένους της. Οι υποχρεώσεις της απέναντι σε αεροπορικές εταιρείες ανέρχονται σε 70 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που στην παρούσα φάση φαίνεται να είναι δύσκολα διαχειρίσιμο.

Έτσι η επιχείρηση αναγκάστηκε να προχωρήσει χθες το μεσημέρι στην αιφνιδιαστική καταβολή αποζημιώσεων στο σύνολο του προσωπικού της ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tripsta, Φίλιππος Μπρίκμαν, τους ενημέρωσε ότι η κίνηση αυτή είναι επιβεβλημένη αφού δεν μπορεί να εξασφαλίσει πρόσθετη πίστωση από τις συνεργαζόμενες εταιρείες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον τελευταίο μήνα το Airtickets είχε σταματήσει να πουλά αεροπορικά εισιτήρια και προσέφερε τη δυνατότητα εξεύρεσης καλύτερων τιμών, ενώ παράλληλα και το travelplanet24 είχε σταματήσει, τα τελευταία 24ώρα, να προσφέρει την σχετική επιλογή.

Ποια είναι η Tripsta S.A.

Η Tripsta S.A. είναι μέσα στα πέντε μεγαλύτερα online ταξιδιωτικά πρακτορεία της Ευρώπης, και το μεγαλύτερο της Ν.Α. Ευρώπης, το οποίο καλύπτει πάνω από 50 αγορές σε όλο τον κόσμο με πάνω από 1 εκατ. επιβάτες να είναι πιστοί πελάτες. Μερικά ομολογουμένως εντυπωσιακά νούμερα είναι οι 40 χιλιάδες αναζητήσεις που γίνονται το λεπτό στη μηχανή αναζήτησης της Tripsta με τον μέσο όρο εισιτηρίων που εκδίδονται κάθε χρόνο να αγγίζουν τα 3 εκατ. για όλα τα ταξιδιωτικά μέσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλα ξεκίνησαν το 2005, σε ένα ταξίδι στην Ελλάδα του Φ. Μπρίνκμαν και του συνιδρυτή της Travelplanet24 τότε, Kristof Keim, οι οποίοι αποφάσισαν, να χτίσουν μια τεχνολογική Startup η οποία έφερε κοντά τον παραδοσιακό κόσμο των ταξιδιωτικών κρατήσεων, και των ακτοπλοϊκών κρατήσεων αρχικά, με τις ευκολίες και την αμεσότητα σύγκρισης και της πρόσβασης σε αυτά, online.

Η εταιρεία και η ομάδα αναπτυσσόταν με αργά αλλά σταθερά βήματα, με τους ιδρυτές να δίνουν μεγάλη έμφαση στις δυνατές τεχνολογικές υποδομές και την ιδανική επιλογή της ομάδας. Ακόμα και μέσα στη κρίση, από το 2011 στο 2012 η ανάπτυξη της Tripsta ήταν της τάξης του 300% και από το 2012 στο 2013 της τάξης του 100%, με την Ελλάδα να καταλαμβάνει μόνο το 8% του ετήσιου τζίρου!

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά το 2015 πάρθηκε η στρατηγική απόφαση συγχώνευσης με την airtickets® και με τη βοήθεια της χρηματοδότησης από τα Elikonos Jeremie και Odyssey Venture Partners funds που είχε προηγηθεί, αλλά και με τα ίδια μέσα, μια και τα έσοδα της εταιρείας έσπαγαν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα brands της Tripsta S.A. περιλαμβάνουν την travelplanet24, η οποία απευθύνεται στην ελληνική αγορά και προσφέρει κρατήσεις ακτοπλοϊκών εισιτηρίων αλλά και αεροπορικά εισιτήρια, την airtickets®, η οποία προσφέρει πολλές ταξιδιωτικές επιλογές και κρατήσεις με έμφαση τα αεροπορικά εισιτήρια σε 17 χώρες, και την tripsta.com η οποία είναι το μεγάλο διεθνές όνομα με λειτουργία σε 46 χώρες και ειδικεύεται στα φθηνά αεροπορικά εισιτήρια.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αρχεία Έπσταϊν: Φωτογραφία απαθανατίζει τον Στίβεν Χόκινγκ σε τροπικό νησί ανάμεσα σε δύο γυναίκες με μπικίνι

Σήμερα

Συνολικά ο Στίβεν Χόκινγκ εμφανίζεται περίπου 250 φορές στα αρχεία Έπσταϊν - Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις

Πατήσια: 70χρονος οδηγός επιτέθηκε με μαχαίρι σε 51χρονο διανομέα για την προτεραιότητα

Σήμερα

Στη συμβολή των οδών Νιρβάνα και Αχαρνών, δύο οδηγοί διαπληκτίστηκαν έντονα και μάλιστα, ο ένας έβγαλε και μαχαίρι

Ψηφιακή ένταξη ηλικιωμένων και ΑμεΑ: Τι προσφέρει το νέο πρόγραμμα και πώς να υποβάλετε αίτηση

Σήμερα

Το έργο, χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης, στοχεύει στην άρση του ψηφιακού αποκλεισμού

Σε διαθεσιμότητα οδηγός λεωφορείου στην Αθήνα επειδή έτρωγε στο τιμόνι

Σήμερα

Στο βίντεο φαίνεται ο οδηγός να κρατά το τιμόνι -με τα γόνατά του- και παράλληλα να τρώει το φαγητό του

Κυψέλη: Βίντεο με τον 64χρονο να δέρνει τη μητέρα των 25χρονων ΑμεΑ όταν τον έπιασε στα «πράσα»

Σήμερα

Το βίντεο προκαλεί αποτροπιασμό και σφίξιμο στο στομάχι, με την άτυχη γυναίκα, να έχει καταλάβει πλέον την νοσηρή δράση του 64χρονου και να παθαίνει σοκ μόλις συνειδητοποιεί τι έχει συμβεί

Καλλιθέα: 45χρονη κατήγγειλε ξυλοδαρμό από τον σύντροφό της στη μέση του δρόμου

Σήμερα

Μέρος του συμβάντος έχει καταγραφεί και σε βίντεο ενώ όσα κατέθεσε η γυναίκα είναι σοκαριστικά

Πυροβολισμοί κατά ανηλίκων στο Αίγιο – Τρία αδήλωτα όπλα και φόβοι για αντίποινα

Σήμερα

Οι αστυνομικές Αρχές έχουν λάβει μέριμνα τόσο για το σπίτι του όσο και για την επιχείρησή του

Κυρανάκης: «Ας απειλούν όσο θέλουν οι ιδιοκτήτες ταξί, δεν εκβιάζομαι»

Σήμερα

Και επίθεση κατά Λυμπερόπουλου: «Εκφράζει τον κακώς εννοούμενο συνδικαλισμό»

Κυψέλη: Με κλειδιά μπήκε στο σπίτι ο επίδοξος βιαστής ‑ Βίντεο ντοκουμέντο

Σήμερα

Σε βίντεο καταγράφεται και η στιγμή που φτάνει η μητέρα και αντικρίζει τη φρίκη

Τραμπ στην Κατάσταση της Ένωσης: «Δεν θα επιτρέψω ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο»

Σήμερα

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι προσέλκυσε επενδύσεις άνω των 18 τρισ. δολαρίων μέσα στο πρώτο έτος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.