E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τσαβούσογλου: Δώστε τη βίζα για τους Τούρκους ή ξεχάστε την συμφωνία

Πρέπει και οι δύο πλευρές να αναλάβουν τις ευθύνες τους, δήλωσε

Τσαβούσογλου: Δώστε τη βίζα για τους Τούρκους ή ξεχάστε την συμφωνία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 29/6/2018 | 20:48

Πιέσεις προς την Ε.Ε. να αποταμιεύσει άλλα 3 δις. ευρώ προς την Τουρκία για τους πρόσφυγες άσκησε ο απερχόμενος Τούρκος υπουργός Εξωτερικών μέσω συνέντευξής του στο τουρκικό κανάλι NTV, ενώ παράλληλα προειδοποίησε ότι αν δεν αρθεί η βίζα για τους Τούρκους πολίτες, τότε η Άγκυρα θα άρει κι εκείνη τη δέσμευσή της στο προσφυγικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1 από την Τουρκία, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Ε.Ε. πρέπει να τηρήσει την υπόσχεσή της και να κινηθεί ακόμη πιο γρήγορα για την αποδέσμευση του ποσού και συνδυάζοντας την άρση της βίζας με το προσφυγικό, τόνισε ότι αν η Ε.Ε. δεν θέλει να την απελευθερώσει, τότε ούτε και η συμφωνία για τους πρόσφυγες θα υλοποιηθεί, διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν είναι ούτε απειλή, ούτε εκβιασμός.

«Εάν η Ε.Ε. δεν θέλει, δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι. Τότε και η συμφωνία για το προσφυγικό και η συμφωνία επανεισδοχής δεν θα εφαρμοστούν. Αυτό δεν είναι ούτε απειλή ούτε εκβιασμός. Πρέπει και οι δύο πλευρές να αναλάβουν τις ευθύνες τους», δήλωσε.

Για την αγορά των F-35 από τις ΗΠΑ, το Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι ‘ο πρόεδρός μας κατά την τηλεφωνική επικοινωνία τους το είπε στον Τραμπ. Και ο Τραμπ απάντησε θα κάνει τα απαραίτητα βήματα. Η τελική απόφαση ανήκει στην κυβέρνηση και η κυβέρνηση Τραμπ σε αυτό το θέμα είναι αποφασισμένη. Από τη μέρα που εκλέχθηκε ο πρόεδρος Τραμπ δίνει σημασία στην Τουρκία. Πραγματικά είναι πολύ σημαντικό να δίνουν κατευθυντήριες οι δύο πρόεδροι για τους οδικούς χάρτες. Και με την παράδοση των F-35 δεν υπάρχει πρόβλημα».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Χτες

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Χτες

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Χτες

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Χτες

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Χτες

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Χτες

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Χτες

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Χτες

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Χτες

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.