E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η Greenpeace έριξε drone σε πυρηνικό σταθμό

Στόχος να καταδείξει το πόσο ευάλωτες μπορεί να είναι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις σε επιθέσεις

Η Greenpeace έριξε drone σε πυρηνικό σταθμό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 3/7/2018 | 21:25

Μια μη επανδρωμένη, τηλεχειριζόμενη ιπτάμενη συσκευή με τη μορφή του... Σούπερμαν πέταξε σήμερα πάνω από έναν πυρηνικό σταθμό της Γαλλίας στο Μπουζί, κοντά στη Λιόν, προτού να συντριβεί στον τοίχο ενός από τα κτίριά του, όπως ανακοίνωσε η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στόχος αυτού του «χάπενινγκ» ήταν να καταδείξει η οργάνωση το πόσο ευάλωτες μπορεί να είναι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις σε εξωτερικές επιθέσεις.

Η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας EDF επιβεβαίωσε εν μέρει το γεγονός, διαβεβαιώνοντας ότι οι εγκαταστάσεις της είναι ασφαλείς, όπως μεταδίδουν το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Γαλλία παράγει το 75% της ηλεκτρικής ενέργειάς της από τους 19 πυρηνικούς σταθμούς που διαχειρίζεται η κρατική EDF.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την εταιρεία, δύο μη επανδρωμένα, μικρά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από το Μπουζί και το ένα από αυτά εντοπίστηκε από τη γαλλική αστυνομία. «Η παρουσία τους δεν είχε καμία επίπτωση στην ασφάλεια των εγκαταστάσεων», τόνισε, προσθέτοντας ότι θα κάνει καταγγελία στις αστυνομικές αρχές.

Η Greenpeace υποστηρίζει ότι οι αποθήκες εξαντλημένων πυρηνικών καυσίμων –σε μια από τις οποίες συνετρίβη σήμερα ο "Σούπερμαν"– δεν έχουν σχεδιαστεί ώστε να αντέχουν σε εξωτερικές επιθέσεις και είναι τα πιο ευάλωτα κτίρια των πυρηνικών εργοστασίων στη Γαλλία. Η EDF από την πλευρά της επιμένει ότι τα συγκεκριμένα κτίρια είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να αντέχουν σε φυσικές καταστροφές και ατυχήματα.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος, που το χειριζόταν ένας ακτιβιστής της Greenpeace, μπήκε σε μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων και συνετρίβη στον τοίχο της δεξαμενής αποθήκευσης των εξαντλημένων πυρηνικών καυσίμων που βρίσκεται δίπλα στον αντιδραστήρα 2.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Χτες

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Χτες

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Χτες

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Χτες

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Χτες

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Χτες

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Χτες

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Χτες

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Χτες

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.