E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης στην Ταϊλάνδη: Ενα‑ένα θα βγάζουν τα παιδιά

Μπήκαν μέσα 18 δύτες - Το πρώτο παιδί αναμένεται να βγει στις 5 - Η επιχείρηση αναμένεται να διαρκέσει 2 με 3 μέρες

Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης στην Ταϊλάνδη: Ενα‑ένα θα βγάζουν τα παιδιά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 8/7/2018 | 12:04

Η επιχείρηση για την απομάκρυνση των παιδιών και του προπονητή τους, που έχουν παγιδευτεί εδώ και 15 ημέρες στο πλημμυρισμένο συγκρότημα σπηλαίων Ταμ Λουάνγκ στην Ταϊλάνδη, άρχισε σήμερα, ανακοίνωσε ο επικεφαλης της αποστολής διάσωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σήμερα είναι η μεγάλη ημέρα... βρισκόμαστε στο ζενίθ της ετοιμότητάς μας», δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής προσθέτοντας πως και οι 13 παγιδευμένοι είναι επίσης «πολύ έτοιμοι».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η επιχείρηση για τη διάσωση των 13 μπορεί να διαρκέσει 3 με 4 ημέρες «ανάλογα με τον καιρό», δήλωσε επίσης ταϊλανδός στρατιωτικός διοικητής.

«Ο πρώτος αναμένεται να βγει γύρω στις 21:00» (17:00 ώρα Ελλάδας), διευκρίνισε ο αξιωματούχος αυτός, ο οποίος είναι επίσης ο κυβερνήτης της επαρχίας Τσιάνγκ Ράι, ανακοινώνοντας ότι στις 10 π.μ. (06:00 ώρα Ελλάδας) αναχώρησαν για να φθάσουν στα παιδιά «δεκατρείς ειδικοί παγκοσμίου επιπέδου που ήλθαν από χώρες που διαθέτουν εμπειρογνωμοσύνη» στη σπηλαιολογία και πέντε μέλη της επίλεκτης μονάδας SEAL του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ναρονγκσάκ διευκρίνισε πάντως ότι «δεν υπάρχει χρονικό όριο» και ότι η επιχείρηση διάσωσης μπορεί να πάρει μέρες ή να και σταματήσει ανά πάσα στιγμή.

Ένας αυστραλιανός γιατρός, ο οποίος συμμετέχει στη σημερινή αποστολή διάσωσης, εξέτασε χθες το βράδυ τα παιδιά και έδωσε το πράσινο φως για να προχωρήσει η επιχείρηση, έκανε επίσης γνωστό ο Ναρονγκσάκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή τη στιγμή οι συνθήκες για την απομάκρυνση των παιδιών κρίνονται «τέλειες» από τον πυρήνα διαχείρισης της κρίσης, ιδιαίτερα όσον αφορά τη στάθμη του νερού μέσα στο σπήλαιο.

Οι διασώστες εκκένωσαν σήμερα το πρωί την περιοχή γύρω από το σπήλαιο ώστε να ανοίξουν χώρο «για να βοηθήσουμε τα θύματα».

«Όλοι όσοι δεν εμπλέκονται στην επιχείρηση πρέπει βγουν αμέσως από τη ζώνη», ανακοίνωσε από μεγάφωνα η αστυνομία στον χώρο γύρω από το σπήλαιο, όπου βρίσκονται εκατοντάδες δημοσιογράφοι. «Έχουμε όλο και περισσότερα μέσα ενημέρωσης που έρχονται και εγκαθίστανται παντού», είχε πει νωρίτερα ο επικεφαλής των επιχειρήσεων προσθέτοντας πως «οι ιατρικές ομάδες μου παραπονέθηκαν και αυτό γίνεται πρόβλημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι διασώστες είχαν καταφέρει να περάσουν έναν σωλήνα πολλών χιλιομέτρων για να διοχετεύσουν οξυγόνο στη σπήλαιο όπου έχει καταφύγει η ομάδα και το επίπεδο του οξυγόνου έχει σταθεροποιηθεί μέσα σ' αυτό.

Όμως οι βροχές που αναμένονται προσεχώς θα μπορούσαν να περιορίσουν το μη πλημμυρισμένο τμήμα του σπηλαίου στο οποίο έχουν καταφύγει τα παιδιά.

Χθες το βράδυ έπεσε για μισή ώρα μια νεροποντή, υπενθυμίζοντας πόσο πολύ επείγει να απομακρυνθούν τα παιδιά.

Το δελτίο καιρού από τον ιστότοπο Weather.com προβλέπει καταιγίδες που θα ξεκινήσουν την Κυριακή και την Δευτέρα με την κακοκαιρία να αναμένεται να διαρκέσει για τις επόμενες περίπου δύο εβδομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κυψέλη: Αποκαλύψεις για το παρελθόν της 16χρονης που μαχαίρωσε 14χρονη

Επιστήμη Σήμερα

Η 16χρονη έχει εμπλακεί σε ακόμη μερικές υποθέσεις, σε Γκύζη και Αγιο Παντελεήμονα

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δίνουμε τη μάχη με την παλιά Ελλάδα που μας πλήγωσε

Επιστήμη Σήμερα

Διακομματική επιτροπή για την αναδιάρθρωση του πρωτογενούς τομέα

Μαρουσάκης: «Έρχονται διαδοχικές κακοκαιρίες μέχρι την Πρωτοχρονιά»

Επιστήμη Σήμερα

Το Σάββατο ξεκινούν οι καιρικές διαταραχές - Μεγάλη πιθανότητα να δούμε χιόνια και σε χαμηλά υψόμετρα μέσα στις γιορτές

Μιχάλης Κατρίνης: «Ο μικρός μου γιος οδηγούσε χωρίς δίπλωμα, αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί»

Επιστήμη Σήμερα

Ο 16χρονος γιος του βουλευτή συνελήφθη έπειτα από καταδίωξη στο Χαλάνδρι

Αυστραλία: Η «βολή της ζωής του» ‑ Ο αστυνομικός που σκότωσε τον τρομοκράτη στα 40 μέτρα

Επιστήμη Σήμερα

Βίντεο από την εξουδετέρωση του πατέρα - τρομοκράτη από αστυνομικό με 15 χρόνια υπηρεσίας

Ρομπ Ράινερ: Η στιγμή της σύλληψης του γιου του Νικ ‑ Τα «ίχνη αίματος» που τον πρόδωσαν

Επιστήμη Σήμερα

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη στιγμή που αστυνομικοί περνούν χειροπέδες στον 32χρονο για τη δολοφονία των γονιών του

Βραζιλία: Η στιγμή που το Αγαλμα της Ελευθερίας καταρρέει εξαιτίας ισχυρών ανέμων – Δείτε βίντεο

Επιστήμη Σήμερα

Σφοδροί άνεμοι χτύπησαν το άγαλμα, που ήταν εγκατεστημένο στον χώρο στάθμευσης μεγάλου εμπορικού καταστήματος

Πάρκινγκ στην πιλοτή: Μπορεί να στο απαγορεύσει η πολυκατοικία;

Επιστήμη Σήμερα

Τι ισχύει για το πάρκινγκ σε πιλοτές πολυκατοικίας και ποιοι έχουν δικαίωμα

Σε κατάληψη το Γυμνάσιο στην Κυψέλη μετά το μαχαίρωμα στο σχολείο από μαθήτρια: «Θέλουμε να φύγει»

Επιστήμη Σήμερα

«Οι μαθητές ήταν σε κρίση πανικού, μια κοπέλα έκλαιγε όλο το απόγευμα, φοβόμαστε όλοι» είπε μαθήτρια του σχολείου μετά το αιματηρό επεισόδιο με θύμα μια 14χρονη

Πτώση αεροπλάνου στο Μεξικό, φόβοι για τουλάχιστον δέκα νεκρούς

Επιστήμη Σήμερα

Αεροσκάφος στο Μεξικό έπεσε πάνω σε υπόστεγο μετά από ανεξέλεγκτη πορεία, κατά την οποία γύρισε στο πλάι πετώντας για αρκετά δευτερόλεπτα πριν συντριβεί.

Νέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: Ζητάνε 9.500 ευρώ για ρευματοκλοπές σε σπίτι ακατοίκητο εδώ και 2 χρόνια

Επιστήμη Σήμερα

Σε επιδημία έχουν εξελιχθεί οι αλλεπάλληλες καταγγελίες πολιτών από κάθε άκρη της Ελλάδας για ξαφνικά πρόστιμα από τον ΔΕΔΔΗΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.